رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه شاهد رشد شتابان آموزش عالی به شیوه غیر حضوری و آنلاین در دنیا پس از کرونا هستیم، گفت: ایران نیز باید با تکیه بر تواناییهای علمی خود، بخشی از سهم این بازار را به خود اختصاص دهد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان امور دانشجویان، مجتبی صدیقی، در ویبنار تخصصی آموزش زبان فارسی در دوران پس از کرونا گفت: در شرایط حاضر رقابت کشورها برای جذب دانشجوی خارجی به حوزه آموزش عالی مجازی نیز وارد شده است و حضور موثر در این حوزه یک ضرورت است.
وی افزود: در سالهای اخیر آموزش دانشگاهی به شیوه مجازی در حال رشد و توسعه است و پیش بینی میشود تا ۵ سال آینده، گردش مالی بازار آموزش عالی مجازی به ۳۵۰ میلیارد دلار برسد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه شیوه آموزش به دانشجویان غیر ایرانی بیش از کرونا شیوه حضوری بوده است گفت: وزارت علوم برای ادامه آموزش به این دانشجویان به شیوه حضوری (منوط به کنترل و کاهش کرونا)، شیوه تلفیقی و شیوه آنلاین و از راه دور برنامه ریزی کرده است.
وی تاکید کرد: زیر ساختهای فنی و ارتباطی آموزش از راه دور در دانشگاههای کشور فراهم است و با تقویت این زیر ساختها میتوان به دانشجویان از سراسر جهان آموزش رسمی ارائه داد.
صدیقی گفت: ارائه آموزش رسمی و صدور مدرک تحصیلی به شیوه از راه دور نیازمند تصویب آیین نامه هاست و علاوه بر آن باید در بین کشورها برای تایید و پذیرش این شیوه و مدارک حاصله آن هماهنگی و اتفاق نظر باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون بیشتر دانشجویان غیر ایرانی شاغل به تحصیل در ایران از کشورهای همسایه و اسلامی بودند گفت: ارائه آموزش به شیوه از راه دور و آنلاین این امکان را میدهد تا از سراسر دنیا دانشجو جذب کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان در ادامه این گفتگو بر استفاده از تجربیات بین المللی، بهبود کیفیت آموزش و ارزیابی در شیوه آموزش آنلاین و استفاده از تواناییهای شرکتهای دانش بنیان داخلی برای تجهیز فنی و نرم افری کلاسهای درس مجازی تاکید کرد.
صدیقی گفت: در آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان نیز میتوانیم از َشیوه آنلاین بهره ببریم و حتی استادان ایرانی بجای اعزام به خارج از داخل کشور زبان فارسی را به دانشجویان و علاقمندان ارائه کنند.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه ازبین دانشجویان غیر ایرانی حدود ۱۶۰۰۰ نفر دانشجوی شاغل به تحصیل در ایران همزمان با شیوع کرونا از کشور خارج شدند گفت: دانشگاهها با بررسی شرایط، نسبت به ادامه تحصیل این دانشجویان به شیوه تلفیق حضوری و غیر حضوری تصمیم گیری میکنند.
در ادامه این نشست علیزاده مدیرکل دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان و مدیران مراکز آموزش زبان فارسی تعدادی از دانشگاههای کشور نظرات خودرا مطرح کردند.