رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: واکسن آنفلوآنزا از ویروس کرونا پیشگیری نمیکند، اما با کم کردن احتمال ابتلا به آنفلوآنزا، بدن فرد در مورد کرونا بهتر عمل میکند.
حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره تخریب ریه های بیماران کرونایی گفت: در کووید 19 احتمال تخریب بافتی ریه وجود دارد و پس از بهبودی ریه بازسازی شده مسلما آسیب دیده است.
وی ادامه داد: بیماران بهبود یافته کرونایی باید احتیاط بیشتری داشته باشند زیرا ظرفیت ریه آنان کاهش پیدا کرده است.
عرفانی با اشاره به شیوع انفولانزا در آینده بیان کرد: این امکان وجود دارد که یک فرد در یک زمان آنفولانزا و کرونا را باهم دچار شود پس توصیه ما به افراد این است که حتما در زمان مناسب واکسن آنفولانزا را تزریق کنند تا حداقل آن بیماری آنفولانزا را ضعیف کند.
رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت عنوان کرد: واکسن آنفلوآنزا از ویروس کرونا پیشگیری نمیکند، اما با کم کردن احتمال ابتلا به آنفلوآنزا، بدن فرد در مورد کرونا بهتر عمل میکند.
عرفانی درباره جهش ویروس آنفلوآنزا بیان کرد: ویروس آنفلوآنزا مایل به جهش ویروسی است. اگر جهش کوچک داشته باشد، منجر به طغیانها و همه گیری فصلی میشود که سال گذشته شاهد آن بودیم. اگر جهش اساسی و ریشهای باشد و ویروس جدیدی متولد شود، شیفت آنتی ژنی اتفاق افتاده که میتواند عامل ایجاد پاندمی آنفلوآنزا باشد و در سال ۱۳۸۸ با آن مواجه شدیم. حدود هر ده سال، یک بار با پاندمی آنفلوآنزا مواجه میشویم.
وی افزود: همواره باید بدترین شرایط را در نظر بگیریم. امسال ممکن است جهشهایی در ویروس آنفلوآنزا اتفاق بیفتد و باید در برابر آن آمادگی داشته باشیم. تنها راه حل در دسترس آنفلوآنزا باید به درستی استفاده شود و نباید مانند سایر آنتی بیوتیکها، بدون ضابطه از آن استفاده کرده و خودمان را خلع سلاح کنیم. دارو به اندازه کافی در کشور امکان تولید دارد و امکان واردات هم داریم. در مورد داروی آنفلوآنزا کمبودی در کشور نداریم.