حمیدرضا عوضدخت دبیر سومین جشنواره ملی فیلم کوتاه داستانی و مستند «طلوع پارس» عنوان کرد به دلیل شیوع بیماری کرونا سومین دوره این رویداد به صوت مجازی برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا عوضدخت دبیر جشنواره ملی فیلم کوتاه داستانی و مستند «طلوع پارس» درباره برگزاری سومین دوره این رویداد فرهنگی گفت: سال گذشته به دلیل وقوع سیل در شیراز این جشنواره برگزار نشد و توان و قابلیتهای مجموعه در خدمت کمک به سیل زدگان منطقه سعدی شیراز قرار گرفت. امسال نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا و شرایط موجود در جامعه، برای حفظ روحیه هنرمندان تصمیم گرفته شد که با برنامه ریزی تمام فرآیندهای اجرایی بهصورت دیجیتال، سومین دوره جشنواره ملی «طلوع پارس» در فضای مجازی و در بستر سایت اینترنتی جشنواره برگزار شود.
وی با تاکید بر اهمیت توجه به مقوله فرهنگ در شرایط روز جامعه، بیان کرد: اهالی فرهنگ و هنر با استفاده از توان رسانهای و هنری خود و با راهنمایی و مشورت متخصصان حوزه سلامت میتوانند در فرهنگسازی مقابله با این بیماری و کاهش شیوع آن در جامعه نقش مهمی ایفا کنند. هنر نقشی اساسی در بازسازی روحیه افراد جامعه در دوره بیماری کرونا دارد.
دبیر سومین جشنواره فیلم «طلوع پارس» درباره مجازی بودن این رخداد فرهنگی عنوان کرد: در این دوره کلاسهای آنلاین فیلمسازی با حضور اساتید سینمای ایران و جوانان موفق فیلمساز برنامهریزی شده که در فضای مجازی جشنواره برگزار خواهد شد. در واقع میتوان گفت این رویداد، یک جشنواره آموزش محور هست.
عوضدخت درباره میراث فرهنگی ناملموس به عنوان بخش ویژه این دوره از جشنواره ملی فیلم «طلوع پارس» اظهار کرد: میراث فرهنگی ناملموس به معنای اقدامها، نمایشها، ابرازها، دانش، مهارتها و نیز وسایل، اشیا، صنایع دستی و فضاهای فرهنگی مرتبط با آنها است که جوامع، گروهها و در برخی موارد افراد، آنها را به عنوان بخشی از میراث فرهنگی خود میشناسند.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی ناملموس هویت و پشتوانه تاریخی و فرهنگی هر ملتی محسوب میشود که باید برای ثبت، ضبط و مستند کردن آن تلاش کرد. جشنواره ملی فیلم کوتاه «طلوع پارس» نیز ظرفیتی برای به نمایش گذاشتن گنجینه مهم میراث فرهنگی ناملموس کشورمان است.
عوضدخت در پایان گفت: اهمیت و توجه به میراث فرهنگی ناملموس زمینههای رونق اقتصادی و گردشگری را فراهم خواهد کرد. هنرمندان فیلمساز نیز برای مستند کردن میراث غنی به دست آمده از گذشتگان به میدان خواهند آمد.
فیلمسازان تا ۳۰ فروردین ۱۳۹۹ میتوانند آثار خود را صرفا از طریق سایت این جشنواره به نشانی www.toloofilm.com ارسال کنند.