مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فعالیتهای گروههای جهادی گفت: کارگاه تولید شیلد محافظ صورت برای تامین نیازهای بیمارستانهای دولتی مشهد را راه اندازی کردیم؛ در این راستا ۵ هزار شیلد مورد نیاز است و اکنون به تولید روزانه ۳ هزار شیلد رسیده ایم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برهان دلیری فر، مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امشب در گفتگوی زنده اینستاگرامی درخصوص مشکلات مشهد در موضوع شیوع ویروس کرونا گفت: متاسفانه در ابتدا بیماری کرونا در مشهد آنچنان جدی گرفته نشد و اکنون آسیبی که میخوریم ادامه این قضیه است، اما به لطف خدا اکنون بیماری مدیریت میشود و افراد جهادی در این مدیریت کمک میکنند.
دلیری فر ادامه داد: در مشهد گفته میشد جلوی ورود و خروج گرفته میشود، اما این اتفاق نیفتاد؛ برخی بیمارستانها میگفتند از هر ۳ بیمار مبتلا به کرونا یک نفر آنها زائر است که این نشان دهنده عدم جلوگیری از ورود افراد بیمار به مشهد بود.
مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به فعالیتهای دانشجویان جهادی مشهد درخصوص جلوگیری از شیوع بیماری کرونا خاطرنشان کرد: نخستین قدم دانشجویان علوم پزشکی این بود که برای سامانه ۴۰۳۰ از افراد ثبت نام به عمل آوردیم و اکنون ۳۰۰ نفر عضو سامانه شدند و هرچه بیشتر جلو آمدیم عملکردمان کاملتر شد.
وی فعالیت اصلی دانشجویان جهادی خراسان رضوی را تولیدات نیازهای بیمارستانها عنوان کرد و افزود: کارگاه تولید شیلد محافظ صورت برای تامین نیازهای بیمارستانهای دولتی مشهد را راه اندازی کردیم؛ در این راستا ۵ هزار شیلد مورد نیاز است و اکنون به تولید روزانه ۳ هزار شیلد رسیده ایم.
دلیری فر تصریح کرد: آرام آرام به ایرادات و کمبودهای جدید رسیدیم و در این راستا کارگاه تولید پاپوش بیمارستانی را راه انداختیم و اکنون روزانه ۶۰۰ جفت تولید میکنیم، اما روزانه ۲ هزار جفت نیاز است.
این فعال دانشجویی با اشاره به تشکیل قرارگاه جهادی مرکزی مبارزه با کرونا توسط بسیچ دانشجویی استان بیان کرد: توسط این قرارگاه گروهای فعال در زمینه فعالیتهای جهادی را شناسایی کردیم و به آنها سامان دادیم.
وی افزود: همچنین موفق به شناسایی ۲۷ کارگاه تولید ماسک در سطح شهرستان شدیم؛ در مجموع اکنون ۱۰۵ گروه جهادی با جمعیت ۳ هزار در مشهد فعال هستند که اقداماتی از جمله توزیع لوازم بهداشتی تا ضد عفونی کردن معابر را برعهده دارند.
دلیری فر از برقراری ارتباط مثبت با دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شناسایی نیازهای واقعی استان خبر داد و اظهار کرد: معتقد بودیم بهتر است با روسای بیمارستانها ارتباط برقرار شود تا نیازهای واقعی را شناسایی کنیم و از جهت این اتفاق به نکاتی رسیدیم به عنوان نمونه گروههای جهادی اصرار فراوانی به ضدعفونی کردن تمام سطح شهر داشتند، اما به این نتیجه رسیدیم که این حجم نیاز نیست.
مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دیگر اولویتهای شناسایی شده سخن گفت و ادامه داد: به این نتیجه رسیدیم که پخش ماسک و رساندن آن به افرادی که بیماریهای خاص دارند در اولویت است و دانشگاههای علوم پزشکی لیست این افراد را دارند و از این رو یک اقدام جهادی دقیق را آغاز کردیم.
وی در ادامه به مسئله توزیع و کنترل اقلام بهداشتی اشاره کرد و افزود: این کار در سطح کلان وظیفه ادارههای خاص است و ما باید مطالبه کنیم تا این اتفاق صحیح انجام شود، اما اکنون خودمان انجام میدهیم؛ خودمان وارد حوزه توزیع شدیم و شبکهای برای پخش اقلام بهداشتی تشکیل دادیم و سپس این را گسترش دادیم و سپس به دانشگاه واگذار کردیم و دانشگاه علوم پزشکی نیز عهده این امر برآمد.
دلیری فر تاکید کرد: گروهای جهادی باید مرجعی داشته باشند تا برای آنها تصمیم گیری شود، اما در مشهد اکنون چنین نهادی وجود ندارد که این را میتوان به علت عملکرد اشتباه رئیس جمهور مبنی بر قرار نگرفتن در راس ستاد مبارزه با کرونا در کشور دانست؛ لذا اکنون برخی سازمانها که میتوانند اثر مهمی داشته باشند در گود نیستند.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: رئیس دنشگاه علوم پزشکی رئیس ستاد مبارزه با کرونا در استان است و به عمین دلیل به عنوان نمونه شهرداری خودش ماسک میخرد و توزیع میکند و هماهنگی ایجاد نمیشود که اینها اثرات قرار نداشتن رئیس جمهور در صدر مبارزه با کرونا است.
وی در ادامه گریزی به شرایط فعلی مشهد زد و افزود: در حال حاضر با بستن حرم امام رضا (ع) هجوم زائران به مشهد کاهش یافت، اما باز هم ورودیها چک نمیشود؛ هر چند عبور و مرور در سطح شهر محدود شده و به عنوان مثال اتوبوس رانی نیز تا ۵ فروردین تعطیل است و خدمت ارائه نمیدهد.
دلیری فر از ثبت نام داوطلبان خدمت دهی در بیمارستانها توسط بسیج جامعه پزشکی و آموزش آنها خبر داد و بیان داشت: در برخی بیمارستانها به نیروی کار نیاز است، اما از افرادی که آموزش هم دیده اند استفاده نمیشود.
مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تامین نیروهای درمانی مورد نیاز بیمارستانها را اولویت بسیج دانشجویی عنوان کرد و ادامه داد: تامین تجهیزات بیمارستانها دیگر اولویت ماست و سپس در خانه ماندن بهترین اقدامی است که میتوان برای مقابله با کرونا انجام داد.
وی در ادامه به رفع نیاز به مواد اولیه در چند روز گذشته اشاره کرد و افزود: اکنون با توجه به منع عبور و مرور با کمبود نیرو برای مسئله تولید مواجه شده ایم. همچنین یک مرجعی باید پیدا شود که بگوید ما گروههای جهادی چه کنیم در غیر این صورت تیمهای جهادی وظیفهای را که تشخیص دهند انجام خواهند داد. اکنون ستاد مقابله با کونا یا وظایف ما را نمیگوید یا نظرشان به ما نمیرسد؛ تکلیف ما مشخص نیست و گاهی به این میرسیم که تکلیف خود مسئولان هم مشخص نیست ودر جریان بسیاری از امور نیستند.
دلیری فر درخصوص شرایط بهداشتی تولیدات کارگاهها نیز گفت: بعد شناسایی کارگاههای ماسک، متاسفانه متوجه شدیم فقط در ۲ مورد شرایط بهداشتی رعایت میشود و باقی آنها شرایط مجوز گرفتن هم ندارند؛ ما به سمت تولید ماسک پارچهای چند بارمصرف که از شرایط بهداشتی بهتری برخورداند تشویقشان کردیم، اما کارگاههای خود بسیج دانشجویی کاملا بهداشتی هستند.
وی در پایان بیان کرد: همچنین بسیج دانشجویی شهرستانهای دیگر استان را راهنمایی کردیم و به این ترتیب خط تولید در ۴ شهر بزرگ خراسان به راه افتاده است با این حال متاسفانه از روستاها خبر چندانی نداریم و نشنیده ام که مسئولان نیز برنامهای داشته باشند.