آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۴۷۱۵
یادداشت دانشجویی|

الگویی به نام طرح کلی

برای تفهیم بیشتر این موضوع به رمضان ٩٨ می‌رویم؛ میان جمعی که نشسته اند تا رهبرشان برایشان صحبت کند،جماعتی که هویتشان منصوب است به دانشجو بودن!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زهرا شجاعی؛مقوله کتابخونی و نظام دهی به ذهن و سوق دادن آن به سمت و سوی یک نهضت و تبدیل آن به یک عادت، مسئله ایست که بار‌ها و بار‌ها در بیانات حضرت آقا شنیده و خوانده ایم و یحتمل نسبت به آن کم توجهی کرده ایم.

برای تفهیم بیشتر این موضوع به رمضان ٩٨ می‌رویم؛ میان جمعی که نشسته اند تا رهبرشان برایشان صحبت کند،جماعتی که هویتشان منصوب است به دانشجو بودن!

حضرت آقا در میان صحبت‌های اهم و مهم و در بین پاسخ به دغدغه‌های دانشجویان، لازم میدانند مسئله‌ای را برای بار چندم تکرار کنند.توصیه‌ای که شاید جامعه‌ی دانشجو آنطور که باید، به آن نپرداخته است. بستر تامل در این باب، دقیقا همین جا فراهم می‌شود؛ اینکه چه چیزی باعث می‌شود تا حضرت آقا، نیازِ مارا برای خودمان. 《 شما احتیاج دارید بخوانید، احتیاج دارید بدانید 》؟! تشریح کند.

نکته‌ای که حول محور ذهنم در چرخش است و هر آن به من نهیب میزند این است که چه چیزی باعث می‌شود که این نکته‌ی مهم، در مقام تأکید به دانشجویان از زبان رهبر مطرح شود؟ در حالی ایشان پیش از آن نیز به این مسئله پرداخته بودند. این ضعفِ به عمل آمده در قشر دانشجو را کجا می‌توان ریشه یابی کرد؟! اهمیت نهضت کتابخوانی و مطالعه که دانشجویان به آن کمتر توجه کرده اند را کجا میتوان جست و جو کرد؟

هنگامی که، ولی فقیه نصیحتی میکنند، بی وقفه باید مخاطب را در مقام عمل به آن نصیحت مشاهده کرد…حال باید توجه کرد که این سخنان و نصیحت‌ها از زبان شخصی مطرح شده است که سال‌ها پیش، پایه‌های فکری برای ایجاد یک نظام اسلامی را بیاننمود تا به فکر نسل جوان آن روز جهت بدهد.

ماجرا از جایی اهمیت خود را به رخ می‌کشد که ما نیز در دوران جوانی خویش به سر می‌بریم و از قضا دانشجوی این مملکت هستیم و این اهمیت قضیه را پررنگ‌تر میکند… رو به رویمان نیز همان شخصی قرار گرفته است که سال‌ها پیش در آن وانفسایی که صدای نظام‌های پوچ و بی هویت گوش فلک را کر کرده بود، خلاء فکری مسلمانان را التیام بخشید.او به درد اصلی جوامع بشری، یعنی ضعف ایمان توجه کرد و به آن پرداخت… چرا که ایمان، جسم را به حرکت وا میدارد.

برای درک بهتر مسئله به رمضان ١٣۵٣ پناهنده می‌شویم و برای تحقق این امر لازم است تا به کتاب طرح کلی اندیشه اسلامیرجوع کنیم! جلسات رمضانیه‌ی ۵٣، تنها شامل سخنرانی‌ها و بیانات ساده و معمولی نبود. بلکه حقیقتاً محتوای جلسه بازگو کننده‌ی نظام
فکری خود حضرت آقا بود.این درست زمانی مشخص می‌شود که جهت گیری ایشان را در این سال‌ها بررسی کنیم… هیچ خط کلی و اساسی‌ای نیست.مگر اینکه ریشه‌ی صحبت‌های کنونی حضرت آقا در همان خط وهمان نظامِ ترسیم شده، است.

ارائه‌ای از نمای کلی اندیشه اسلامی به جهانیان؛ این تمام آن چیزی است که میتوان گفت کتاب طرح کلی به آن پرداخته است ومتکی است به قرآن؛ سندی که در آن شکی نیست. کتابی که منحصر به فرد در ارائه‌ی درست و تمام و کمال اندیشه اسلامی است چرا که مباحث ضروری دین را تعهد آفرین معرفی میکند؛ و این یعنی فهم و عمل، همگام با یکدیگر…بنابراین، چنین کتابی بسیار حائز اهمیت و قابل تامل است... به گونه‌ای که خواندن آن، واجب فوری دانسته می‌شود...! واجب برای هر مسلمان.

اکنون، اما همان شخصی که آن روز‌ها سخنرانی‌های ارزشمندی داشته است که حاصلش کتاب طرح کلی است، در جایگاهی والا‌تر و مهم تر، ما را به اهتمام ورزیدن به مسئله‌ی کتابخوانی فرا می‌خواند و به طور ویژه از ما به عنوان دانشجو انتظار دارد تاعَلم مطالعه را بلند کنیم و در واقع فرهنگ سازی کنیم.پس چه جای تامل که امروز زمان آن است که بی شکیب به این تاکید ونصایح ارزشمند توجه کرده و رهسپار جاده‌ی عمل شویم.
 
زهرا شجاعی-دانشجو کارشناسی علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار