سازمان بینالمللی استانداردسازی به تازگی استانداردی با موضوع روشهای اندازهگیری و مشخصهیابی لایههای نانومقیاس خودآرا منتشر کرده است.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ایزو اقدام به انتشار استانداردی در حوزه اندازهگیری لایههای نانومقیاس خودآرا برای کابردهای زیستحسگری و الکتروشیمیایی کرده است.
سازمان بینالمللی استانداردسازی (ISO) استاندارد ISO/TS ۲۱۴۱۲: ۲۰۲۰ را با عنوان «Nanotechnologies — Nano-object-assembled layers for electrochemical bio-sensing applications — Specification of characteristics and measurement methods» منتشر کرده است.
در این استاندارد که در حوزه فناورینانو منتشر میشود، جزئیاتی درباره مشخصهیابی و روشهای اندازهگیری نانولایههای خودآرا بهصورت ویژه برای کاربردهای حسگری زیستی الکتروشیمیایی درج شده است.
این استاندارد مشخصههای اندازهگیری لایههای نانومقیاس خودآرا روی الکترودها را مشخص میکند، لایههایی که با استفاده از یک فرآیند انحلال و تشکیل لایهنانومقیاس بهدست میآیند و از آنها در بخش تشخیص طبی یا حسگرهای زیستی الکتروشیمیایی استفاده میشود.
این استاندارد روشهای اندازهگیری را برای مشخصهیابی این لایهها ارائه میدهد. ایزو خاطر نشان میکند که این استاندارد در الزامات نانوساختارهایی که با راهبرد تولید بالا به پایین ایجاد شده باشند، پوششهایی از جنس زیستمواد که روی لایههای خودآرای نانومقیاس ایجاد شده باشد.، الزامات خاص سلامتی و ایمنی در طول فرآیند تولید، شرایط آزمایشگاهی حسگری الکتروشیمیایی، بستهبندی، برچسبزنی، تاریخ انقضاء و انتقال الکترودهای الکتروشیمیایی تقویت شده با نانو صدق نمیکند.