کد خبر:۸۴۱۴۸۲
گزارش |

پویشی برای صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد / چرا مردم با تخریب کوه‌ها مخالف هستند؟

دانشجویان مشهدی با تخریب کوه‌های جنوبی مشهد مخالفت می‌کنند و پویشی برای مشارکت همه با عنوان «صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد» راه‌اندازی کرده‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * هفته گذشته بود که با تیتر قطع دستگاه تنفسی مشهد، به موضوع ارتفاعات جنوبی در این کلان شهر پرداختیم و در آن کلیاتی از اتفاقاتی که در یک دهه اخیر در این ارتفاعات رخ داده، سخن گفتیم.
 
آنچه در این منطقه از مشهد رخ می‌دهد، حتی براساس بیانات رهبر انقلاب، باید جرم انگاشته شود. ایشان در ۱۷ بهمن ۹۳ در دیدار با مسئولان و فعالان محیط زیست، منابع طبیعی و فضای سبز صراحتا به مساله ارتفاعات جنوبی مشهد اشاره کردند و گفتند: در مشهد - شهر ما - من رفتم دیدم طرف ارتفاعات جنوب شهر که در واقع مرکز تنفّس شهر است، دارند افرادی آن بالا خانه می‌سازند، هتل می‌سازند، ساختمان‌های چند طبقه می‌سازند؛ این‌ها بد است، این‌ها غلط است؛ جرم بدانید این‌ها را. یکی از کار‌های اساسی «جرم‌انگاری» در قانون است؛ این‌ها را باید جرم دانست در قانون و این کسانی که این کار‌ها را می‌کنند تعقیب قضائی کرد. صِرف اینکه بروند قلع بنا بکنند، کافی نیست؛ که آن را هم متأسّفانه در مواردی نمی‌کنند، کوتاهی می‌کنند.
 
بررسی ابعاد مختلف این پرونده تاکنون در رسانه‌های مختلف صورت گرفته است و حالا دانشجویان به صورتی ویژه پای کار آمده اند تا آنجا که در اینستاگرام، پویشی مجازی راه اندازی کرده اند و عنوان «صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد» را منتشر می‌کنند.
 

پویش دانشجویی برای صیانت از ارتفاعات جنوبی

محمدجواد هاشمیان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد که بانی راه اندازی این پویش است، در گفتگو با خبرنگار ما پروژه ارتفاعات جنوبی مشهد را مناقشه انگیز می‌خواند و می‌گوید: این پروژه با داعیه کاهش ترافیک در ادوار مختلف شورای اسلامی شهر مشهد پیگیری شده و حتی شورای اصولگرای دوره چهارم هم تنها با یک رأی مخالف، تصمیم به اتمام این پروژه داشت.
 
هاشمیان می‌گوید: با اینکه با دستور دادستانی مشهد این پروژه متوقف شده بود، اما شواهد حاکی از آن است که کار آن دوباره در حال انجام است.
 
وی بیان می‌کند: پویش صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد با این هدف راه اندازی شده که تا از همه فعالان فرهنگی و افراد مؤثر در شهر مشهد دعوت کنیم تا برای جلوگیری از تخریب بیشتر ارتفاعات جنوبی به ما بپیوندند.
 
او خود در صفحه اینستاگرامش ویدئویی کوتاه منتشر کرده و در آن به ضرورت توجه به این ارتفاعات که در واقع تنفسگاه مشهد محسوب می‌شوند، اشاره کرده است.
کد ویدیو
 
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در اینستاگرام خود به تشریح این موضوع که چرا ساخت و تکمیل پروژه ارتفاعات جنوبی مشهد غیرمنطقی است، پرداخته و نوشته است: اساسا این طرح باعث کاهش ترافیک نمی‌شود، چرا که سه راه موازی اعم از بلوار نماز، شهید فکوری و پیروزی وجود دارد و تاکنون تأثیر بسزایی در ترافیک نداشته است.
 
او معتقد است: انتقال ترافیک به سمت ریه‌های شهر (جنوب شهر) یعنی انتقال آلودگی به ریه شهر و بازگشت شبانگاهی همه آلودگی‌ها به درون شهر توسط باد غالبی که شبانگاه از دشت مایان به سمت شهر می‌وزد.
 
هاشمیان همچنین نوشته است: این پروژه در اسفند ماه ۱۳۹۶، با پیگیری گروه‌ها و سمن‌های محیط‌زیستی و مردمی، به دستور دادستان وقت (آقای صادقی) متوقف شد و برای ادامه کار بایستی مطالعات زیست‌محیطی داشته‌باشد و در صورت تشخیص نهاد‌های ذی‌ربط و علمی، تغییر کاربری داده‌شود. از آن زمان تاکنون، پروژه متوقف شده و البته اخیراً شهرداری با حکم ستاد تدبیر استان، با بهانه ساخت پارکینگ و ایجاد راه مواصلاتی بیشتر برای دسترسی شهروندان اقدام به عملیات‌های تخریبی جدیدی کرده است.
کد ویدیو

علی سلمانی، فعال دانشجویی و مستندساز نیز که خود از پایه گذاران این پویش است، در صفحه اینستاگرام خود با انتشار ویدئویی اعلام کرده است که با تخریباتی که در ارتفاعات جنوبی مشهد با عنوان پروژه ارتفاعات جنوبی رخ می‌دهد، مخالف است.

فرشته تقی زاده که سال‌ها است برای حفظ محیط زیست مشهد اقدامات زیادی انجام داده نیز، به این پویش پیوسته و ویدئوی زیر را منتشر کرده است:
کد ویدیو
 

پروژه ارتفاعات جنوب حیات ۳/۵ میلیون نفر را به خطر می اندازد

سعید شعرباف، عضو هیات علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) هم با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود به این پویش پیوسته و گفته است: وضعیت ارتفاعات جنوب و پروژه آن به شرایط حساسی رسیده است، این پروژه برای سه و نیم میلیون نفر جمعیت مشهد حیاتی است و اگر الان براساس مطالعات در آنجا اقدامی انجام شود، می‌توان جلوی بسیاری از اسراف‌هایی که در آینده در این منطقه شود، گرفت.
کد ویدیو

عبدالله آبادی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه پیام نور مشهد نیز با انتشار ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود از این پویش حمایت کرد.
کد ویدیو

جریان دانشجویی برای پیگیری وضعیت ارتفاعات جنوبی پای کار آمده و امیدوار است بتواند با راه اندازی این پویش، گامی مهم برای مطرح کردن اثرات تخریب کوه‌های جنوبی مشهد بردارد.
 
آنچه در این گزارش آمده، تنها بخشی از ویدئوهای ارسال شده به صفحه صیانت از ارتفاعات جنوبی مشهد بود. دیگر ویدئوهای مرتبط با این پویش را می توانید در صفحه اینستاگرامی این پویش به آدرس https://www.instagram.com/pouyesh_siyanat/ مشاهده کنید یا ویدئوهای خود را برای دانشجویان ارسال کنید. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار