معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: طبق فرموده حضرت آیتالله خامنهای، روحانیای که میخواهد در دانشگاه حضور پیدا کند به جز شرایط عامه باید سه شرط دیگر هم داشته باشند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی میراحمدی، مسئول جدید معاونت منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در معارفه خود ضمن اشاره به آیه هشتاد سوره مبارکه اسرا گفت: این حقیقت است که کار در نهاد رهبری در دانشگاهها کار بسیار ارزشمندی است و نباید در آن تردید کرد. اینجا که مشغول انجام وظیفه هستیم جزو بهترین بخشهای نظام است، تعبیر من هم نیست این، تعبیر حضرت آقاست، میزان اثرگذاری اش هم بسیار بسیار بالاست. اینکه چه نقشی داشته باشیم، این مهم نیست، چه مدیریت، چه معاونت، چه کارشناسی، اثرگذاری مهم است. در این بیست و چندسال کم ندیدیم در نقشهای مختلف افرادی را که اسم و رسمی هم نداشتند، اما خیلی اثرگذار بودند.
حجت الاسلام سیدمهدی میراحمدی در ادامه گفت: این سوال همواره برای من مطرح بوده است که چشم انداز رهبر انقلاب حضرت آیتالله خامنهای برای نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری چیست؟ بالاخره ما منتسب به رهبری هستیم، تصویر ذهنی رهبری از این نهاد چیست؟ ما باید به سمت چه افقی حرکت کنیم؟
معاون منابع انسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: حال اگر به پاسخ این سوال فکرکنیم میتوانیم به یک مفاهمه خوب برسیم: معاونت منابع انسانی نهاد کارش چیست؟ و چه کاری باید انجام بدهد؟ اساس و محور این نهاد نیروی انسانی است. نهاد اگر نیروی انسانی خوب داشته باشد هیچ مانع و چالشی نمیتواند جلوی فعالیتش را سد کند؛ بلکه تمام موانع برایش فرصت میشود.
حجت السلام میراحمدی افزود: چشم انداز و مطالبه رهبرمعظم انقلاب از نهاد چیست؟ من فکرمیکنم مطالبه اصلی رهبری کار فرهنگی است. دقت بفرمایید کار فرهنگی غیر از قالبهای فرهنگی است. قالبهای فرهنگی را مجموعههای دیگر عهدهدار هستند. آقا از نهاد کار فرهنگی میخواهد، کاری که تاثیر مثبتی روی افراد بگذارد. خب کار فرهنگی را چه کسی میتواند انجام دهد؟ فقط نیروی انسانی توانمند. افرادی که در دفاتر نهاد هستند: مسئول دفتر، معاون، مدیر اجرایی، کارشناس و.... کسانی که در مجرای ارتباطات هستند. فرض کنیم یک دانشجو میآید به دفتر نهاد یکی از دانشگاهها، با چه کسی برخورد میکند؟ چه کسی حرفش را گوش میدهد؟ چه کسی کمکش میکند؟ چه غمگساریای میبیند؟ چه احساسی پیدا کند؟ این مهم است. من وقتی خواستم این چشمانداز رهبری درباره نهاد را بررسی کنم گفتم برای رسیدن به سوالم بهتر است اول ببینم آقا خودشان چه فرمودهاند. چندتا از جملهها و کلیدواژههایش را میخوانم اینجا: «تکیه نظام اسلامی در اداره کشور به تربیتیافتگان دانشگاههاست»؛ «محیط دانشگاهها از میادین اصلی جنگ نرم و مقابله با بیگانه است»؛ «در نگاه دشمن دانشگاه بیشتر از هرجای دیگری مطمع نظر است»؛ خب رهبری این سخنان را فرموده، چه کسی باید به این امور رسیدگی کند؟ از چه کسی انتظار است؟ بر عهده چه گروهی است به جز نهاد؟ پس از نهاد نمایندگی باید پیگیر این کارها شد.
میراحمدی در ادامه گفت: طبق فرموده حضرت آیتالله خامنهای، روحانیای که میخواهد در دانشگاه حضور پیدا کند به جز شرایط عامه باید سه شرط دیگر هم داشته باشند: «روحانی دانشگاهی باید محیط دانشگاه و مسائل دانشجویی را بشناسد». «روحانی دانشگاهی علاقه و اعتقاد به دانشجو داشته باشد»؛ رهبر انقلاب فرمودهاند «بدانیم نحوه رابطه ما با محیط اثباتا و نفیا تاثیر بسیاری روی محیط میگذارد» گاهی میشود آدم یک برخوردی میکند، یک حرفی میزند، یک بیتوجهی از سر بیحوصلگی میکند، اما نمیفهمد چه اثر عظیمی میگذارد روی دیگران. رهبر انقلاب میفرمایند «روحانی دانشگاهی باید عقل معاشرت داشته باشد»؛ «روحانی دانشگاهی نباید حرف عوامانه بزند، نباید بیمطالعه برود دانشگاه»؛ «روحانی دانشگاهی باید قطبی باشد که پناه و ملجا و نقطه امید و علاج و تسلا باشد برای دانشجویان، باید دانشجوها به او پناه ببرند»؛ اینها مسائلی است که حاجآقای رستمی هم از بنده خواستند. نه اینکه قبلا نبوده، نه اینکه کم تلاش شده در این مسیر، اتفاقا نقطه همت آقایان قبل از بنده همین بوده، اما کار خیلی بزرگ و گسترده است. چون محیط دانشگاه سیال است. دانشجو میآید و میرود. فضای دانشگاه متغیر است و مدام عوض میشود. به همین خاطر دفتر نهاد نمایندگی همیشه باید باطراوت و پرشور باشد، همیشه باید در تکاپو و فعالیت باشد، همیشه باید انقلابی باشد. آقا میفرماید «روحانی دانشگاهی باید ارتباطات خوب، دوستانه و صمیمانه با دانشجویان داشته باشد»، «روحانی دانشگاهی باید نگاه مبتکرانه و حرف تازه داشته باشد» اینها همه مسئولیتهایی است که متوجه معاونت منابع انسانی است.
حجت الاسلام میراحمدی گفت: اگر دقت کرده باشید در دانشگاهها منابع انسانی کنار اداری مالی است، اما در نهاد اینگونه نیست. اینجا منابع انسانی جزو داشتههای نهاد است. اگر داشته نهاد باشیم مهم نیست کدام نقش را داریم، مهم نیست در ستادیم یا صف، هرکس افتخار کار در نهاد را دارد جزو سرمایۀ نهاد است. به این جهت اعتقاد من این است که این کار خیلی سخت است. حاجآقای رستمی به من فرمودند این معاونت کلیدیترین بخش نهاد است. ما در بخشی کار میکنیم که برای شخص اول مجموعه آدمهایش خیلی مهم است. شاید یک مربی فوتبال بگوید برای من آدم مهم نیست، گل مهم است. اما در اینجا آدم مهم است. از همین روست که کار دشوار و سنگین است. حاج آقای رستمی خیلی بزرگواری کردند، به من لطف داشتند که این کار را بر گردن من گذاشتند و من هم خیلی مقاومت کردم که به دوش من نیفتد. به خاطر دشواری و اهمیت کار. همینجا هم با همه وجود، خسته نباشید میگویم خدمت آقای تقوی، چون میدانم خیلی زحمت کشیدهاند.
مسئول جدید معاونت منابع انسانی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها در بخش پایانی سخنان خود یادآور شد: اینجا جایی است که باید زحمت کشید، باید حرص داشت به آن معنا که درباره پیامبر اسلام (صل الله علیه و آله و سلم) در قرآن آمده: «لقد جائکم رسول من انفسکم عزیز علیه ما عنتم حریص علیکم». در جای دیگری از قرآن هم خواندهایم، حضرت نوح (علیه السلام) میفرماید من شب و روز مردم را دعوت میکردم، اما اینها نه تنها به سمت من نمیآمدند، بلکه دستشان را روی گوششان میگذاشتند و پیراهنشان را روی چشمشان میکشیدند تا نه حرف مرا بشنوند نه خودم را ببینند، با این حال من نا امید نشدم. اینجا چنین روحیههایی را میطلبد؛ به همین خاطر است که میگویم کار معاونت منابع انسانی دشوار است. کار ما راحت نیست. کار با انسانهاست و محورش هم روحانیانی هستند که در نهاد هستند. مسئولیت این معاونت کشف این تیپ انسانهاست، نه هر روحانی ای. کشف و جذب و حمایت از چنین افرادی. من احساس میکم این مطالبه رهبر انقلاب از این مجموعه است.
وی افزود: بیستوچهار سال قبل وقتی آمدم نهاد مشغول نوشتن پایاننامه دکتری بودم، موقعیتهای شغلی فراوانی داشتم، اما محض روشن کردن چراغ امید برای کسانی که تازه آمدهاند قسم میخورم اگر باز برگردم به قبل، اگر بمیرم و زنده شوم، باز هم هیچ کاری را به کار در نهاد ترجیح نمیدهم. منتی ندارم برای حضورم در اینجا، اتفاقا منت میکشم که این توفیق را پیدا کردم، خیلی چیزها هم یاد گرفتم اینجا. یک روزی جنگ سخت بوده و امروز جنگ نرم در جریان است؛ لذا هیچ حجتی نداریم اینجا کوتاهی کنیم، سهلانگاری کنیم یا دلسرد باشیم. ما همه باید با تمسک به بخش پایانی آیه هشتاد سوره اسرا سعی کنیم در نهاد معین و نصیر رهبر انقلاب و حاج آقای رستمی که این مسئولیت از سوی رهبری بر دوش ایشان قرار گرفته است باشیم.