نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ میگوید: آقای روحانی همچنان با مردم سخن نمیگوید و اینطور حرف زدن هم خاصیت ندارد، زیرا هجمهها علیه وی خیلی قوی است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی این روزها از آن سوی بام افتاده است. تا همین چند وقت قبل اصلیترین نقد وارد بر او این بود که در بزنگاهها نیست و با مردم سخن نمیگوید. شایعاتی نیز درباره عدم وقت دادن او به وزرا و عدم حضور در جلسات شوراهایی مثل شورای انقلاب فرهنگی وجود داشت. در واقع تصور عموم از روحانی رئیس جمهوری بود که در برج عاج خود نشسته و اداره امور را به چند وزیر خود واگذار کرده است.
مقاومت وی در برابر پذیرش ریاست ستاد مقابله با کرونا و رویه وی در روزهای اول مقابله با این ویروس هم موید این تصور بود. از یک جای کار به بعد، اما آقای روحانی تغییر رویه داد. حالا دیگر هر روز حرف میزند. جلسه هیات دولت نباشد، جلسه ستاد مقابله با کرونا؛ آنقدر حرف میزند که دیگر خواندن متن سخنانش لطفی ندارد.
نکته اینجا است که تکرر سخنرانیهای رئیسجمهور از نظر برخی سیاسیون و کارشناسان نشانه تغییر رویه نیست. این گروه معتقدند زیاد حرف زدن به معنی درست عمل کردن نیست و نتیجه خنثی کردن هجمههای موجود علیه دولت نیست.
سید مصطفی هاشمی طبا، در گفتگو با «نامه نیوز» گفت: «به نظر من آقای روحانی همچنان با مردم صحبت نمیکند. بیشتر راجع به مسائل کلی موضعگیری میکند و حرف میزند. تعدد صحبتکردنها هم بیشتر به خاطر این است که مسائلی پیش آمده است. مثلا این مسئله گزارش دیوان محاسبات که پیش آمد باید صحبت میکردند، اما باز هم خیلی دقیق صحبت نکردند. به نظر من که هنوز تغییر رویهای نداده است».
وی افزود: «در روزهای گذشته آقای روحانی حسب ضرورت بیش از گذشته صحبت کرده است، اما همچنان در جلسات دولت یا جلسه ستاد مقابله با کرونا صحبت میکند. در واقع مخاطب او مردم نیستند و بیشتر با همکاران خود صحبت میکنند».
هاشمیطبا در پاسخ به اینکه تغییر رویه و سخن گفتن با مردم در این مقطع چقدر لازم است؟ گفت: «توجه داشته باشید که اولا نوع حرف زدن با مردم با حرف زدن رسمی فرق دارد. باید با مردم تحلیلیتر، آرامتر و دقیقتر صحبت کرد، اما آقای روحانی رویه خاص خود را دارد و خیلی هم تغییر رویه نداده است. در همین موضوع گم شدن ارز که دیوان محاسبات مطرح کرد، ایشان گفت که صد درصد غلط است. بعد که آقای همتی توضیح داد معلوم شد که صد درصد غلط نبوده و مثلا شصت درصد غلط بوده است.»
وی تاکید کرد: «اینطور صحبت کردن فایده ندارد. باید حرفی زد که درست بودن آن ثابت شود. در غیر این صورت نتیجه عکس خواهد داد. مثلا خوب بود که آقای رئیسجمهور در قضیه اخیر میگفت که گزارش دیوان محاسبات بعضا درست بوده یا بعضا درست نبوده و یا اینکه آقای همتی پاسخ خواهد داد. اما ما دیدیم که ایشان گفت کاملا غلط است و بعد در توضیحات آقای همتی دیدیم که گفت موضوع چند صد میلیون دلار معلوم نیست و بخشی را هم گفت که کیفری کردیم. در واقع معلوم شد که گزارش دیوان محاسبات صد درصد غلط نبوده است و اینطوری صحبت کردن خیلی خاصیت ندارد».