پس از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر راه اندازی رزمایش همدلی و مواسات، دانشجویان و مردم در شهرهای مختلف با تمام توان وارد عرصه شده و با راه اندازی پویشها و برنامههای مختلف به یاری خانوادههای کم بضاعت شتافتند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ پس از بیانات مقام معظم رهبری در روز نیمه شعبان مبنی بر به راه اندازی یک رزمایش گسترده کشوری مواسات،همدلی وکمک مومنانه به نیازمندان، دانشجویان انقلابی، خیرین و موسسات خیریه در شهرهای مختلف روحیه ایثارگری و انفاق خود را به نمایش گذاشته و با تمام توان وارد عرصه کمک به نیازمندان شدند.
رهبر معظم انقلاب در بیاناتی که به مناسب نیمه شعبان داشتند با اشاره به مشکلات و سخت شدن شرایط زندگی برای برخی افراد جامعه بهعلت تبعات ناشی از کرونا فرمودند: «افرادی که توانایی و تمکن مالی دارند، فعالیتهای وسیعی را بهمنظور کمک به نیازمندان آغاز کنند، بهخصوص که در آستانه ماه مبارک رمضان که ماه انفاق و ایثار است، قرار داریم».
شرکت در رزمایش «کمک مومنانه» بزرگ و کوچک نمیشناسد هر کسی به هر طریقی میخواهد به ندای رهبر خود لبیک بگوید از گروههای جهادی و هیئتهای مذهبی حاضر در صحنه گرفته تا مردم و دانشجویانی که با وجود روزهای سخت کرونایی حاضر شدند بخشی از حقوق خود را برای کمک به هم وطنان خود در نظر بگیرند.
هرساله مردم ما در ماه مبارک رمضان اقدامات مختلفی را برای کمک به نیازمندان انجام می دهند، از دادن افطاری تا قربانی کردن و توزیع گوشت قربانی میان نیازمندان، اما امسال با برگزاری رزمایش همدلی و مواسات، دانشگاهیان، گروه های جهادی، خیرین و اقشار مختلف مردم که توان مالی بهتری دارند از روزهای قبل از ماه رمضان برای کمک به نیازمندان دست به کار شده اند.
در این راستا دانشجویان انقلابی و گروه های جهادی دانشجویی هم برنامه های مختلفی را برای حضور در این رزمایش برگزار کردند، از جمع آوری کمک های مردمی و توزیع بسته های معیشتی میان نیازمندان گرفته تا قربانی کردن و تشویق خیرین و مردم برای کمک به اقشار آسیب دیده.
گروه جهادی شیعه و سنی
در این ایام در آذربایجان بیش از ۳۸ گروه جهادی برای مقابله با کرونا در شهرستان پلدشت خدمت رسانی میکنند که این جهادگران بسیجی با آغاز رزمایش کمکهای مومنانه از ظرفیت خیرین و نهادهایی مانند کمیته امداد، بهزیستی و امام جمعه استفاده کرده و بیش از ۱۰۰۰ بسته معیشتی ۵۰۰ هزار تومانی میان مردم مناطق محروم و مشاغلی که به خاطر ویروس کرونا آسیب دیده اند توزیع خواهند کرد.
گفتنی است که شهرستان پلدشت در یک منطقه مرزی قرار دارد و با توجه به اینکه به خاطر ویروس کرونا نوار مرزی مسدود شده و هیچ مسافری رفت و آمد ندارد، مشکلاتی برای مردم این منطقه ایجاد شده است. برخی از مردم این منطقه در پایانه مرزی فعالیت داشتند که شغلهای خود را از دست دادند و این مشکلات موجب شد تا گروه های جهادی توجه بیشتری به این منطقه داشته باشند. در همین راستا گروه های جهادی با هماهنگیهای انجام شده افراد نیازمند شناسایی کرده و به این افراد کمکهای نقدی و غیر نقدی کردند.
یکی دیگر از اقدامات انجام شده در راستای «پویش همدلی» فراخوان بسیج دانشجویی استان اردبیل برای مشارکت دانشجویان و مردم در این پویش بود. این پویش در راستای بیانات رهبر انقلاب در خصوص جمع آوری کمک مومنانه به نیازمندان و افرادی که به دلیل شیوع کرونا دچار آسیبهای جدی اقتصادی شده اند، از سوی گروه جهادی شهید ابومهدی المهندس وابسته به بسیج دانشجویی اردبیل راه اندازی شده است. بسیج دانشجویی استان اردبیل در این پویش به جمع آوری کمکهای نقدی و تهیه بسته مواد غذایی و بهداشتی برای خانوادههای کم برخوردار خواهد پرداخت.
جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) در استان سیستان و بلوچستان هم از تشکل های دیگری بود که بیانات رهبر انقلاب لبیک گفت و به رزمایش همدلی پیوست. جمال شاهدوست، در این مورد میگوید: به دلیل فرا رسیدن ماه رمضان و پیروی از توصیه رهبری مبنی بر جمع آوری کمکهای مردمی و کمک به محرومان، تصمیم گرفتیم اقدام به امدادرسانی به مردم کم برخوردار استان به همت خیرین بکنیم. در وهله اول حدود ۴۵۰ دست لباس نو بسته بندی شده که به دلیل شیوع کرونا ترجیح دادیم فعلا آنها را توزیع نکنیم.
دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان اربیل هم برای کمک به مردم نیازمند، به ویژه خانوادههایی که پس از شیوع بیماری کرونا، آسیب بیشتری دیده اند، پویش کمک های مومنانه را راه اندازی کرد. در این پویش از استادان، کارکنان و دانشگاه فرهنگیان دعوت شده تا با ارسال کمکهای نقدی خود به یاری مردم کم برخوردار حاشیه شهر اردبیل بشتابند.
اعلام آمادگی جهادگران قزوینی برای رزمایش کمک مومنانه
بسیج دانشجویی قزوین هم با پیوستن به رزمایش کمک مومنانه به بیانات رهبر انقلاب لبیک گفت. کاظمی مسئول بسیج دانشجویی استان در این باره میگوید: در بحث رزمایش کمک مومنانه، امتداد این بحث با بسیج مجموعه دانشگاههای استان، جهت دستگیری از محرومین و مستمندان در رزمایش کمک مومنانه است و در همین راستا ستادهای دانشگاهی شکل گرفت و این شرایط، دوران دفاع مقدس را به یاد میآورد. براساس ابلاغ فرماندهی سپاه استان، در سه مرحله، بستههای ارزاق و حمایتها و کمکهای این عرصه شامل ۲۵۰۰ بسته مرحله اول، ۲۵۰۰ بسته مرحله دوم، ۲۵۰۰ بسته مرحله سوم توزیع خواهد شد، اما پیش بینی ما بیش از این تعداد است و ارزش هر بسته تا سقف سیصد هزار تومان است.
دانشجویان بسیجی دانشگاه سیستان و بلوچستان هم برای حضور در رزمایش همدلی دست به دست هم دادند و با پیوستن به این رزمایش اقدام به جمع آوری کمک های مردمی برای رساندن به دست نیازمندان کردند. طهماسبی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این باره میگوید: رزمایش همدلی یا طرح کمک مومنانه در دانشگاه سیستان و بلوچستان با همکاری سه بسیج دانشجویی، اساتید و کارمندان راه اندازی شده و اقداماتمان را تحت عنوان شورای راهبردی دانشگاه سیستان و بلوچستان انجام میدهیم و در حال حاضر به شناسایی خانوادههای کم برخوردار میپردازیم.
رزمایش کمک مومنانه باعث به وجود آمدن همدلی بین جوانان هم شد. با توجه به اینکه همچنان ویروس کرونا در کشور ریشه کن نشده و دانشگاهها تعطیل شدند دانشجویان بسیجی دانشگاه آزاد کرمان وحدت خود را حفظ کرده و با اجرای پویش همدلی قرار شده است روز اول ماه مبارک رمضان ۳۰۰ بسته غذایی در بین نیازمندان توزیع کنند.
با نزدیک شدن ماه مبارک رمضان دانشجویان دانشگاه صنعتی همدانی هم خود را در این ثواب شریک کردند و به منظور یاری رساندن به خانوادیهای بی بضاعت با جمع آوری کمکهای مردمی ۱۰۰۰ بسته معیشتی را در این ماه بین خانوادههای نیازمند توزیع میکنند. با توجه به شیوع ویروس کرونا و بیکار شدن بعضی اقشار جامعه و عدم توانایی در پرداخت اجاره بهای خانوادههای نیازمند، این دانشجویان تصمیم گرفتند مبلغ ۱۰ میلیون تومان را برای بحث اختصاص دهند.
این روزها رزمایش همدلی در تمام شهرهای کشور در حال اجرا است و در این میان جهادگران بسیج دانشجویی خراسان شمالی در آستانه ماه مبارک رمضان رزمایش کمک مومنانه راه اندازی کردند. مهدی ساری، مسئول گروه جهادی «کمک مومنانه» بسیج دانشجویی استان در این باره می گوید: در این طرح بنا داریم کمکهای نقدی و غیر نقدی مردم را جمع آوری کرده و با آن مواد غذایی تهیه کنیم و این مواد را بین خانوادههای بی بضاعت استان که از پیش شناسایی شده اند توزیع کنیم. سعی داریم این مواد را به خانوادههای مستضعفی که تحت حمایت نهادهای کمک رسان نیستند بدهیم تا بخشی از مشکلات آنها را رفع کنیم.