مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان گفت: این شرکت با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به ساخت ماهانه ۸۰ دستگاه و سالانه هزار دستگاه تصفیه هوا و ضدعفونی سطوح و اماکن شده است.
محمدرضا فیضنسب، مدیرعامل شرکت «توسعه فناوری شمیم شریف» در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، استفاده از گاز ازن O۳ را راهکاری برای از بین بردن ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: از آنجایی که گاز ازن، کرونا ویروس سارس (SARS coronavirus) را از بین میبرد به دلیل شباهت بیماری کووید ۱۹ به کرونا ویروس سارس این امکان وجود دارد که گاز ازن بر کرونا ویروس جدید نیز موثر باشد.
فیضنسب، ازن را یکی از قویترین مواد استریلکننده تجاری در جهان عنوان کرد و گفت: به وسیله دستگاه ازن ژنراتور میتوانیم گاز ازن یا مولکول سه اتمی اکسیژن را از هوا تولید کنیم. مولکول ازن بسیار ناپایدار است و به سرعت واکنش میدهد و میتواند هر نوع میکروارگانیزمی مثل ویروس، قارچ و باکتری را اکسید کرده و از بین ببرد. استفاده از ازن یکی از روشهای نوین ضدعفونی در دنیا با اثرگذاری بالا و هزینه جاری بسیار کم است که این سیستم ضدعفونی میتواند برای تصفیه، ضدعفونی، میکروبزدایی و حذف مواد کلوئیدی استفاده شود.
وی ادامه داد: دستگاههای ازن ساز یا ازن ژنراتور شرکت ما، با استفاده از تکنولوژی روز دنیا بر اساس روش تخلیه الکترونیکی کرونا عمل میکند، طبق این تکنولوژی اکسیژن یا هوا (متناسب با هدف) به مولکولهای ازن تبدیل میشوند که در دامنه وسیعی، از صنعت گرفته تا بهداشت و درمان مانند سیستمهای ضدعفونی کننده و گندزدایی آب شرب، آب ورودی به دستگاههای مبدل حرارتی، آب استخرها، حوضچههای آبزی پروری و آب مصرفی در کشاورزی و میکروبزدایی وسایل پزشکی کاربرد دارد.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان تهیه پکیجهای ضدعفونی کننده را به عنوان مسئولیت اجتماعی شرکت متبوع خود عنوان کرد و گفت: از ازن برای تصفیه سیستم فاضلاب استفاده میکردیم، اما در شرایط حساس کنونی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا در کشور اقدام به ارائه دستگاههایی مطابق با نیاز مشتری کردیم. این پکیجها برای ضدعفونی هوا و سطوح و مکانهایی، چون قطارهای مترو، اتوبوس، شعب بانک، اتاقهای هتل، سالنهای تولید کارخانجات، اتاقهای بخش عفونی بیمارستان، دفاتر عمومی و منازل قابل استفاده است.
وی به قابلیتهای استفاده از گاز ازن برای تصفیه هوا و محیط تاکید کرد و گفت: ازن برخلاف ضدعفونیکنندههای معمولی مثل کلر و فرمالین هیچ گونه مواد سمی یا مضری بر جای نمیگذارد. نیمه عمر بسیار کوتاه ازن (بین ۱۷ تا ۳۰ دقیقه) است که پس از مدت کوتاهی شکسته و به مولکول پایدار اکسیژن تبدیل میشود. ازن به عنوان یک اکسنده بسیار قوی، قابلیتهای بسیاری در مصارف صنعتی و خانگی دارد. این در حالی است که اثرات زیست محیطی زیان باری در پی نخواهد داشت.
فیضنسب در پایان در مورد تسهیلات دریافتی از صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ما از صندوق نوآوری مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان دریافت کردیم که این تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش، امکان تولید بیشتر دستگاه ازن ژنراتور یا ازنساز را برای ما فراهم کرده است.