مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه راهی جز شفافیت آرا برای اصلاح مجلس وجود ندارد، گفت: مجلس یازدهم در قدم اول باید خود را ملزم به شفافیت آرا بداند.
محمد امین سپیدهدم، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزای دانشجو، ورود جوانان به مجلس یازدهم را از نقاط مثبت این مجلس دانست و گفت: مجلس دهم مجلسی بود که همیشه در حالت منفعل و ناامیدی قرار داشت به همین دلیل هیچ برنامهای برای مسائل مختلف کشور ارائه نکرد و هیچ قدمی برنداشت.
وی با بیان اینکه در این چهار سال چندان حرکت اقتصادی یا سیاسی برجستهای از مجلس دهم ندیده ایم و این به معنای ضعف مجلس است، افزود: وقتی نمایندگان و رئیس مجلس خود را نسبت به مسائل کشور کوچک، ضعیف و کوتوله میبینند، باید فاتحهی آن مجلس را خواند و طبیعتاً توقعی نمیتوان از آن داشت و کلیت مجلس دهم همینگونه بود.
سپیده دم با اشاره به اینکه مجلس دهم به جای اینکه خود را وکیل ملت و مردم بداند، خود را وکیل دولت میدانست و همیشه سعی میکرد با زد و بند در مسائل مختلف، با دولت همراهی کند، افزود: در قضایای استیضاح وزرا بارها شاهد این بودیم که نمایندگان در لحظات آخر نامه استیضاح را امضاء نکردند و این یعنی نمایندگان تحت تاثیر لابیها و زد و بندهایی در پشت پرده بودند و این رسماً توهین به مردم بود.
وی با بیان اینکه در ماههای اخیر جلسات مجلس یا تشکیل نشده و یا تعداد بالایی از نمایندگان نیز به صورت مجازی در جلسات شرکت نکردند، اظهار کرد: اوایل مهر امسال نمایندگان رسماً سر مسئلهی شفافیت مردم را دور زدند و لایحهی آن را رد کردند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه اگر میخواهیم مشارکت مردم در انتخابات بالا برود باید نمایندگان با عملکرد خود خصوصاً در حوزههای مربوط به معیشت و مسائل اقتصادی امید را در مردم زنده کنند، گفت: وعدههایی محقق نشدهای که در سالهای ۹۲ و ۹۶ داده شد مردم را نا امید کرد با این وجود در چنین شرایطی نباید انتظار مشارکت بالا در انتخابات را داشته باشیم.
سپیده دم با تاکید بر اینکه باید برای مسئلهی رأی آگاهانه از سوی مردم نیز چاره اندیشی شود، افزود: باید به استادان متخصص، افراد صاحب منسب، صدا و سیما و... توجه داشت. نه اینکه یک ماه مانده به انتخابات به فکر مردم بیفتیم و بخواهیم مردم را نصیحت بکنیم که حتماً بروند و رأی بدهند.
وی با بیان اینکه در انتخابات مجلس دهم میزان مشارکت ۶۴ درصد و در انتخابات مجلس یازدهم حدود ۴۸ درصد بوده و این یعنی اینکه نمایندگان با عملکرد خود مردم را ناامید کردهاند، متذکر شد: دولت و مجلس دهم به معنای واقعی کلمه هیچ برنامه خاصی برای اداره کشور نداشتند و در حال حاضر نیز فقط منتظر هستند که دورهی آنها تمام شود و کنار بروند.
سپیده دم اضافه کرد: مجلس یازدهم در قدم اول باید خود را ملزم به شفافیت آرا بداند. به نظر بنده نیز راهی به جز این برای اصلاح مجلس وجود ندارد. همچنین در قدم بعد باید اعتبار مجلس شورای اسلامی به جایگاه اصلی خود بازگردد و مجلس به معنای واقعی کلمه، مجلس در رأس امور باشد و سرتیتر ریلگذاری مسائل کشور قرار بگیرد و از طرفی بدون هیچ وابستگی در مورد مسائل مختلف کشور به تصمیم گیری بپردازد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: یکی از اساسیترین، برنامهها و اولویتهای مجلس یازدهم باید این باشد که دولت را به تحرک و کار وادار کند در غیر این صورت ما باز هم با بحران امید، بحران مشارکت و بحران اعتماد به حاکمیت در سال ۱۴۰۰ مواجه خواهیم شد.
سپیده دم با بیان اینکه در اقدام بعدی مجلس باید برای وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور برنامه ریزی کند، افزود: وضعیت فرهنگی کشور تا حدودی متاثر از وضعیت نامطلوب و فقر اقتصادی و معیشتی است با این وجود باید یک برنامه مشخص برای بخشهای مختلف مثل بودجه، نفت، مالیات، خصوصیسازی و بازار ارز و مسکن پیش بینی شود.