کد خبر:۸۴۳۱۲۶
حریرچی در کنفرانس مجازی:

مرگ و میر کرونا ۷۰ درصد کاهش داشته / هشدار جدی درباره دارو‌های غیر بیمارستانی / در شان ما نیست درباره ترامپ حرف بزنیم

معاون کل وزارت بهداشت، با اشاره به بازگشایی مراکز تجاری و اصناف کم خطر و افزایش ترددها، توضیحاتی را برای عدم بازگشت به روز‌های ابتدایی شیوع کرونا در کشور، ارائه داد.

به گزارش خبرنگاره اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ایرج حریرچی، روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس در محل ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، به ارائه وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور پرداخت.

وی با خطاب قرار دادن مردم به خصوص در کلانشهر تهران، گفت: اگر قرار باشد به فاصله گذاری اجتماعی توجه نکنیم، شرایط بیماری به روز‌های ابتدایی شیوع کرونا در کشور باز خواهد گشت و در این صورت، مشکلات تشدید می‌شود.

حریرچی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد موارد بستری و ۷۰ درصد مرگ و میر ناشی از کرونا در کشور کاهش یافته است و روند ابتلاء به این بیماری در اکثر استان‌ها روند نزولی مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: رسیدن به چنین شرایطی، نتیجه اقدامات مردم و دولت و مجموعه نظام است، اما تاکید می‌کنم هر گونه غفلتی عوارض جبران ناپذیر و شدیدی به دنبال دارد.

معاون کل وزارت بهداشت، تاکید کرد: تا کشف دارو و واکسن ویروس کرونا، ۲ الی ۳ طغیان دیگر بیماری در دنیا پیش رو خواهیم داشت. بنابراین، ضرورت دارد که مردم به توصیه‌های وزارت بهداشت عمل کنند.

به گفته حریرچی، عدم رعایت نکات بهداشی، باعث می‌شود افراد در معرض ابتلاء و مرگ و میر قرار گیرند. لذا، از مردم درخواست می‌کنیم حتی المقدور به شعار در خانه بمانیم وفادار بمانند.

معاون کل وزارت بهداشت، به سایر مراجعات غیر کرونایی در مراکز درمانی کشور اشاره کرد و افزود: قبل از کرونا ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار بار مراجعات روزانه به مراکز درمانی و بهداشتی در سراسر کشور داشتیم که در دو ماه اخیر به طرز قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

وی با اعلام اینکه سالانه نزدیک به ۱۵ میلیون بار واکسن تزریق می‌کردیم، گفت: هر گونه کاهش در واکسیناسیون می‌تواند عوارض داشته باشد.

حریرچی افزود: در اواخر اسفند سال ۹۸ برای تأمین خون با بحران مواجه شده بودیم و حالا با انجام خدمات درمانی غیر کرونایی، نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده‌های خونی، بیشتر شده است.

وی در ارتباط با داروی درمان کرونا، گفت: هنوز هیچ داروی اختصاصی برای کرونا ساخته نشده است، اکثر دارو‌ها اثر کم تا متوسط و یا بی اثر هستند. تجویز هر نوع دارویی خارج از کمیته علمی وزارت بهداشت، صحیح نیست و مردم را دچار سردرگمی می‌کند.

معاون کل وزارت بهداشت افزود: هشدار جدی می‌دهیم که هر دارویی خارج از مراکز بیمارستانی و غیر داروخانه‌ای تهیه شود، خطرناک است.

حریرچی در همین راستا، تاکید کرد: متأسفانه اپیدمی و گستردگی خبر‌های دروغ از گستردگی خود بیماری کرونا در کشور ما بیشتر است.

وی افزود: وزارت بهداشت برای کنترل بیماری کرونا سه استراتژی را همچنان دنبال می‌کند. نخست، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت فردی و جمعی؛ دوم، شناسایی بیماران کم علامت و بی علامت و ایزوله کردن آن‌ها و اقدام بعدی؛ شناسایی و جداسازی افرادی است که با بیماران تماس پیدا کرده اند.

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به سوالی پیرامون تناقض‌های آماری وزارتخانه با وضعیت بیماری در استان تهران، گفت: تناقضی نیست، روند نزولی در اکثر استان‌ها در پذیرش بیماران بستری و مرگ و میر وجود دارد. اما، بیماران استان تهران گرچه کمتر شده، اما هنوز هشدار دهنده است. هر کدام از بستری‌ها و مرگ و میر‌ها هشدار دهنده است و البته باید مردم را از موفقیت‌ها آگاه سازیم.

وی در ارتباط با وضعیت تخت‌های آی سی یو در کشور، افزود: تعریف بیماران بدحال موجب اشتباه می‌شود. هر بیمار آی سی یو، بد حال نیست بلکه مراقبت بیشتر می‌خواهند. ظرفیت تخت‌های آی سی یو نسبت به اواخر اسفند ۹۸، وضعیت بهتری داریم.

حریرچی همچنین به موضوع فعالیت رستوران‌ها در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: فعالیت رستوران‌ها فقط بیرون بر است و حضوری فعلاً ممنوع است.
 
وی درباره اظهارات ترامپ در خصوص تزریق مواد شوینده برای مبارزه به کرونا گفت: من استاد دانشگاه و فرد بهداشت و درمانی هستم و واقعا خجالت می‌کشم درباره این اظهارنظر صحبت کنم. اگر یک فرد عامی و بیسواد و کم‌سواد این صحبت را مطرح می‌کرد، خجالتش کمتر بود، اما اینکه رییس جمهور کشوری داعیه رهبری جهانی و هدایت دموکراسی جهانی را دارد، این حرف نابخردانه را بزند، واقعیت این است که در شان خودم نمی‌دانم که به آن جواب دهم. اظهار همدردی می‌کنیم که مسئولان سیاسی ما با افرادی در این سطح مواجه می‌شوند. در حوزه سیاست نمی‌شود اظهارات این افراد را بی‌پاسخ گذاشت. در حوزه بهداشت و درمان اصلا این حرف قابل توجه و قابل اعتنا نیست، بلکه خجالت‌آور و مایه تاسف و شرم‌ساری است.
 

معاون کل وزیر بهداشت درباره برخوردهای سیاسی با موضوع مقابله با کرونا، اظهار داشت: از همه جناح های سیاسی خاضعانه درخواست می‌کنم و دست آنها را می‌بوسم.ما اکنون در جنگ همه جانبه با ویروس کرونا هستیم و واقعیت این است که مدیران ، پزشکان ، پرستاران و همه نیروهای بهداشتی در کشور در مقابل این ویروس سینه سپر کرده‌اند و هرگونه تحریکی از جبهه پشت می‌تواند تمرکز آنها را بهم بزند.

وی یادآورشد: سیاست در جای خود مقدس است و آن را به ساحت خود محدود کنند و موضوع سلامت را به عنوان اینکه به جناح خاصی حمله کنند مربوط نکنند و نارضایتی از سایر حوزه ها را در آن حوزه حل کنند و به سلامت ارتباط ندهند.

حریرچی افزود: اگر چه قبول دارم انتقاداتی نسبت به حوزه سلامت وجود دارد اما می‌خواهم با کشورهای توسعه یافته شرایط ما را مقایسه کنند و ببینند چقدر موفق بوده ایم.

 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۱
اول خود ترامپ وایتکس تزیرق کنه اگر نمرد بقیه میزنن
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۲
دکتر رستورانا بازنا
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار