کابین امواج ضدعفونی کننده جهت کاهش بار ویروسی پرسنل مراکز درمانی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا توسط پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری طراحی و ساخته شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري دانشجو به نقل از دانشگاه حکیم سبزواری، احسان کوشکی، عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه حکیم سبزواری و مسئول تیم طراحی کابین امواج ضدعفونی کننده جهت کاهش بار ویروسی پرسنل مراکز درمانی و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا گفت: همزمان با شیوع بیماری کووید ۱۹ در سراسر جهان، مدتی است که از تابشهای الکترومغناطیسی فرابنفش، فراصوت، مواد پرتوزا برای گندزدایی و استریل کردن هوا، وسایل و تجهیزات و نیز افراد در آزمایشگاه ها، بیمارستانها استفاده میشود.
وی افزود: دراین راستا کابین امواج ضدعفونی کننده در گروه فیزیک دانشگاه حکیم سبزواری جهت کمک به پرسنل خدوم درمان سبزوار که در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند، طراحی و ساخته شده است.
کوشکی ادامه داد: با توجه به ویژگیهایی که در طراحی این کابین مدنظر قرار گرفته است، این دستگاه میتواند در از بین بردن بخش اعظمی از آلودگیهایی ویروسی مفید واقع شود.
وی با اشاره به اینکه این دستگاه بهصورت خودکار و با ورود فرد به داخل کابین راهاندازی میشود، اظهار كرد: همزمان با ورود فرد به کابین، چشمههای متعدد نور فرابنفش و نیز چهار چشمه فراصوت، بخش میانی بدن شخص شامل لباسها و دستها که بیشتر در تماس با آلودگی است را بهمدت بیست ثانیه بهصورت کامل پرتودهی میکند.
عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: مزیت مهم این دستگاه غیر لمسی بودن کابین است که باعث میشود پرسنل درمان پس از استفاده از آن و هنگام ترک مراکز درمانی با اطمینان بیشتری به محیط خارج وارد شوند.
وی با تاکید بر اینکه کلیه تجهیزات مورد استفاده در این کابین از داخل کشور تامین شده است، یادآور شد: کار تحقیقاتی روی این کابین جهت افزودن گزینههای بیشتر و بررسی اثرات جانبی و دوزی متری توسط استادان گروه فیزیک روی دستگاه ادامه دارد.