استاد دانشگاه تهران گفت: ترامپ بعد از تحولات این کشور افزایش رایی پیدا خواهد کرد، چون عدهای که نژاد پرست هستند به دلیل نژاد پرستی ترامپ به او رای خواهند داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، استاد گروه مطالعات آمریکا دانشگاه تهران در گفتگوی اینستاگرامی که به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، گفت: امریکا از این بابت کشور متفاوتی است چرا که مردمان بومی داشته و این مردم توسط مهاجرین اروپایی تقریبا قتل عام شدند در قرن شانزدهم میلادی و قبل از ورود مهاجرین آمریکایی ۲۵ میلیون سرخ پوست در امریکا فعلی زندگی میکردند و الان که در قرن بیست و یک حضور داریم در حالی که این امار باید به صدها میلیون نفر رسیده باشه در حال حاضر این آمار ۵ میلیون نفر است؛ پس ابتدای امریکا با نژاد پرستی و خشونت بوده است. اصولا امریکاییها این برخوردی که با سیاه پوستها داشته اند با سرخ پوستها هم داشته اند و انها را هم انسان کامل نمیدانستند و با همین توجیه آنها را از بین میبردند.
وی افزود: وقتی که مهاجرین در امریکا مستقر میشدند علاقهمند بودند تا بردههایی را با توجه به زمینهایی زیادی که در انجا بوده، به کار بگیرند با این وجود اولین کشتی بردهها در ۴۰۱ سال پیش وارد آمریکا شد و از این جهت این هم تجربه متفاوتی است پس میتوان گفت آمریکا به صورت غیر طبیعی و قتل عام شکل گرفته است.
ایزدی تصریح کرد: برده دارها در ۱۳ کلونی که در آمریکا شکل گرفته بودند وقتی متوجه شدند دولت انگلیس میخواهد برده داری را لغو کند علیه انگلیس شورش کردند و در نتیجه ان چیزی که به نام انقلاب امریکا مطرح است توسط برده دارها درسال ۱۷۷۶ بوجود آمد پس تاسیس رسمی امریکا هم یک بعد برده داری داشته است. از طرفی جرج واشنگتن اولین رییس جمهور امریکا هم ۳۱۷ برده داشته است.
وی با اشاره به اینکه برده داری در آمریکا در نهایت در سال ۱۸۶۵ رسما لغو شد، ولی بعد از آن نیز برده داری در عمل وجود داشت و حتی و وضع بردهها هم بدتر از قبل شده بود، چون دیگر حق سرپناه و غذا با برده دارها نبود و بردهها فقط حقوق دریافت میکردند و حقوق نیز کفاف زندگی آنان را نمیداد و معمولا مقروض میشدند، اضافه کرد: نژاد پرستی در آمریکا تا دهه چهل، پنجاه و شصت قرن بیستم میلادی که به تدریج بعضی تشکلهای اسلامی در امریکا که نگاهی انقلابی و ظلم ستیز دارند شروع به رشد کردند ادامه یافت.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه فشار تشکلهای اسلامی در آمریکا موجب شد تا در تشکلهای مسیحی انسانهایی مثل مارتین لوترکینگ ظهور و بروز پیدا کنند، گفت: اعتراضات امروز در آمریکا اعتراض به نژاد پرستی ساختاری است با این وجود قتل جرج فلوید یک نماد است و جرقه.ای بوده تا سیاه پوستان و سفیدپوستانی که با نژادپرستی ساختاری و ساختار سرمایه داری مخالف بوده و همچنین مخالف سیستم دو حزبی این کشور هستند به خیابانها بریزند.
ایزدی با اشاره به اینکه طیفی از مخالفین خواهان لغو مصونیت پلیس آمریکا، برخی به دنبال تغییر بعضی از قوانین و برخی هم به دنبال اسقاط نظام هستند، چون میدانند که تا زمانی که این سیستم حکومتی و با این تفکر لیبرال و سرمایه داری حاکم وجود دارد مشکلات حل نخواهد شد، اظهار کرد: ترامپ گروه آنتیفا را به انجام اقدامات تروریستی متهم کرد و گفت این گروه را در لیست گروههای تروریستی قرار میدهد و یا با یک نهاد مردمی امریکا که مخالف سیستم فعلی این کشور است به شدت برخورد کرد.
وی با بیان اینکه ترامپ علاقمند به دو قطبی کردن جامعه است و تنها راه ادامه حیات خود را هم در همین نزاعها میداند، افزود: البته این اعتراضات مختص به دوره ترامپ نیست و در دوره اوباما نیز با وجود اینکه او خود یک سیاه پوست بود نه تنها او وضع را بهتر نکرد بلکه وضع بدتر هم شد.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دعوای اسپر و ترامپ زمانی شروع شد که ترامپ اعلام کرد برای سرکوب مردم از ارتش استفاده میکند، گفت: اعتراض برخی از ژنرالهای ارتش به خاطر این بود که در همه جا از ارتش برای سرکوب دشمن خارجی استفاده میکنند. به هر روی وقتی ترامپ این تصمیم را گرفت تعدادی از نظامیهای امریکایی از این عملکرد ناراحت شدند به گونهای که جیمز متیس وزیر دفاع آمریکا به این تصمیم اعتراض کرد و جان اَلن که فرمانده نیروهای امریکایی در افغانستان است گفت که این اتفاقات آغاز پایان آمریکا است، و این از آن دست حرفهایی است که مسئولان امریکا راجب خودشان میزنند، اما ما جرات نمیکنیم بگوییم که امریکا در حال پایان است.
ایزدی با بیان اینکه اتفاقی که دارد در آمریکا میافتد این است که تنشهای نژادی در حال تبدیل شدن به تنشهای عمیق سیاسی هستند، اضافه کرد: مشکلی که رسانههای دنیا از جمله رسانههای ما دارند این است که منابع خبری مان را رسانههای اصلی امریکا شکل میدهند و این در حالی است که کار ویژه رسانهای مانند CNN این است که این اعتراضات را به سمت دموکراتها هدایت کند و بگوید جمهوری خواهان بانی این اعتراضات هستند در واقع CNN با پوشش خبری با ظاهر دوست میخواهد این حرکت اجتماعی را متوقف کند و مسیرش را هم به پیروزی بایدن در انتخابات ابان ماه امسال ببرد.
وی با اشاره به اینکه اگر تاریخ را ملاک سنجش خود قرار بدیم اعتراضات اخیر آمریکا هم مثل بقیه حرکتها سرکوب میشود، تصریح کرد: امریکاییها هم استفاده کردن از قدرت سخت را خوب بلدند و هم استفاده کردن از قدرت نرم را و از طرفی آنها میدانند که چگونه از رسانه نه برای سانسور بلکه در جهت ایجاد تغییر در یک حرکت اجتماعی استفاده کنند.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه حتی اگر اعتراضات هم در آمریکا سرکوب شوند باز هم سه عامل یعنی دموگرافی، داروینیسم اجتماعی و خشونت پلیس در این کشور به عنوان آتش زیر خاکستر هستند، گفت: عواملی مانند کرونا، وضعیت اقتصادی و نتیجه اعتراضات اخیر باعث شده تا انتخابات در آمریکا قابل پیش بینی نباشد؛ البته ترامپ بعد از این تحولات افزایش رایی پیدا خواهد کرد، چون عدهای که نژاد پرست هستند به دلیل نژاد پرستی ترامپ به او رای خواهند داد.
وی افزود: اگر چه بایدن در نظر سنجیها پنج شش درصد از ترامپ جلو است، ولی کلینتون هم در انتخابات پیشین آمریکا نیز پنج درصد از ترامپ جلوتر بود، ولی در اخر شکست خورد. به هر روی در انتخابات آمریکا ایالتهای بینابین تعیین کننده هستند و این در حالی است که وضعیت ترامپ در این ایالتها به بدی وضعیت او در سطح ملی نیست.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه کرونا تاثیر منفی روی ارتش امریکا داشته و آمادگی آن را کاهش داده به گونهای که کشتیهای این کشور در شرق آسیا به دلیل اینکه عدهای زیادی به کرونا مبتلاء شده بودند لنگر گرفتند، گفت: اعتراضات آمریکا توجیه حمله نظامی به ایران را دچار ابهام بیشتر کرده؛ البته در تاریخ امریکا داشته ایم که رئیس جمهوری که دچار بحران داخلی شده تلاش کرده تا این بحران را با یک فرافکنی خارجی از بین ببرد منتها ترامپ دغدغه اولش در حاضر بردن انتخابات هست اگر چه او با شعار ضد جنگ نیز امد و پیروز شد. به هر روی ترامپ خیلی لزوما علاقهای به درگیری با ایران ندارد، چون درگیری به نفع فضای انتخاباتی او نیست مگر اینکه حادثهای پیش بیاید که بخواهد درگیری را توجیه کند.