وزیر علوم نسبت به اخبار منتشر شده در برخی رسانهها برای عدم برگزاری کنکور سراسری امسال واکنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حذف کنکور سراسری و پذیرش در دانشگاهها براساس سوابق تحصیلی سالهای زیادی است که بررسی میشود و تاکنون هم به نتیجهای نرسیده است. یکبار وزارت آموزش و پرورش مخالفت میکند، یکبار وزارت علوم چنین پذیرشی را نمیپسندد، بار دیگر موسسات کنکوری دخالت میکنند و بار دیگر دستهای پشت پرده که از برگزاری کنکور نفع میبرن، دست به کار میشوند.
آمدن کرونا و ممنوعیت برگزاری همایشها، تجمعات و آزمونهای کشوری بار دیگری بهانهای شد تا رسانههای مجددا پیگیر سرانجام ماجرای حذف کنکور شوند. مجلس شورای اسلامی که از ابتدای امر خواهان اجرایی شدن چنین قانونی بوده است این بار هم طبق گفته حمایت میرزاده، یکی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، پیشنهاد است که حذف کنکور از همین امسال اجرایی شود؛ چون با تعطیلی مدارس به تبع دانشاموزان سال آخر تاکنون ننتوانستهاند از آموزش کافی و با کیفیتی برخوردار شوند.
البته اسفند سال گذشته که موضوع به تعویق افتادن کنکورها برای پیشگیری از شیوع کرونا به میان آمد طبق گفتگوی خبرگزاری دانشجو با ابراهیم خدایی رییس سازمان سنجش آموزش کشور، صحبت و برنامهریزی برای تعویق کنکور سراسری که قرار است در تیرماه ۹۹ برگزار شود، درست و منطقی نیست. چون تا آن زمان فرصت زیادی مانده و داوطلبان کنکور سراسری در خانه به راحتی میتوانند ضمن مطالعه، خود را برای شرکت در کنکور آماده کنند. از طرفی نمیتوان پیشبینی کرد که تا آن زمان داستان کرونا در کشور چه وضعیتی دارد.
با این وجود، اما رسانهها بیکار ننشستند و موضوع عدم برگزاری یا تعویق زمان آن را از منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جویا شدند. غلامی با بیان اینکه اظهار نظر دراین باره هنوز زود است، گفت: در شرایط عادی بخش قابل توجهی از رشتههای دانشگاهی براساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند که امسال هم این شرایط فراهم است، اما طبیعتا برای رشتههای پُرطرفدار هنوز برگزاری آزمون لازم و جایگزین مورد قبول تعیین نشده است.
مطرح کردن چنین مسئلهای که هنوز با زمان برگزاری آن فاصله زیادی داریم شاید به جا و مناسب نباشد و بهتر است مسئولان مربوطه در روزهای کرونایی به این موضوع بیشتر توجه داشته باشند. در این روزها که داوطلبان و دانشجویان هرکدام برای ادامه تحصیلشان بلاتکلیفی خاصی دارند و نمیتوانند برنامهریزیهای مناسبی را انجام دهند، پرداختن به چنین موضوع مهم و حساسی میتواند ذهن داوطلبان و خانوادههای آنها را درگیر و مضطرب کند.