جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) پویش «همسفره با همسایه» را برای اجرا در شرایط فعلی راهاندازی کرده تا با استفاده از ساختار اجتماعی محلات، حمایتها به صورت آبرومندانه به نیازمندان رسانده شود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، خیّرین زیادی این روزها به شیوههای مختلف به یاری نیازمندان پرداختهاند، مخصوصا بعد از بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر راهاندازی رزمایش همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان، با این حال، اما همچنان خانوادههایی هستند که زیر فشار اقتصادی قرار دارند و با مشکلات زیادی در این ایام مواجه شدهاند.
شناسایی نیازمندانی که فقط به دلیل وجود این بیماری دچار مشکلات اقتصادی شدهاند و تا قبل از آن نیازمند نبودند، در شرایط فعلی از سختی دوچندانی برخوردار است و حتی در صورت دسترسی به آنها، کمک و یاری با حفظ عزّت و آبرو بسیار سخت است.
بر همین اساس، جمعیت دانشجویی امام حسن (ع) پویش همسفره با همسایه را جهت اجرا در شرایط فعلی طراحی کرده است تا با استفاده از ساختار اجتماعی محلات، حمایتها به صورت آبرومندانه به افراد رسانده شود.
در این طرح، محلهها با داشتن کسبه منصف، معتمدین و ریش سفیدان و دلسوزانی که برای همسایههای خود دلنگران هستند، میتوانند نقش بسیار مهمی را بازی کنند و اجرای طرحهایی جهت جلب مشارکت عموم مردم در این شرایط کرونایی میتواند باعث احیا و قوّتگرفتن دوباره نهاد اجتماعی محلات شود.
طرح همسفره با همسایه با تمرکز بر شناسایی نیازمندان آبرودار، گروههای جهادی و فعالین اجتماعی را به فعالسازی شبکه معتمدین محله دعوت میکند، که طی آن با استفاده از ظرفیت امام جماعت، معتمدین و کسبه امین و باسابقه محله و مهمتر از همه مردم محل، برای پیوند ظرفیتهای مردمی شهر و حل مشکل مذکور تلاش کنند. در این طرح با استفاده از شبکه خیرین، فروشگاههای معتمد و امین محلات شناسایی و معرفی میشوند و عموم مردم محلات میتوانند با مراجعه به این فروشگاهها به مقدار مورد نظر خود کمک کنند.
افراد نیازمند شناسایی شده توسط معتمدین و گروههای جهادی با حفظ آبرو میتوانند به این فروشگاهها مراجعه نموده و اقلام مورد نیاز خود را تا سقف تعیین شده تهیه کنند.
پویش همسفره با همسایه توسط شبکه گروههای جمعیت دانشجویی امام حسن (علیه السلام) در سراسر کشور اجرا میشود و بنیاد مستضعفان با حمایت از این پویش در کنار منابع مالی جمع آوری شده توسط مردم محلات از فروشگاهها و گروههای عضو طرح حمایت میکند.
گفتنی است، شناخت دقیق و قابل اعتماد نیازمندان، متکی به شناخت کسبه امین و باسابقه محله و همچنین معتمدین و ائمه جماعات محله، احیا و تقویت نهادهای اجتماعی محلات با اتکا به تشکیل جمع معتمدین و کسبه محلات، افزایش انگیزه سایر مردم برای مشارکت به دلیل قرابت همسایگی و شفاف شدن محل مصرف منابع و کمک مواسات گونه برای نیازمندان آبرومند با کاهش زنجیره اظهار نیازمندی از مزایای اجرای پویش همسفره با همسایه است.
در همین راستا گروههای جهادی و موسسات خیریه محلی میتوانند از طریق سایت http://ham-sayeh.ir/ در این طرح ثبت نام کنند.
همچنین عموم مردم میتوانند با انتخاب فروشگاههای عضو طرح به صورت مستقیم از نیازمندان محله مورد خود حمایت نمایند و یا با استفاده از لینک پرداخت مستقیم از این پویش حمایت کنند.