سخنگوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: ما پس از عبور از مرحله ساخت و تولید کیتهای تشخیصیِ صددرصد به مرحله ساخت کیتهای غربالگری ورود کردهایم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، علیرضا خاکدامن سخنگوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برنامه رادیویی «صبح و گفتگو» درباره اقدامات شرکتهای فن آور برای مقابله با کرونا بیان کرد: ما در ابتدای شیوع کرونا غافلگیر شدیم و این سطح از بحران نه تنها برای ایران بلکه برای هیچ کشوری قابل پیش بینی نبود، اما در حال حاضر با تلاشهای شبانه روزی جوانان و همکاران مان در مقابله با کرونا نیازی به استفاده از کمکهای خارجی نداریم.
وی با اشاره به بخشی از این اقدامات گفت: ما از حدود یک ماه قبل موفق به راه اندازی خطوط تولید انواع ماسک در کشور شدیم و در زمینه مواد ضدعفونی کننده نیز هم اکنون نه تنها با کمبود اساسی مواجه نیستیم بلکه ظرفیت شرکتهای تولیدی ما به بالاتر از نیاز کشور رسیده است.
سخنگوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عنوان کرد: تولیدات ما در این حوزه هم اکنون به حدی رسیده که میتوانیم مواد مقابله با کرونا را صادر کنیم و به همین خاطر در حال برنامه ریزی در جهت ارزآوری برای کشورمان هستیم.
خاکدامن با بیان اینکه فقط تعدادی از کشورها میتوانند کیتهای تشخیصی قابل اعتماد را در سطح بالا تولید کنند گفت: ما نیز همچون سایر کشورها در این قضیه وابسته به خارج بودیم، اما با شیوع کرونا، تلاش شرکتهای دانش بنیان از اواخر سال ۱۳۹۸ شدت گرفت بطوریکه هم اکنون بیش از نیمی از کیتهای تشخیصی مورد نیاز کشورمان در داخل تولید میشود.
وی افزود: کیتهای تشخیصی ما منطبق بر استانداردهای سازمان بهداشت جهانی است و عملکرد آنها در دقت و تشخیص بیماری در خیلی مواقع بیشتر از نمونههای خارجی است.
سخنگوی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ما پس از عبور از مرحله ساخت و تولید کیتهای تشخیصیِ صددرصد به مرحله ساخت کیتهای غربالگری ورود کرده ایم گفت: ما دانش نوع بعدی کیتهای تشخیصی را نیز کسب کردیم و در حال مقدمات تولید این کیتها هستیم، دقت این کیت کمی پایینتر است، اما برای غربالگری کاربرد دارد و نهایتاً در ۷۵ دقیقه جواب را نشان میدهد ضمن اینکه هزینه آن هم خیلی کمتر از کیتهای اصلی و حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان است.
این مقام مسئول اضافه کرد: این مدل کیت از فرآیند شتاب دهنده معاونت علمی و فناوری و پشتیبانی شرکتهای دانش بنیان حاصل شده است. بالغ بر ۵۰ شرکت دانش بنیان در حوزه تولید ماسک و مواد ضدعفونی کننده و کیتهای تشخیصی فعالیت میکنند.