دانشجویان و اساتید دانشگاه بجنورد سعی میکردند هر طور شده خود را با شرایط سامانه آموزش الکترونیکی دانشگاه وفق دهند؛ اما در نهایت با آغاز امتحانات این سامانه رسما از دسترس خارج شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد؛ اوایل اسفند ماه بود که با شیوع کرونا در ایران، دانشگاههای کشور از جمله دانشگاه بجنورد آموزش حضوری خود را تعطیل کردند. برخی از دانشگاههای خراسان شمالی از همان ابتدا رسما اعلام کردند که تا پس از عید کلاسها تعطیل است، اما دانشگاههایی این امر را مقطعی اعلام میکردند.
با عدم امکان حضور دانشجویان در دانشگاه ها، مسئولان به سرعت مقدمات آغاز کلاسهای مجازی را پیگیری کردند و بسیاری از دانشگاهها تا اواسط اسفند ماه به این مهم دست یافتند. اما دانشگاه بجنورد که از مشکلات ساختاری بیشتری رنج میبرد، نتوانست کلاسهای مجازی خود را پیش از عید آغاز کند.
پس از تعطیلات نوروز سامانه آموزش مجازی تحت عنوان lms راه اندازی شد تا دانشجویان دانشگاه بجنورد پس از حدود ۲ ماه دوری از درس و کلاس، تحصیل را پیگیری کنند؛ اما این نه تنها انتهای کار و آسودگی خیال دانشجویان نبود، بلکه خود تبدیل به یک بحران شد. قطعی و سرعت کند سامانه به حدی بود که عملا استفاده از آن را غیر ممکن میکرد.
این خرابیها به حدی بود که بسیاری از اساتید دانشگاه بجنورد کلاس و آزمونهای خود را در شبکههای اجتماعی خارجی برگزار کردند. اقدامی که از سوی وزارت علوم ممنوع اعلام شده و از دانشگاهها خواسته بر طبق قوانین با اساتیدی که در این حوزه تخلف میکنند برخورد حداکثری داشته باشند.
سامانه آموزش مجازی از دسترس خارج شد/ دانشجویان با اساتید هماهنگ شوند! با این حال دانشجویان و اساتید دانشگاه بجنورد هر طور شده خود را با شرایط وفق میدادند، اما در نهایت با آغاز امتحانات سامانه lms رسما از دسترس خارج شد. دانشگاه بجنورد طی اطلاعیهای که در هفته گذشته منتشر کرد با اعلام ایجاد مشکلاتی در زیرساختهای سامانه مدیریت یادگیری الکترونیکی، برگزاری آزمون از طریق این سامانه را نشدنی دانست و از دانشجویان خواست نحوه و تاریخ امتحان را با اساتید هماهنگ کنند.
به این ترتیب اساتید و دانشجویان دانشگاه بجنورد در یک دو راهی قرار گرفته اند؛ از سویی نمیتوانند از سامانه مورد نظر استفاده کنند و از جهتی استفاده از شبکههای مجازی ممنوع است. هرچند بعید به نظر میرسد اساتید به این مسئله توجه خاصی کنند، زیرا هم اکنون بسیاری از دانشجویان در حال امتحان دادن در شبکههای اجتماعی خارجی هستند.
فایلهای درسی نیز حذف شد این تنها مشکل آموزشی دانشجویان دانشگاه بجنورد نیست. با از دسترس خارج شدن سامانه lms بسیاری از دانشجویان دسترسی به فایلها و فیلمهای آموزشی قرار داده شده در سایت را ندارند و این امر مشکلاتشان را دوچندان میکند.
برای بررسی بیشتر موضوع با دانشجویان دانشگاه گفتگو کردیم. محمد علی، دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه بجنورد در این خصوص به خبرنگار ما گفت: دانشگاه بجنورد از همان ابتدا جزو دانشگاههایی بود که آموزش مجازی خود را دیرتر از همه آغاز کرد.
وی ادامه داد: برخی اساتید معتقد بودند گروه زدن در شبکههای اجتماعی ممنوع است، اما اکثر اساتید این کار را انجام دادند البته بسیاری از مواقع سامانه کار را راه نمیانداخت به طوری که برای بارگذاری یک فایل ۱۰ مگابایتی باید نزدیک به نیم ساعت صبر میکردیم.
امتحانات آغاز مشکلات بود / دانشگاه اطلاع رسانی ندارد! این دانشجوی دانشگاه بجنورد شروع امتحانات را نقطه آغاز مشکلات اصلی دانست و خاطرنشان کرد: در زمان امتحانات چندین کد میبایست در یک ساعت وارد سایت میشدند و این امر باعث میشد حتی باز شدن سابت مدت زیادی طول بکشد؛ حال اگر بنا بود که جوابی بر روی کاغذ نوشته و تصویرش ارسال شود مدت بیشتری طول میکشید به این ترتیب دانشجو و استاد برای یک امتحان ساده نیز بیش از ۲ ساعت معطل میشدند.
وی افزود: بنا بود سایت توسعه یابد که کل اطلاعات و دروس نیز حذف شد و چند روز طول کشید تا دروس باز گردد.
محمدعلی وضعیت دروس عملی را نیز کاملا نامعلوم توصیف کرد و تصریح کرد: متاسفانه مسئولان دانشگاه هیچ گونه اطلاع رسانی در این حوزه ندارند.
کیفیت پایین آموزشهای مجازی در امتحانات بروز کرد علی، دانشجوی رشته مهندسی شیمی دانشگاه بجنورد نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: امتحان دادن با سامانه، مشکلات زیادی داشت که اصلیترین آن سرعت پایین و عدم امکان بارگزاری تصاویر بود و از آنجایی که دسترسی به برخی اساتید صرفا در زمان امتحان و از طریق همین سامانه ممکن بود، دانشجویان به بن بست میرسیدند و نمیدانستند چه کنند.
علی با تاکید بر اینکه کیفیت آموزشها بسیار ضعیف و ناکارآمد بود، اضافه کرد: ندریس برخی از اساتید در کلاسهای حقیقی نیز مشکل داشت که در آموزش مجازی سطح کیفی بسیار کاهش مییافت که این امر در امتحانات خود را نشان داد به طوری که سطح علمی دانشجویان در این ترم پایینتر از ترمهای گذشته شد.
امتحانات دانشگاه بجنورد هنوز در نیمههای راه است و دانشجویان کاملا سردرگم هستند. پس از گذشت بیش از ۴ ماه از تعطیلی دانشگاه مسئولان درخصوص تعیین تکلیف بسیاری از مشکلات به جمع بندی خاصی نرسیده اند و اساتید و دانشجویان صرفا میتوانند اعتراض خود را از طریق شبکههای اجتماعی بیان کنند تا مگر پاسخی دریافت شود.
لازم به ذکر است، مسئولان دانشگاه بجنورد پس از پیگیریهای خبرنگار خبرگزاری دانشجو، پاسخی به سئوالات ارائه شده ندادند؛ اما خبرگزاری دانشجو آماده دریافت نظرات مسئولان دانشگاه و انتشار آن میباشد.