هرچند ترامپ در سخنرانیهای خود از آمادگی دولتش برای مقابله با کرونا سخن میگوید اما تردیدها درخصوص جدی بودن عزم او در مبارزه با ویروس کووید ۱۹ جدی است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از یورونیوز، دانشمندان آمریکایی نگرانند دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده توصیههای آنها را در خصوص خطر شیوع ویروس کرونا در این کشور جدی نگیرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به این موضوع پرداخته و مینویسد: «هرچند ترامپ در سخنرانیهای خود از آمادگی دولتش برای مقابله با ویروس کرونا سخن میگوید، اما تردیدها در خصوص جدی بودن عزم او در مبارزه با ویروس کووید ۱۹ جدی است. او در سخنرانیهای خود با شوخی و خنده در خصوص این ویروس مهلک سخن میگوید که خود نشان از جدی نبودن این خطر از دید او دارد.»
ترامپ هفته گذشته در مقابل افزایش انتقادها در خصوص رویکرد دولتش برای مقابله با کرونا در سخنانی گفت: «برخی اوقات مقامهای وزارت بهداشت اعداد را بالاتر از آن چیزی که هست اعلام میکنند، در حالی که همه قربانیان شناسایی شدهاند و در حال بهبودی هستند.»
این اظهارات در حالی مطرح شد که در همان زمان چهار نفر به شدت با این بیماری دست و پنجه نرم میکردند و از آن زمان تعداد کسانی که جان خود را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست دادهاند افزایش یافته است.
ناظران سیاسی معتقدند اصلیترین نگرانی رئیس جمهوری آمریکا در این موضوع اثرگذاری این ویروس بر بازارهای مالی و سهام است و به همین دلیل ابراز امیدواری کرد تا واکسن کرونا خیلی زود آماده ارائه به بازارهای جهانی باشد و درمان و معالجه خیلی زودتر از حد تصور صورت پذیرد.
خوشبینی ترامپ برای کنترل ویروس کرونا بر خلاف نظر دانشمندان متخصص در این زمینه است. او هفته گذشته در موسسه ملی بهداشت در مریلند گفت که شیوع ویروس کرونا در آمریکا «به هیچ وجه اجتنابناپذیر نیست و میتوان جلوی ورود آنرا گرفت.» این در حالی است که دانشمندان نظر کاملا متفاوتی در این خصوص دارند.
دموکراتهای کنگره میگویند که ترامپ با صحبتهای خود در خصوص ساخت قریبالوقوع واکنس کرونا تلاش دارد نگرانیهای جدی در خصوص این بیماری را با پوششی مصنوعی از بین ببرد.
دکتر آنتونی فاوسی از موسسه ملی بهداشت آمریکا روز سهشنبه در گفتگویی اظهار داشت: «نه یک روش درمانی مشخص و سریع برای این بیماری ویروسی وجود دارد و نه واکسن آن میتواند به سرعت آماده شود.» او که برای ارائه توضیحات راهی مجلس سنا میشد در ادامه توضیح داد: «البته ممکن است درمانهای احتمالی قبل از واکسن برای کرونا انجام شود، اما فعلا برای قضاوت و پیشبینی دقیق در این خصوص بسیار زود است.»
وی در ادامه افزود: «بر اساس دادههای چین، حدود ۸۰ درصد از کسانی که به این ویروس آلوده میشوند روند درمان را به خوبی طی میکنند و بدون هیچگونه معالجه درمانی بهبود مییابند، اما حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد که به ویژه در گروههای پرخطر مانند سالمندان و یا بیماران خاص با مشکلات جدی رو به رو میشوند.»
فاوسی همچنین ادعای دونالد ترامپ در خصوص نزدیک بودن ساخت واکسن کرونا را رد کرد و رسیدن به چنین دستآوردی را نیازمند گذشت دستکم یک سال و نیم زمان دانست.
ناظران سیاسی بر این باورند که ترامپ توجه چندانی به توصیهها و اظهارات دانشمندان و متخصصان پزشکی ندارد و موضوع را با نگاه سیاسی خود پیگیری میکند. در آخرین مورد او روز سهشنبه در حضور جمعی از پزشکان و متخصصان میپرسد: «آیا نمیتوان با همان واکسن آنفولانزا ویروس کرونا را از بین برد؟» پاسخ پزشک طبیعتا منفی بود، اما حالا نگرانیها از عدم ارتباط دولت ترامپ با پزشکان و متخصصانی که در این امر صاحبنظر هستند افزایش یافته است.
دکتر تام فریدن که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ مدیریت مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها را بر عهده داشت میگوید: «اظهارت ترامپ که طبیعتا هیچ اطلاعی از موضوع ندارد نشان میدهد او ارتباطات خود را با متخصصان این امر قطع کرده است و کارشناسان پزشکی که در این امر توانایی دارند در سایه قرار گرفتهاند.»
فریدن در ادامه میگوید: «برخلاف اینکه دونالد ترامپ و مایک پنس هر دو علاقهمندند خودشان در این خصوص اظهار نظر کنند، ترامپ مجبور شد دو بار از متخصصان دعوت کند تا در تریبون در خصوص ابعاد و جزئیات این ویروس صحبت کنند که این اتفاق مهمی است هرچند هنوز کافی نیست.»
ویروس مهلک کرونا به یک تراژدی جهانی تبدیل شده و تا روز چهارشنبه ۴ مارس بیش از ۹۳ هزار نفر در سراسر دنیا به این ویروس مبتلا شدند و دستکم ۳۲۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. در ایالات متحده آمریکا ۱۲۸ نفر به ویروس کرونا آلوده شده و تا کنون ۹ نفر جان باختهاند.