سریال پدر- پسری به دلیل فضای سالم و شیرینی که دارد به خصوص مخاطب نوجوان و جوان را نیز به خود جذب کرده است و ظاهراً شبکه امید چند روزی است که پخش آن را به موازات از سر گرفته است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نرگس روزبه؛ این روزها تقریبا به میانه سریالهای رمضانی رسیده ایم. یکی از متفاوتترین سریالهای رمضانی از حیث فرم و محتوا سریال پدرپسری است. به نظر میرسد شبکه پنج جسارتی به خرج داده است و برای اولین بار یک سریال ۲۵ دقیقهای که دارای استاندارد جهانی سیتکام است را در باکس اصلی خود قرار داده است. اتفاقی که با توجه به عادت مخاطب به سریالهای ۴۰ دقیقهای ریسک بزرگی به نظر میرسید، اما ظاهرا این ریسک جواب داده است و با فرم موفق جدیدی از سریال سازی در تلویزیون ایران روبرو هستیم.
شیرینی زندگی ملموس، واقعی و ایرانی، فضای سالم و احترام انگیز درون خانواده و اساساً بعد از مدتها دیدن یک خانواده شلوغ و پرنشاط، پارامترهایی است که سریال پدرپسری را با سریالهای سالهای اخیر تلویزیون متفاوت کرده است. در این سریال ما شاهد احترام ویژه به مقام پدر هستیم. احترام یک پسر تحصیلکرده به پدری که علیرغم برخی اشتباهات و خرابکاری هایش همواره حفظ میشود. نزاکت زبانی در نوشتن دیالوگها موضوعی است که کمتر در سریالهای طنز به آن توجه میشود. رعایت نکات اخلاقی در تعاملات بین اعضای خانواده، اما به نظر میرسد یکی از دغدغههای اصلی تیم نویسندگان بوده است. سبک زندگی خانواد ه اکبرآقا به سبک زندگی بیننده ایرانی تلویزیون که متعلق به طبقه متوسط است نزدیک شده است. زندگی این خانواده به دور از زرق و برق و همراه با دورهمیهای متعدد خانوادگی روی پشت بام خانه شروع میشود و با برنامه ریزیهای متعدد برای خوشحال کردن و غافلگیر کردن همدیگر ادامه مییابد.
سریال پدرپسری بعد از تعطیلی تقریبا یک و نیم ساله باکس سریال تولیدی در این شبکه در شرایطی روی آنتن ماه رمضان رفته است که اولا پخش اول آن پیش از افطار است و ثانیا بر اساس اظهارات کارگردان با بودجهای کمتر از یک سوم سریالهای دیگر توانسته مخاطب قابل قبولی را برای شبکه پنج به ارمغان آورده است.
این سریال به دلیل فضای سالم و شیرینی که دارد به خصوص مخاطب نوجوان و جوان را نیز به خود جذب کرده است و ظاهراً شبکه امید چند روزی است که پخش آن را به موازات از سر گرفته است.
گروه نویسنده جوان و کارگردان جوان یکی دیگر از خط شکنیهای این سریال است که قطعا با سیاستهای بلند مدت صدا و سیما در جهت کشف استعدادهای جدید نمایشی هماهنگی دارد.
در پایان باید گفت توفیق سریالهای یک شبکه را باید به نسبت باکس نمایشی خود آن شبکه سنجید. در شرایطی که سریال تامینی و قبلی پخش شده در شبکه پنج که تولید استان البرز بوده است با مخاطب و رضایت بسیار پایینی برخوردار بوده است سریال پدرپسری قطعا قدم بزرگ رو به جلو برای سریالهای شبکه پنج است.
رضوانی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری دانشجو اعلام کرده است طبق نظراتی که در یک هفته اخیر یعنی ۱۶ اردیبهشت تا ۲۲ اردیبهشت به سامانه پیامکی سریال ارسال شده است سریال در میان مخاطبانش ار رضایت ۷۰ درصدی برخوردار است. او اعلام کرده است این سریال اپیزودیک است و منطقی است که قصهها همه به یک اندازه قوت نداشته باشند و این خاصیت کار اپیزودیک است. اما نظرسنجیها نشان میدهد بعد از قسمت ششم در یک مرحله و بعد از قسمت پانزدهم در مرحله دوم کیفیت قصهها و به تبع رضایت مخاطبان رشد دفعی چشمگیری داشته است.
نرگس روزبه- ارشد روزنامه نگاری دانشگاه صدا و سیما
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.