محسن رضایی گفت: در آمریکا شاهد بودیم که یک پلیس آمریکایی پای خود را روی گلوی یک سیاه پوست گذاشت و علی رغم تظلم خواهیهای مکرر این سیاه پوست کشته شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در کنفرانس بین المللی آوردگاه کرونا که به همت سازمان بسیج اساتید دانشگاه امام صادق علیه السلام، دانشگاه امام حسین علیه السلام و دبیرخانه مجمع تشخیص در دانشگاه تاریخ مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: در آمریکا شاهد بودیم که یک پلیس آمریکایی پای خود را روی گلوی یک سیاه پوست گذاشت و علی رغم تظلم خواهیهای مکرر این سیاه پوست کشته شد.
وی تصریح کرد: بسیاری کشته شدن این سیاه پوست توسط پلیس آمریکایی را نژاد پرستانه میدانند، ولی من این اعتقاد را ندارم، چون معتقدم که این مسئله فراتر از اعتراض به نژادپرستی است. بنده معتقدم که این اتفاق این گونه نبوده که یک پاسبان پای خود را روی گلوی یک سیاه پوست بگذارد بلکه این پای دولتهای لیبرال بر گلوی مردم بوده است و در واقع این حادثه یک رونمایی مجدد از نظامهای لیبرال دموکراسی و سرمایه داری است.
رضایی اظهار کرد: به هر روی بنده این پلیس آمریکایی را بعد از کرونا دومین رونمایی از نظام لیبرال دموکراسی میدانم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به اظهارات فوکویاما در یک کنفرانس بین الملل در امارات اشاره کرد و افزود: فوکویاما در این کنفرانس گفت احساس مردم جوامع غربی این است که دولتهای غربی برای آنها ارزشی قائل نیستند همچنین او اخیرا گفت من نمیتوانم ادعا کنم که اقتدارگرایی یا لیبرال دموکراسی توانایی بیشتر دارند، اما میتوانم بگویم نظامهایی که اعتماد مردم را جلب میکنند نظامهای خوبی هستند. به هر روی این اظهارات فوکویاما دیدگاههای او را در مورد لیبرال دموکراسی را نقض میکند.
وی با بیان اینکه تحلیل گران نظامهای لیبرال دموکراسی هم احساس میکنند که پایانی برای این اندیشه در جهت اداره جوامع به وجود آمده اظهار کرد: محاصره کاخ سفید ادامه دارد و این محاصره مردم علیه دولتهای لیبرالی است البته یک دهه پیش نیز نهضت ضد وال استریت به وجود آمده البته کسی پیامهای این نهضت را نگرفت به هر روی مهمترین پیام این نهضت مردم بودند به گونهای که وقتی سوسیالیستها به معترضین میگفتند ما هم حرف شما را میزنیم آنها پاسخ میدادند که ما سوسیالیسم نیستیم.
رضایی با بیان اینکه یک اتفاق مهمی عصری در حال به وجود آمدن است و این فراتر از نژادپرستی است و این موضوع حتی بحثهای انسان شناسی و فلسفی را میطلبد تا به نیاز کنونی بشر پاسخ داده شود، اظهار کرد: انسانها دیگر با پول به آرامش نمیرسند به همین دلیل به دنبال بازگشت به حقیقت خود هستند تا از تنهایی بیرون بیایند. به روی عبور از تنهایی و رسیدن به حقیقت واقعی انسان دو مسئله مهم به حساب میآید، چون میتوانند ارتباط با خدا و ارتباط با نوع دیگر انسانها را پیش روی بشر بگذارند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دیگر دیدگاههای هابر ماش و کانت هم نمیتواند دیدگاه جدیدی را در معرفت شناسی برای بشر به وجود بیاورد، اضافه کرد: در آینده سکولاریسم اجتماعی و دینی هم زیر پا گذاشته میشود و پیش بینی بنده نیز این است که رویدادهای اخیر به یک نهضت بزرگ اجتماعی یعنی نهضت اجتماعی سیاسی و اجتماعی اقتصادی تبدیل خواهند شد.
وی اظهار کرد: اگر بپذیریم که نهضت آینده اجتماعی است این نهضت هر فرصتی را پیدا کند به اعتراض منجر خواهد شد و مردم به خیابان میریزند با این وجود از این پس این اتفاقات در غرب، اروپا و در جهان گر میگیرد تا اینکه نظریه و تئوری و تفسیر فلسفی و علمی خود را پیدا کند و به الگوهای جدیدی در اقتصاد برسد.
رضایی گفت: خوشبختانه انقلاب اسلامی پیامهای مهمی را برای رویداد اخیر دارد، چون عنصر مردم از اول انقلاب دیده شده و اگر جایی مردم نیز مورد توجه قرار نگرفتند به خاطر افکار لیبرالیستی بوده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه وقتی حضرت علی علیه السلام در رکوع نماز انگشتر خود را به یک فرد نیازمند میدهد پیام این حرکت این است که ما در محضر الهی هم نمیتوانیم مردم را فراموش کنیم، اضافه کرد: هیچ دینی به اندازه اسلام به اهمیت دادن به مردم اشاره نکرده است.
وی گفت: متاسفانه افکار لیبرالی مثل جامعه مدنی، احزاب، تحزب، بنگاه و بانک که محصول یک مکتب و نظام سیاسی و اجتماعی بوده اند حتی وارد جوامع اسلامی شده اند به هر روی در ایران نیز امروز انقلاب به طور کامل وارد فرهنگ و اقتصاد نشده است.
رضایی با بیان اینکه امیدواریم اندیشمندان و متفکران کشورمان بدون تعصب به رویدادهای عالم نگاه عمیق تری داشته باشند، اضافه کرد: جنس اعتراضات وقتی عوض میشود نمیتوانیم آنها را براساس پارادایمهای قبلی تحلیل کنیم مثلا جنس اعتراضات امروز در مقایسه با وال استریت تغییر کرده منتهی بنده این تغییر را کافی نمیدانم اگرچه تحلیل گران غربی هم میگویند اوضاع عوض شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عوامل اقتدار آمریکا نسبت به بیست سال پیش مانند اقتصاد تغییر کرده و آمریکا دیگر ابر قدرت اقتصادی نست گفت: مسئله دیگر آمریکاییها در بسیاری از الگوهایی که میخواستند پیاده کنند در دنیا شکست خورده اند مثلا یک اقدام نظامی وجود ندارد که آمریکا در آن شکست نخورده باشد و همین مسئله موجب شده که حتی جمهوری خواهان نیز بگویند باید در منطقه کاهش نیرو بدهیم.
وی بیان کرد: تحولاتی که در قرن بیست و یکم شاهد آنها هستیم متفاوت با تحولات قرن گذشته است با این وجود پیش بینی بنده این است که این تحولات شکل نهصتی به خود میگیرند.