سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمىشود و مردم مىتوانند بدون دغدغه خون اهدا کنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون در رابطه با کمبود خون در برخی استانها گفت: در اکثر شهرها بیماران تالاسمی را وجود دارند که نیاز همیشگی به دریافت خون دارند، اما هموطنان اهدای خون خود را به ماه مبارک رمضان در شبهای قدر موکول مىکنند در صورتیکه نیاز به خون یک نیاز همیشگی است.
وی افزود: در استانهایی مانند تهران، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و مخصوصا استانهایى که بیماران خونى از جمله بیمارى تالاسمى دارند مردم باید توجه بیشتری به اهدای خون داشته باشند.
سخنگوی سازمان انتقال خون در پاسخ به سوالی درباره احتمال ابتلا به بیماری کرونا هنگام اهدای خون گفت: ویروس کرونا از طریق خون منتقل نمى شود و مردم مىتوانند بدون دغدغه خون اهدا کنند و تمام مراکز ما سالهاست که به صورت استریل فعالیت میکنند. مردم کشور هیچ دغدغه و نگرانی از این بابت نداشته باشند.
وی در رابطه با طرح جمع آوری و ذخیره پلاسما گفت: افرادی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدند و سلامتی خود را دوباره به دست آوردند پس از ۲۸ روز مىتوانند پلاسمای خود را اهداکنند که این پلاسما برای بیمارانی که در بستر بیماری هستند مصرف مىشود و ما پاسخهای مثبتی از این طرح گرفتیم و در آینده نزدیک نتایج قطعی در این زمینه را به مردم اعلام خواهیم کرد.
وی در ادامه افزود: همه هموطنان با تمام گروههای خونی مىتوانند پلاسما و خون را اهدا کنند. آقایان در سال ۴ بار و خانمها ۳ بار مىتوانند خون اهدا کنند و هموطنان مىتوانند با مراجعه به سایت انتقال خون اسامی مراکز و پایگاههای اهدای خون را پیدا کنند.
وى در پاسخ به سوالی درباره مبتلا نشدن افراد دارای گروه خونی O به کرونا منفی گفت: این موضوع فقط در حد گمانه زنی است و مستند علمی در رابطه با آن وجود ندارد و نمىتوان آن را تایید کرد.