معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: در ارتش اصول بهداشتی کاملاً رعایت شده و بر اساس گزارش بهداشت و درمان، پزشکان مسئول و فرماندهان پادگانها تاکنون هیچ مورد مثبتی به ویروس «کرونا» در ارتش نداریم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده و رئیس ستاد ارتش در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط ارتش برای مقابله با گسترش ویروس کرونا و حفظ سلامت سربازان و کارکنان ارتش با توجه به نگرانیهای به وجود آمده در سطح جامعه در رابطه با شیوع «کرونا»، گفت: برابر اوامذ فرمانده کل ارتش قرارگاه پدافندی زیستی را مدتی قبل تشکیل دادیم و برای پیشگیری از آسیبهای این ویروس اقداماتی انجام دادیم.
وی افزود: معاونین هماهنگ کننده نیروها و رؤسای ادارات بهداشت و درمان نیروها در قرارگاه پدافند زیستی عضو هستند و در تمامی جلسات حضور دارند و تا کنون اقدامات قرارگاه پدافند زیستی بسیار مؤثر بوده است. دستورالعملهای لازم داده شده و متناسب با سیاست گذاریهای ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا و وزارت بهداشت و درمان حرکت کردهایم.
معاون هماهنگ کننده ارتش با تاکید بر حفظ توان رزمی نیروهای مسلح برای مقابله با تهدیدات احتمالی و تأمین امنیت کشور، تصریح کرد: در ارتش میبایست توان رزمی خود را حفظ کنیم، حفظ پادگانها برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است و باید هر جا که لازم شد در مقابل تهدیدات بایستیم.
امیردریادار سیاری اضافه کرد: ما تلاش کردیم برای پادگانها وضعیتی ایجاد کنیم که کمترین آسیب را داشته باشیم و اقدامات ما برای این موضوع حذف اجتماعات، ورزشهای دسته جمعی صبحگاهی، جلسات، همایشها، اردوگاهها، میدان تیر، نماز جماعت و برنامههای دسته جمعی بوده و همچنین برنامه زمانبندی را تعدیل و فراغت سربازان را افزایش دادهایم.
وی با اشاره به اقدامات پزشکی صورت گرفته برای ارتقای سطح بهداشت و سلامت محیطهای ارتش، ادامه داد: تیمهای پزشکی اعم از پزشک کنترل کننده سلامت نیروها و پزشکانی که کنترل زنجیره غذایی را برعهده دارند به صورت تمام وقت کار کنترل را انجام میدهند.
معاون هماهنگ کننده ارتش تاکید کرد: شستشوی ظروف، تولید مواد ضد عفونی کننده، ضد عفونی کردن کل پادگان به صورت مستمر انجام میشود.
امیردریادار سیاری با بیان اینکه کنترل کارکنان در بدو ورود به پادگانها در ابتدای صبح انجام میشود و افراد مشکوک جداسازی میشوند، افزود: بیماران قلبی، دیابتی و سایر بیماران را مرخص کردهایم. کنترل، نظارت و ارزیابی توسط مسئولین نیروها در پادگان انجام میشود و فرماندهان و مسئولین همراه با گروههای پزشکی در حال نظارت هستند که سطح آسیب پذیری را به حداقل برسانند.
وی اظهار داشت: طی بازدیدیی که از مراکز ارتش داشتیم، دیدیم که در آشپزخانه، خبازخانه، سالن غذاخوری، آسایشگاهها و سرویسهای بهداشتی اصول بهداشتی کاملاً رعایت شده و به گزارش بهداشت و درمان ارتش، پزشکان مسئول و فرماندهان پادگانها تاکنون هیچ مورد مثبتی به ویروس کرونا در ارتش نداریم.
معاون هماهنگ کننده ارتش تاکید کرد: با تلاش عزیزان و کنترل، نظارت و توجه خاص به دستورالعملهای پزشکی و با لطف خدا محیط پادگان بهترین محیط در سطح کشور خواهد بود.
دریادار سیاری همچنین در خصوص نگرانی خانوادههای سربازان و تقاضای مرخصی برای آنها، گفت: به صورت روتین میتوانیم با مرخصی موافقت کنیم، اما به هیچ عنوان نمیتوانیم کل پادگان را تعطیل کنیم، زیرا سطح دفاعی و امنیتی کشور پایین میآید بنابراین کسانی که مسئول امنیت کشور هستند باید هرچه بیشتر تلاش کنند، از آسیب پذیری کم کنند و توان کشور را حفظ کنند.
وی گفت: فرماندهان و کارکنان ارتش در کنار سربازان وظیفه در داخل پادگانها هستند؛ کنترل و نظارت میکنیم و همگی در صحنهها حضور داریم تا دفاع و امنیت کشور حفظ شود. با اطمینان میتوانم بگویم وضعیت داخل پادگانها از بیرون به مراتب بهتر است، اینجا امکانات کافی وجود دارد و نکات بهداشتی رعایت میشود و وضعیت خوب است.
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای ارتباط بیشتر سربازان با خانوادهها، گفت: اجازه استفاده به سربازان از گوشیهای تلفن کارتی به دلیل احتمال آلودگی داده نمیشود، اما سربازان میتوانند در ساعات مشخص به محلهای مشخص در پادگان مراجعه و با گوشیهای همراه شخصی خود با خانواده در ارتباط باشند.
امیردریادارسیاری همچنین به حضور نیروهای مسلح در شورای ملی مبارزه با کرونا اشاره کرد و گفت: با نگاه فرمانده کل ارتش و انتظارات موجود، ارتش وارد عمل شده و کمکهای لازم انجام میگیرد. البته ارتش مسئولیت دفاع از کشور را برعهده دارد و از ظرفیتهای خود استفاده میکند، مثلاً ما بیمارستانهای هاجر، بعثت، گلستان و بیمارستان شهر رشت را در اختیار مردم قرار دادهایم.
وی اضافه کرد: تولید لباسهای یک بار مصرف در خیاط خانههای ارتش انجام میشود، ماسک و مواد ضدعفونی کننده تولید میکنیم و کادر درمانی هر جا که نیاز باشد وارد عمل میشود، در بحث آموزش ما آمادگی لازم را داریم، سازمانهای «ش. م. ه» ارتش توانایی انجام ضد عفونی اماکن بزرگ را دارد.
معاون هماهنگ کننده ارتش افزود: ما میتوانیم نیازمندیهای وزارت بهداشت را تأمین و از فشار این چنینی کم کنیم و تمام و کمال با حفظ توان رزمی خود برای این گونه مأموریتها آمادگی لازم را داریم.
امیردریادار سیاری در پایان گفت: وظیفه ارتش این است که در مقابل هر تهدید در زمین، هوا و دریا بایستد، در شرایط مختلف و بحرانها باید بتوانیم خود را حفظ کنیم تا مأموریت خود را به نحو احسن انجام دهیم، همه تلاش ما بر این است. همه این کنترلها نظارتها برای حفظ توان کشور و سلامت مردم است و انشالله موفق خواهیم شد.