یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: مردم آمریکا این روزها به حدی گرفتار مشکلات داخلی کشورشان از بحث کرونا گرفته تا بیکاری ۴۶ میلیون نفری بر اثر این بحران و مشکلات نژاد پرستی هستند که کمتر کسی به سیاست خارجی اهمیت میدهد.
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره اینکه تا چه میزان ترامپ میتواند با برگه ایران اقبالی در انتخابات ۲۰۲۰ داشته باشد، گفت: مردم و شهروندان عادی آمریکا این روزها به حدی گرفتار مشکلات داخلی کشورشان از بحث کرونا گرفته تا بیکاری ۴۵ الی ۴۶ میلیون نفری بر اثر این بحران، همچنین بحران مربوط به نژاد پرستی هستند که کمتر کسی از شهروندان عادی ایالات متحده به سیاست خارجی اهمیت میدهد.
وی ادامه داد: سیاست خارجی زمانی اهمیت مییابد که با معیشت مردم آمریکا پیوند بخورد مثلا بازگشایی در این حوزه اثر فوری بر زندگی و رفاه مردم داشته باشد.
ابوالفتح با اشاره به شرایط حساس پیش رو در اکتبر ۲۰۲۰ گفت: اگر فرض کنیم در اکتبر تحریمهای ایران اعم از تحریمهای تسلیحاتی یا کلیه تحریمهای شورای امنیت دوباره برگردد و ایران نیز قدم بزرگی در قبال این حرکت آمریکا بردارد و آمریکاییها را به این نتیجه برساند که جمهوری اسلامی در مرحله ساخت سلاح هستهای است، شرایط فرق میکند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: به عنوان مثال اگر شرایط تحریمی علیه ایران به گونهای پیش برود که جمهوری اسلامی برای مقابله به مثل از NPT خارج شود و یک جنگ نظامی بین ایران و آمریکا قریب الوقوع باشد آنگاه موضوع ایران به جهت تاثیرگذاری در انتخابات آمریکا کانون توجه قرار خواهد گرفت در غیر این صورت اگر ایران و آمریکا هر کدام اقدامات خود را انجام دهند روابط خارجی آمریکا تاثیر چندانی بر نتایج انتخابات نخواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که تا چه میزان جامعه نخبگانی در آمریکا نقش هدایت گر یا شکل دهنده به افکار عمومی را بازی خواهند کرد، گفت: در جامعه آمریکا نخبگان سیاسی و رویکرد آنها تاثیر زیادی بر افکار عمومی دارد، اما نه آنچنان که هر چه نخبگان بگویند مورد پذیرش جامعه قرار گیرد.
ابوالفتح تصریح کرد: از سوی دیگر سیاست نخبگانی الزاما دیدگاه و موضع نخبگان در خصوص سیاست خارجی نیست بلکه دیدگاه آنها در مسائلی مربوط به اقتصاد، معیشت، مشکلات اجتماعی و... نیز موثر است و نمیتوان گفت تمام نخبگان آمریکایی فقط دغدغهمند سیاست خارجی این کشور هستند و از آن گذشته همه سیاست خارجی آمریکا در امور مربوط به ایران خلاصه میشود.