متخصصان کشور موفق به تولید نمونه کیتی برای جداسازی و شمارش سلولهای سرطانی در خون فرد بیمار شدند که کمک بزرگی برای پزشکان است تا از شیوه درمان خود اطمینان یابند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، گاه یک سلول در بدن رشدی غیر طبیعی را پیش میگیرد. به طور غیرقابل کنترلی تکثیر میشود و سرطان به وجود میآید. درمان این بیماری اکنون دغدغه متخصصان بسیاری است. محققان با ابزارعلم و فناوری به جنگ این بیماری رفتهاند.
به طور کلی حدود عامل مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان متاستاز یا پخش و انتقال سلولهای توموری در گردش خون است. اما شیمی درمان یکی از درمانهای رایج این بیماران است. اینکه پس از این شیوه درمانی بدن چه پاسخی به بیماری داده برای ادامه درمان بسیار مهم است.
در این زمینه متخصصان کشور نوعی کیت جداسازی و شمارش سلولهای سرطانی از خون طراحی و تولید کردهاند. مهدی رحیمیان از اعضای این تیم فناور گفت: در برخی بیماران مبتلا به سرطان با عمل جراحی بخشی از بافت مبتلا به بیماری برداشته میشود. پس از جراحی درمانهای بعدی مانند شیمی درمانی برای کنترل بیماری انجام میشود. در اینجا قبل از شروع شیمی درمانی سرطان شناسان با استفاده از کیت «سی تی سی» جداسازی و شمارش سلولهای سرطانی در خون فرد بیمار را انجام میدهند.
وی همچنین بیان کرد: درمان ادامه مییابد. اما پس از گذشت زمانی باید از شیوه درمانی مطمئن شد و اینکه این شیوه درمانی اثر بخش بوده است یا خیر. پس بار دیگر نیاز به کیت «سی تی سی» است. با اندازهگیری سلولهای سرطانی در خون فرد اگر تعداد آنها تغییر نکرده باشد یا با افزایش همراه باشد باید خط درمان را تغییر داد.
به گفته رحیمیان، نمونه آزمایشگاهی این محصول داخلی طراحی و ساخته شده است و با شرکت در دورههای پیش شتابدهی مرکز فناوریهای همگرا معاونت علمی برای ورود به بازار آماده شدیم. این دورهها کمک بزرگی بود تا بازار محصول را شناسایی کنیم و مطابق با نیاز مصرف کننده به تولید دست بزنیم.