یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: نامهای که چین رسما برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت نوشت در حقیقت تاکید براین است که چین پشت برجام و به تبع آن ایران ایستاده است و به آمریکا اجازه نخواهد داد که به روند سابق خود یعنی تاخت و تاز در مجامع بین المللی ادامه دهد.
عماد آبشناس، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص نامه چین به شورای امنیت در مورد حمایت از برجام گفت: برخی رسانههای وابسته به غرب و آمریکا طی چند هفته اخیر تلاش کردند که فضایی را ایجاد کنند مبنی بر غیرقابل اعتماد بودن چین و روسیه در قبال ایران و خالی کردن پشت ایران در بزنگاه نهایی.
وی افزود: بر این اساس نامهای که چین رسما برای دبیر کل سازمان ملل و شورای امنیت نوشت در حقیقت رد سخنان این قبیل رسانهها بود و تاکید بر اینکه چین پشت برجام و به تبع آن ایران ایستاده است و به آمریکا اجازه نخواهد داد که به روند سابق خود یعنی تاخت و تاز در مجامع بین المللی ادامه دهد.
آب شناس با اشاره به درگیریهای شدید بین آمریکا و چین گفت: در این شرایط چین خواسته است تا در قبال تحرکات آمریکا برای ادامه تحریمهای تسلیحاتی ایران و یا احیانا تصویب مصوبه جدیدی علیه ایران در شورای امنیت اتمام حجت کرده باشد.
این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص اینکه تا چه میزان میتوان به حمایت روسیه در این شرایط از ایران امیدوار بود، گفت: اساسا در دنیای سیاست همه کشورها بیش از آنکه براساس احساسات شان تصمیم بگیرند براساس منافع خود عمل میکنند این در حالی است که در شرایط فعلی منافع روسیه هم اقتضا میکند که در برابر آمریکاییها بایستد، چون روسیه نیز در شرایط تقابل با آمریکاست.
وی با بیان اینکه عملکرد آمریکا به خوبی حیثیت این کشور را بر باد داد و حنای آن حتی برای اروپاییها هم رنگ چندانی ندارد، گفت: در شرایط امروز حتی کشورهای اروپایی نیز در حال تقابل با آمریکا هستند اگر چنین چیزی نبود آمریکا به سادگی میتوانست از کشورهای اروپایی عضو برجام بخواهد تا مکانیسم ماشه را علیه ایران اجرا کنند.
آبشناس ادامه داد:، اما کشورهای غربی نیز با توجه به سیاستهای کژدار مریض آمریکا حاضر به همراهی با او و نابودی کامل برجام نیستند.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان تصریح کرد: برجام به لحاظ حیثیت معنوی تنها دستاورد اروپا بعد از جنگ جهانی دوم محسوب میشود دستاوردی که توانست یک مسئله و معضل در سطح بین المللی را به شکل دیپلماتیک و نه جنگ و نظامی گری حل کند. این در حالی است که اگر برجام به طور کلی نابود شود به معنی آن است که همه اختلافات در سطح بین الملل باید از طریق جنگ و نزاع حل و فصل شود که این رویه مورد استقبال آمریکایی هاست به همین دلیل به نظر میرسد کشورهای غربی، روسیه و چین مانع از نابود کامل برجام توسط ایالات متحده شوند.