مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد گفت: مهمترین شاخصه رئیس مجلس این است که عملکرد او بدون شائبه، حاشیه و ابهام باشد تا بتواند در جایگاه نظارت بر عملکرد قوه مجریه مسائل را از دولت مطالبه کند.
فرهمندنیا، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن تشرح ویژگیهای رئیس مجلس یازدهم گفت: رئیس مجلس باید از قوانین وضع شده و ساختار فرایند وضع قوانین که در حیطه اختیارات مجلس شورای اسلامی است، آگاهی و احاطه لازم را داشته باشد.
وی با بیان اینکه رئیس مجلس باید به خوبی از وضع جامعه اگاهی داشته باشد و با شناسایی خلاهای قانونی جامعه صرفا به آمارهای داده شده توجهی نکند تا کانالیزه نشود، افزود: رئیس مجلس باید دارای باید دارای کلان نگری در تشخیص و مطرح کردن موضوعهایی باشد که در مجلس به بحث و گفتگو گذاشته میشوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد با تاکید بر اینکه رئیس مجلس باید دارای وجهه کاریزماتیک و مدیریتی قوی باشد، گفت: همچنین رئیس مجلس باید از صلابت بیان، توان مدیریت جامع دراداره مجلس و شهامت ایستادگی در برابر زیاده خواهی افراد، چه در مجلس و چه در خارج از مجلس را داشته باشد. همچنین رئیس مجلس نباید خود رای باشد.
فرهمندنیا تصویب ۲۰ دقیقهای برجام را از مصادیق نداشتن شهامت ایستادگی در برابر زیاده خواهیها دانست و افزود: به گفته رهبر معظم انقلاب اگر کسى وامدار دستگاهها و اشخاص و وامدار پول و قدرت شد، دیگر نمى تواند براى مردم دلسوزى کند. دلسوزى یک شرط بزرگ است.
وی حفظ استقلال قوا مفهومی است که در دوران ریاست فعلی مجلس بعضا اصلا هویت نداشته است، تصریح کرد: استقلال قوا باید به نحوی باشد که مانع نگاه قبییله گرایی سیاسی یا زدبندهای بین الرجالی شود با این وجود برای انتخاب ریاست مجلس مسلما باید فردی انتخاب شود که در سابقه او بتوان به این مولفهها استناد کرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد گفت: عملکرد رئیس مجلس باید به گونهای باشد که وقتی این عملکرد را زیر ذره بین میگذاریم نتوانیم حتی یک نقطه خاکستری پیدا کنیم، چون جایگاه ریاست مجلس جایگاه کسب تجربه و شناخت نیست بلکه جایگاهی است که افراد قبل از رسیدن به آن باید امتحان خود را پس داده باشند.
فرهمندنیا با بیان اینکه اگر استقلال مجلس حفظ شود مسلما هر دولتی که مسولیت قوه مجریه را بر عهده گیرد به تکاپو میافتد و در اجرای قوانین گشایش ایجاد میشود، افزود: جهادی بودن رئیس مجلس به این معناست که فراتر از چارچوب تعین شده به مسایل بپردازد و در پی حل و ارایه راه کار باشد.
وی با اشاره به اینکه برای گرفتن آرایش جنگی باید فردی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شود که به مفهوم واقعی اهل جهاد باشد وگرنه فردی که ۹ صبح به سر کار بیایید و ۲ بعد از ظهر برود جهادی گونه نیست، اظهار کرد: رئیس مجلس باید ولایت مداری خود را در مقام عمل اثبات کند و به نحوی نباشد که مثل ریاست فعلی با نامه نگاریهای مکرر از، ولی فقیه مایه بگذارد؛ چرا که این به معنی ولایت مداری نیست.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد گفت: ولایت مداری به معنی دولت تراز انقلابی یعنی اینکه رئیس مجلس فرامین، ولی فقیه را سر لوحه کار خود قرار دهند و نشود اینکه، ولی قوانین تصویب شده را با حکم حکومتی ملغا کند یا که در دیدارهای هر ساله همان حرفهای عمل نشده سال گذشته را بازگو کند.
فرهمندنیا بیان کرد: مهمترین شاخصه رئیس مجلس این است که عملکرد او بدون شائبه، حاشیه و ابهام باشد تا بتواند در جایگاه نظارت بر عملکرد قوه مجریه مسائل را از دولت مطالبه کند به طریقی که دوقطبی در کشور ایجاد نشود.
وی گفت: هدف رئیس مجلس باید خدمت به مردم باشد. پس او نباید این جایگاه را پلهای برای رسیدن به جایگاه ریاست جمهوری بداند.