کاخ سفید از گفتگوی تلفنی روسای جمهور آمریکا و فرانسه خبر داده و گفت که دو طرف در این گفتگو بر ضرورت اصلاح سازمان بهداشت جهانی تاکید کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روسیا الیوم، کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و امانوئل ماکرون همتای فرانسوی وی در گفتگویی تلفنی بر ضرورت اصلاح سازمان بهداشت جهانی تاکید کردند.
بر اساس این گزارش، در تماس تلفنی ترامپ و ماکرون تحولات مقابله با کرونا و پیشروی به سمت بازگشایی اقتصادهای جهانی مورد بحث قرار گرفت.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کردند که سران دو کشور در این تماس تلفنی نسبت به برگزاری نشست پنج عضو دائم شورای امنیت و بررسی اقدامات سازمان ملل در خصوص کرونا ابراز امیدواری کردند.
امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه اخیراً اعلام کرده بود که زمان برای تحقیق درباره سازمان بهداشت جهانی پیرامون بیماری کرونا مناسب نیست.
وی در عین حال بر وجود مشکلاتی در خصوص عملکرد این سازمان برای مقابله با شیوع کرونا تاکید کرد.
دونالد ترامپ که با انتقادات زیادی در خصوص نحوه مدیریت بیماری کرونا در آمریکا مواجه است با وارد کردن اتهامات به سازمان بهداشت جهانی این سازمان را به جانبداری از چین در زمینه کرونا متهم کرده بود.
در جلسه توجیهی بامداد جمعه گذشته، «بیل برایان» مدیر بخش علوم و فناوری وزارت کشور آمریکا نتایج پژوهش اخیر تیم خود را اعلام کرد؛ تأثیر ضدعفونیکنندهها و نیز «دمای بالا و محیط مرطوب» در تسریع از میان رفتن ویروس جدید کرونا بخشی از این پژوهش بود. وی گفت: «این ویروس در نور خورشید سریعتر میمیرد.»
اشاره به این نکات سبب شد تا ترامپ که بعد از بیل برایان سخن میگفت، راه حلهای تازهای را که به ذهنش میرسید، به شکل پیشنهاد و پرسش مطرح کند.
ترامپ که از تأثیر دمای بالا در روند از میان رفتن ویروس شنیده بود کنجکاو شد که اگر نوری قوی را به درون بدن بیمار بتابانند چه تأثیری خواهد داشت. وی گفت: «حالا فرض کنید نور شدیدی به تن بیمار بدهیم، حالا چه فرابنفش چه هر نور خیلی قوی دیگری، فکر کنم گفتید که هنوز این کار را امتحان نکردهاید» و افزود: «فرض کنید این نور را ببرید داخل بدن، حالا یا از پوست یا از یک راه دیگر، و فکر میکنم گفتید که این را هم امتحان میکنید».
رئیس جمهوری آمریکا همچنین ادامه داد: «ضدعفونیکنندهای را دیدهام که ظرف یک دقیقه کارش را میسازد. حالا آیا راهی دارد که بشود مثلاً همین را تزریق کرد، مثل تمیزکاری؟» وی افزود: «خب این ویروس میرود داخل ریه، تعدادش در ریه فوقالعاده زیاد میشود، پس امتحان کردن این کار جالب است».
کارشناسان پزشکی بهسرعت به این پیشنهادها واکنش نشان دادند. دکتر «وین گوپتا» متخصص ریه و کارشناس سیاستهای بهداشت عمومی در آمریکا، اظهارات فوق را «پیامهای بهداشتی ناشایست» خواند.
در همین رابطه «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری سال جاری آمریکا، در توئیتی از روی مزاح گفت: باورم نمیشود که این را میگویم؛ ولی لطفاً وایتکس نخورید.