منتخب مردم اصفهان در مجلس گفت: در سال گذشته خوش بین بودیم که رشد اقتصادی به صفر برسد که با شیوع کرونا محقق نشد؛ اما به عمل به جهش تولید میتوان به رشد اقتصادی امیدوار بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست اینستاگرامی علمی با موضوع پیامدهای اقتصادی کرونا در ناحیه بسیج دانشجویی اصفهان و با حضور مهدی طغیانی، منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
طغیانی در این نشست که به همت معاونت پژوهش و فناوری بسیج دانشجویی اصفهان برگزار شده بود، با اشاره به اثرات کاهش فروش نفت در سال گذشته، اظهار کرد: خوش بینی که رشد اقتصادی در کشور از منفی به صفر برسد تا اسفند سال گذشته ادامه داشت تا اینکه اقتصاد ما از اسفند درگیر بیماری فراگیر کرونا شد.
منتخب مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اوج درگیری کشور با کرونا در ماههای اسفند و فروردین، ادامه داد: الان در بازدیدهایی که از کارگاههای تولیدی داریم، تولید این کارگاهها از متوسط سال ۹۸ هم کمتر است.
وی توضیح داد: اگر ظرفیت یک واحد تولیدی حدود ۱۷۰ تن بوده، در میانگین سال ۹۸ به طور متوسط به ۸۰ یا ۷۰ تن رسیده، اما اکنون با ظرفیت ۴۰ یا ۳۰ تن در حال تولید است. یعنی تولید به یک سوم ظرفیت سال ۹۸ رسیده است.
طغیانی با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی صفر که پیش بینی میشد، احتمالا محقق نمیشود، گفت: با رشد اقتصادی منفی روبه رو خواهیم بود مگر اینکه جهشی که مدنظر رهبر انقلاب بوده، در تولید رقم بخورد.
وی تصریح کرد: ظرفیت اقتصادی ایران به گونهای است که بتواند رشد اقتصادی مثبت را محقق کند.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان با اشاره به آسیب بخشهای خدماتی اقتصاد پس از شیوع کرونا، گفت: بخشهای گردشگری، مسافرت، حمل و نقل، رستورانها به صورت مستقیم از شیوع کرونا آسیب دیدند و اگر بخواهیم اماری حدودی از افراد بیکار شده در این حوزه ارائه دهیم، حدود ۱۰۰ هزار نفر در اصفهان تا چند روز اخیر درخواست بیمه بیکاری ناشی از کرونا داشته اند.
وی به آسیبهای غیرمستقیم صنایع فولاد و دیگر صنایع سنگین از شیوع کرونا اشاره کرد و گفت: سهم واریزی استان اصفهان به خزانه از مالیات در سال ۹۸ حدود ۱۶ هزار میلیارد بوده، اما در فروردین امسال از سوی صنایع این استان تنها ۱۸۰ میلیارد تومان مالیات به دولت پرداخته شده است.
طغیانی با تأکید بر اینکه تا وقتی عواقب کرونا در اقتصاد ما حضور دارد، نمیتوان درباره بازگشت اقتصاد به روند عادی اظهار نظر کرد، گفت: اخبار درباره کرونا ضدونقیض است و باعث میشود یک فعال اقتصادی نتواند برای ماههای آینده خود برنامه ریزی داشته باشد.
وی به آسیب در بازارهای صادراتی نیز اشاره کرد و گفت: بازارهای صادراتی اصفهان نیز از شیوع کرونا آُسیب دیده اند و باعث شده تقاضای داخلی و خارجی نیز آسیب ببیند. باید به تدریج بازارهای صادراتی را فعال کنیم.
منتخب مردم اصفها در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برآورد خسارت از کرونا در کشورمان حدود ۵۵۰ هزار میلیارد تومان بود که اگر بیماری در خرداد پایان یابد و اقتصاد به روند خود باز گردد، این آسیب به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان میرسد و اگر در اردیبهشت کرونا جمع شود، ۳۵۰ هزار میلیارد تومان خسارت مالی به کشور وارد شده است.
وی با بیان اینکه دولت در بدترین شرایط اقتصادی پس از جنگ از نظر بودجهای قرار دارد، گفت: بانک محور بودن اقتصاد ایران باعث شده که ۹۵ درصد تأمین مالی از سوی بانکها صورت گیرد که برای اقتصاد کشور خوب نیست. چون بانکها کاری به موفقیت طرحهای توسعهای ندارند و به همین دلیل باید بازار سرمایه در اقتصاد ایران فعال شود.
طغیانی با اشاره به اینکه به تأمین مالی از بازار سرمایه هیچ وقت اهمیت داده نشده است، گفت: سهم پایین بازار سرمایه در تأمین مالی از مشکلات ما بوده است. دولت سیگنالهایی برای ورود سرمایه مردم به بازار بورس داد، تقاضای زیادی وارد بازار بورس شد و عرضه نیز عقبنشینی کرد.
وی با بیان اینکه وضعیت خوب این است که سرمایه از طریق بازار سرمایه وارد واحدهای تولیدی شود، گفت:، اما سیل تقاضا وارد بازار شد و پاسخگو نبودن عرضه باعث شد قیمت سهام روز به روز بالا رود و برخی نمادها تا ۱۶ برابر ارزش پیدا کردند.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان تصریح کرد: بسیاری از نمادها حباب پیدا کرده اند و زمانی که قیمتشان کاهش یابد، افرادی که صرفا به نیت سود زیاد وارد بازار سرمایه شده اند، ضررهای جبران ناپذیری میکنند. البته این شرایط قابل تدبیر است تا بازار به ثبات برسد.