مدیر رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی استان یزد از طراحی برنامههایی برای هدفمند کردن حضور دانشجویان در فضای مجازی خبر داد و گفت: بعد از قرنطینه خانگی ساعات حضور دانشجویان در فضای مجازی از ۳ به ۱۲ ساعت در روز رسیده است.
محمدرضا شاهدی، مدیر رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی استان یزد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در خصوص اقدامات تشکلهای دانشجویی برای هدفمند کردن حضور دانشجویان در فضای مجازی گفت: طی ارزشیابی و آنالیز صورت گرفته فقط ۳ درصد از دانشجویان به فضای مجازی دسترسی نداشته و در شبکههای اجتماعی مختلف حضور ندارند. از این میان قبل از شیوع کرونا حدود ۸۰ درصد از دانشجویان روزانه ۳ ساعت برای استفاده از اینترنت زمان میگذاشتند.
شاهدی افزود: بعد از شیوع کرونا و قرنطینه خانگی، دانشجویان طبق برآورد، نظرسنجی و مصاحبههای صورت گرفته ساعات استفاده از فضای مجازی در میان دانشجویان به ۱۰ الی ۱۲ ساعت در روز رسیده است. البته نباید از این نکته چشم پوشی کرد که فعالیت دانشجویان در این فضا هم میتواند موثر باشد و هم جریان ساز. با همفکریهای انجام شده تصمیم گرفتیم با اقداماتی عملکرد دانشجویان را در فضای مجازی به یک فعالیت مثمر ثمر تبدیل کنیم.
مدیر رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی استان در ادامه عنوان کرد: با همکاری سازمان سراج استان مسابقهای با محوریت مبارزه با کرونا طراحی کرده و طی آن دانشجویان در قالب شعر، داستان، انیمیشن، عکاسی و... به تولید محتوا بپردازند و آن را به وسیله یک پست اینستاگرامی منتشر کند که هم خلاهای اپلیکیشنهای ارتباط جمعی را بپوشاند و هم تولید محتوایی در این راستا صورت گرفته باشد.
وی تاکید کرد: همچنین با همراهی و همکاری معاونت فرهنگ سازی بسیج دانشجویی استان یک مجموعه طنز با محتوای اجتماعی راه انداختیم که هر شب در صفحه اینستاگرامی پاتوق دانشجویی استان یزد بارگذاری میشود و تا الان ۱۲ قسمت آن منتشرشده و به بیان معضلات جامعه و راهکارهای آن میپردازد و دانشجویان را به شرکت برای همفکری این کمبودها دعوت میکند.
شاهدی تصریح کرد: یکی دیگر از اقدامات بسیج دانشجویی استان یزد، ساخت پادکستهای رادیویی با همت دانشجویان با محتوای نقد اجتماعی که چند قسمت تولید و به انتشار رسید است و همچنان سیر این کار ادامه خواهد داشت.
مدیر رسانه و فضای مجازی بسیج دانشجویی استان یزد افزود: چهارمین و مهمترین گام ما در راستای فرمایش مقام معظم رهبری" فضای مجازی میدان مبارزه است و مبارزه بوده و هست و خواهد بود، فقط شکل و نوع آن تفاوت کرده است. " باهدف تربیت مبارز و سازماندهی در عرصه فضای مجازی تشکلی به نام جنبش سایبری راه اندازی کرده ایم. در این عرصه در ابتدا به آموزش مباحث فنی، آشنایی با الگوریتمهای شبکههای اجتماعی و... به دانشجویان برای شناخت کامل محیط اینستاگرام و توییتر و تحلیل مفاهیم و شبهههای موجود پرداخته و آنها را برای برداشتن گامهای موثر و استوار آماده میکنیم. اولین حرکت این جنبش در هفته آینده آغاز دوره آموزش مجازی است و دانشجویان به صورت رایگان میتوانند در این دورهها شرکت کنند تا بتوانند در آینده به صورت هدفمند در فضای مجازی فعالیت کنند.
وی گفت: پنجمین حرکت که هنوز استارت آن زده نشده و در چشم انداز کاری ما قرار دارد، ساخت اپلیکیشنی با سرعت بالا برای آموزش مباحث مدیریت تشکیلات، طرح ولایت، فرهنگی، مطالبه گری و ... است.