معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان اقدامات و برنامههای سازمان امور دانشجویان در مقابله با ویروس کرونا را در سه مرحله پیش از شیوع، حین شیوع و دوران پسا کرونا را تشریح کرد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان امور دانشجویان مجتبی صدیقی گفت: سازمان امور دانشجویان از نخستین دستگاههای اجرایی کشور بود که پس از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا برای مقابله با این ویروس دست به اقدام زد گفت: فراهم کردن تسهیلات برای خروج دانشجویان غیرایرانی از اقدامات اولیه این سازمان بود که در اسفندماه ۹۸ انجام شد و اکثریت دانشجویان غیر ایرانی قبل از پایان سال ۹۸ از کشور خارج شدند.
وی افزود: با خروج دانشجویان غیرایرانی از کشوربه دانشگاهها تاکید شد زمینه استفاده از کلاسهای آموزشی به شیوه مجازی و آنلاین برای آنان فراهم شود و برای مراجعات سایر دانشجویان به سازمان امور دانشجویان نیز دستورالعمل خاصی تدوین شد.
معاون وزیر علوم گفت: در نخستین روزهای شیوع کرونا نیز به دانشگاهها ابلاغ شد نسبت به تخلیه خوابگاههای دانشجویی و ضدعفونی کردن خوابگاهها و غذاخوریها اقدام کنند و پروتکلها و شیوه نامههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ابلاغ شد.
وی افزود: در زمان شیوع ویروس کرونا استفاده از ظرفیت همیاران بهداشت و همیاران سلامت روان و مراکز مشاوره دانشگاهها در دستور کار قرار گرفت و مراکز مشاوره به دانشجویان در خصوص مدیریت بحران کرونا مشاورههای آنلاین و مجازی ارائه کردند.
رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار داشت: در همین راستا حدود ۶۰ مرکز مشاوره دانشجویی در دانشگاهها با دانشجویان تماس تلفنی گرفته و ضمن اطلاع از وضعیت دانشجویان به آنان در زمینه مقابله با کرونا مشاوره دادند.
وی کمپین دانشجویی در خانه بمانیم را از جمله اقداماتی نام برد که توسط دانشجویان و با همکاری دفتر مشاوره و سلامت سازمان و کانونهای همیار سلامت و روان دانشگاهها انجام شد.
صدیقی گفت: برای انجام اقدامات آموزشی و پیشگیرانه در مقابل کرونا به دانشگاهها اعتبارات خاصی تخصیص و ابلاغ شد و صندوق رفاه دانشجویان نیز به دانشگاهها این فرصت را داد تا اجاره بهای خوابگاههای دانشجویی را ترم جاری به این صندوق پرداخت نکنند.
وی افزود: همچنین صندوق رفاه دانشجویان فرصت ثبت نام وامهای دانشجویی را تا ۱۵ اردیبهشت ماه تمدید کرد و دریافت اقساط دانش آموختگان را تا سه ماه تعویق کرد.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: رسیدگی به وضعیت کارگران پیمانکاری غذاخوریها وخوابگاههای دانشجویی به علت تعطیلی موقت این بخشها در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: در کنار تسهیلاتی که برای دانشجویان خوابگاههای دولتی صورت گرفت، ارائه تسهیلات به خوابگاههای خودگردان و غیر دولتی نیز از طریق مراجع ذیربط در حال پیگیری است.
صدیقی تاکید کرد از دانشگاهها خواسته شده برای ضدعفونی کردن مکانهای آموزشی، غذا خوری و خوابگاههای دانشجویی جهت شروع مجدد احتمالی آموزش حضوری دانشگاهها پیش بینیهای لازم را معمول دارند.