به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، بامداد امروز(شنبه) شصت و هفتمین قسمت از برنامه سینمایی هفت با حضور سید ضیا هاشمی، مهدی سجاده چی ، کارشناسان رسانه ، رامتین شهبازی ، محمدحسین حیدری (کارشناس و کارگردان مستند )، عباس رافعی (کارگردان فیلم سینمایی بهت) روی آنتن شبکه سوم سیما رفت و میز نقد برنامه با حضور منتقدان به نقد فیلم های سینمایی طلا و حکایت و دریا پرداخت.
درادامه میزگرد بررسی مشکلات صنوف سینمایی که از هفته پیش آغاز شده بود ، اینبار سید ضیا هاشمی (رئیس جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما) و مهدی سجاده چی ( رییس انجمن صنفی فیلمنامه نویسان سینما) در مورد مشکلات صنوف سینما مباحثی را مطرح کردند.
سید ضیا هاشمی رییس انجمن جامعه صنفی تهیه کنندگان سینما در ابتدای میز گفت: حاکمیت سرمایه در سینما فاجعه است و ضربه اساسی خوردیم. همین الان یک فیلمی در حال تولید است که و همه دستمزدها بالا. ارقام تولید بالا رفته است. ما 4 گروه تهیه کننده داریم که سه سال است میخواهیم همراه شویم ولی نمیگذارند چون برخی منافع آنها در درگیری تهیه کنندگان است. خانه سینما از وزارت کار باید خارج شود چون کار ما یکموضوع هنری است که وزارت کار با آن بیگانه است.31 صنف قانونی داریم که ثبت شده است. تا این موضوعات است و اساس نامه اصلاح نشود این جریان ها همچنان ادامه دارد. خانه سینما تا سال 90 وضعیت صنفی شفافی داشت چون کمترین دخالت در آن وجود داشت ولی الان بالاترین دخالت دولتی را دارد. خانه سینما باید به دنبال مسایل معیشیتی هنرمندان باشد.
مهدی سجاده چی هم در ادامه افزود: فیلمنامه نویسی کار سختی است. یک اتفاقی در چند دهه گذشته در سینمای ما رخ داده است که به تدریج سرمایه حاکمیت بیشتری در سینما پیدا کرده است. وقتی دولت پول می دهد می گوید این محصول را می خواهم چون پول من است و بر مبنای سلیقه خود سفارش میدهد. کار فرهنگییک اتفاق نصف نصف بین سفارش دهنده و سفارش گیرنده است. همینطور بخش خصوصی از زمانی که وارد جریان تولید شد و سرمایه ها از جای دیگری فراهم شد باز هم همین بساط اتفاق افتاد اینیک خطای بزرگ در تاریخ هنر است. در تاریخ هنر همیشه سفارش دهنده ، یک ملاحظاتی را در مقابل هنرمند داشته است. این حاکمیت سرمایه باعث شده بخش هنری فیلمنامه نویسی تضعیف شود و فیلمنامه نویسانی که حرفی برای گفتن دارند احساس میکنند خریداری ندارند. اینیک شکاف ایجاد میکند که فیلمنامه نویس از جایی به بعد قادر به تشخیص خوب یا بد نیست. عملا ابزارهای قدرت در سینما از ضلع سوم تولیدیعنی فیلمنامه نویسان گرفته شده است. ما باید سینمایی داشته باشیم که سلیقه سینماگر را ارتقا دهیم نه این که برعکس عمل کنیم.
فکر میکردیم فضای اکران آنلاین از سینما بهتر است ولی اشتباه کردیم!
عباس رافعی کارگردان فیلم سینمایی بهت درمورد اکران این فیلم در فضای آنلاین گفت:
ما تصور میکردیم که این ویروس عجیب به تعطیلی طولانی می انجامد. به این نتیجه رسیدیم که فیلم را اکران آنلاین کنیم. تصور ما این بود که که در فضای اکران آنلاین فیلم بهتر از سینما دیده میشود ولی چون متاسفانه در قدم های اول اکران انلاین بودیم جا نیافتاده بود. این اکران آنلاین میتواند همزمان با اکران سینما ادامه یابد. اما در حال حاضر اکران انلاین روش خوبی ندارد.
میز رسانه برنامه هفت این هفته به بررسی وضعیت بازگشایی سینماها پرداخت . رضا منتظری در این باره گفت: عدم استقبال مردم از سینماها در روز اول بازگشایی ناشی از عدم مدیریت درست خانه سینما بود ولی علیرضا مرادی برخلاف او این عدم استقبال را به خاطر شرایط حاکم بر جامعه میدانست و معتقد بود با شروع اکران دو فیلم جدید استقبال از سینماها توسط مردم ادامه خواهد داشت.
برای مستند مهین سه سال زمان گذاشتم
در میز چهارم برنامه هفت به بهانه اکران مستند مهین که باحضور کارگردان اثر و رامتین شهبازی برگزار شد درمورد چالش های حاضر سینمای مستند صحبت هایی انجام شد.
رامتین شهبازی در این باره گفت: در ابتدا باید بگویم مستند مهین در یک سوم ابتدایی فیلم مخاطب را درگیر خود میکند و میگوید من یک روایتی از یک واقعیت دارم ولی خود واقعیت را بیان نکرده ام آن را دراماتیزه کرده ام که اینیکی از نقاط قوت مستند مهین است. نکته دوم هم این است که وضعیت پژوهش در سینمای مستند ما هنوز تعریف نشده است. اینکه آیا وقتی من دست به تحقیق میزنم برای ساخت یک مستند با آن فردی که براییک مقاله تحقیق میکند چه فرقی دارم؟ علاوه بر تحقیق در مستنسازی زمان هم مساله مهمی است. محمدحسین حیدری کارگردان مستند مهین گفت: در مستند مهین به دنبال بازسازی رخ دادها نبودم و از آن براییک سیر داستانی استفاده کردم. سه سال ساخت این مستند و تحقیق برای آن به طول انجامید و میدانم در حال حاضر براییک فیلم سینمایی از این موضوع میخواهند استفاده کنند.
گفتنی است میز نقد این هفته برنامه سینمایی هفت با حضور مسعود فراستی ، محمدتقی فهیم و ناصر هاشم زاده به بررسی فیلم طلا ساخته پرویز شهبازی و حکایت و دریا ساخته بهمن فرمان آرا سپری شد.