یکی از مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که در صورت اجرای طرح اشغال کرانه باختری از سوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، امید به رفع بحران از طریق مذاکرات را پایان میبخشد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یکی از مقامات ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که اجرای طرح اشغال کرانه باختری از سوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی، به مفهوم پایان تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود.
«صاحب عریقات» مذاکره کننده ارشد تشکیلات خود گردان فلسطین در گفتگو با خبرگزاری فلسطینی «وفا» گفت برنامه رژیم اسرائیل در اعمال حاکمیت بر بخشهای بزرگی از کرانه باختری، پایان تشکیلات خودگردان فلسطین و هرگونه فرصتی برای حل مسالمت آمیز این مناقشه منطقهای است.
وی در ادامه گفت، که اگر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل این طرح را حتی برای یک اینچ از خاک فلسطین اشغالی به کار ببرد، او با «کوکلاکس کلان» سازمان نژادپرست آمریکایی متحد میشود و باید همه مسئولیتهای یک اشغالگر را بپذیرد.
این مقام ارشد تشکیلات خودگردان فلسطین در بخشی دیگر افزود، الحاق به معنی تخریب تشکیلات خودگردان فلسطین است و این پایان هرگونه راه حل در قالب مذاکرات خواهد بود. آنها [اسرائیلیها]باید بدانند که الحاق به معنای آپارتاید و نژادپرستی است.
رژیم صهیونیستی قصد دارد با حمایتهای دولت آمریکا، ۳۰ درصد از کرانه باختری فلسطین را به قلمرو خود ملحق و آن را رسماً اشغال کند. مقامات و گروههای فلسطینی این اقدام را بخشی از طرح ضد فلسطینی آمریکا موسوم به معامله قرن میدانند و به همین دلیل خواستار قطع همکاری با آمریکا و اسرائیل هستند.
تل آویو موعد اجرای طرح خود را یکم جولای (۱۱ تیر) اعلام کرده است و «محمد اشتیه» نخست وزیر تشکیلات خودگردان نیز گفته است که در صورت اجرایی شدن این طرح، تشکیل کشور فلسطینی با قانون اساسی جدید به پایتختی قدس شرقی را اعلام خواهد کرد.
«محمود خرابشه» عضو پارلمان اردن نیز سه شنبه شب گفت، در صورتی که رژیم صهیونیستی نقشه الحاق بخشهایی از کرانه باختری اشغالی را عملی کند، اردن پاسخهای متعددی را آماده کرده که یکی از آنها احتمالا تجدید نظر در توافق صلح وادی عربه است.
خرابشه، تصمیمهای یکجانبه رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را مغایر با قطعنامهها و قوانین بین المللی و حقوق فلسطینیها در ایجاد کشورشان خواند و گفت که این کار به راه حل تشکیل دو دولت و همه گرایشهای صلح پایان میدهد.