مدیر گروه انرژیهای نو و تجدیدپذیر دانشگاه تهران گفت: در بسیاری از دانشگاهها عمدتاً کارمند دانشجویان حضور دارند و فقط به دنبال اخذ مدرک تحصیلی هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یونس نورالهی مدیر گروه انرژیهای نو و تجدیدپذیر دانشگاه تهران در برنامه رادیویی «گفتوگوی علمی» با اشاره به این موضوع که جعل مدرک نه فقط در حوزه وزارت علوم که در حوزه وزارت بهداشت نیز رخ میدهد، گفت: علل و عوامل این مسئله گسترده است و یکی از این دلایل به سیاست گذاریها باز میگردد در نتیجه امروز شاهد رواج جعل مدرک هستیم. اگر امروز در خیابان انقلاب قدمی بزنید، مبلغین تخلف و تقلب علمی را مشاهده میکنید که آزادانه بدون هیچ واهمه این کار را انجام میدهند و این نشان از عمق فاجعه است.
نورالهی گسترش بی رویه آموزش عالی را یکی از دلایل اصلی رواج جعل مدرک دانست و اظهار کرد: این رشد، آموزش عالی را به شدت مشغول کرد و توجه اساتید به دانشجویان را به شدت کاهش داد. کاهش توجه دانشگاهها به دلیل کثرت دانشجویان تحت راهنمایی اساتید یکی از عوامل اصلی گسترش جعل مدرک است.
مدیرگروه انرژیهای نو و تجدید پذیر دانشگاه تهران در ادامه از انگیزه دانشجویان به عنوان یکی دیگر از عوامل رونق جعل مدرک تحصیلی یاد و عنوان کرد: به جز چند دانشگاه برتر کشور، در بسیاری از دانشگاهها، عمدتاً کارمند دانشجویان حضور دارند و فقط به دنبال اخذ مدرک تحصیلی هستند.
وی افزود: از کسی که هدف و انگیزه او فقط گرفتن مدرک تحصیلی است، نباید انتظار داشت روزی ۱۰ ساعت درس بخواند و وارد جامعه شود. آنها فقط به دنبال کاغذی با نام مدرک تحصیلی هستند تا بتوانند مبلغی را به حقوق دریافتی خود در اداره مورد نظر اضافه کنند. به ندرت چنین کسانی با تلاش خودشان به دنبال مدرک تحصیلی هستند.
نورالهی با تصریح بر اینکه سیاست گذاریها در حوزه آموزش عالی غلط بوده است، اظهار کرد: امروز در ادارات شاهد هستیم منشی معاون یک مدیر کل، فوق لیسانس رشته فنی دارد درحالیکه پست منشی و مسئول دفتری برای دیپلم تعریف شده است. این مسئله تأثیر بسیار زیادی در بهره وری این فرد ایجاد کرده است، زیرا به مرور نمیتواند بپذیرد با مدرک فوق لیسانس، در جایگاه منشی قرار دارد.