کد خبر:۸۶۲۰۹۰
از سوی هندی‌ها؛

فناوری ساخت نانوپوشش ابرآبگریز برای پنل‌های خورشیدی تجاری‌سازی می‌شود

فناوری ساخت نانوپوشش ابرآبگریز برای محافظت از سطح پنل‌های خورشیدی در نیروگاه‌ها در حال تجاری‌سازی است که این نانوپوشش مانع از نشست غبار و آلودگی روی سطح پنل‌ها می‌شود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، آلودگی سطح پنل‌های خورشیدی یکی از چالش‌های این حوزه است که به تازگی رهیافتی برای آن ارائه شده‌است. هندی‌ها با استفاده از پوشش ابرآبگریز که در آن از نانوذرات عامل‌دار استفاده شده‌است، سطح پنل‌های خورشیدی را مجهز به ساختاری کردند که گرد و غبار را دفع می‌کند و موجب تمیز ماندن سطح پنل خورشیدی می‌شود.

این فناوری در قالب دو پتنت در حال ثبت بوده و دانش فنی آن نیز در حال انتقال به صنعت است به طوری که اتحادیه تحقیقات فناوری انرژی NTPC موسوم به NETRA برای تجاری‌سازی دانش فنی این دستاورد را دریافت کرده است، همچنین تفاهم‌نامه‌ای میان شرکت ماریچین تکنولوژی و مرکز ARCI به امضاء رسیده است تا تولید انبوه این پوشش ضدغبار برای استفاده در صنعت سلول‌های فتوولتائیک انجام شود.

میانگین غبار در هند ۰٫۶ درصد است، در حالی که این رقم در ژاپن ۰٫۰۵ درصد، در آلمان ۰٫۰۲ درصد و در آمریکا ۰٫۱ درصد است. بنابراین، هندی‌ها به دنبال فناوری‌هایی هستند که بتوانند با این مشکل مقابله کنند. از این رو پوشش حاوی نانوذرات با هدف به حداقل رساندن نشست غبار روی سطح پنل خورشیدی تولید شده‌است که می‌تواند کارایی پنل‌های خورشیدی را ارتقاء دهد.

این پوشش توسط مرکز تحقیقات بین‌المللی پیشرفته پودر متالورژی و مواد جدید (ARCI)، یک سازمان مستقل از وزارت علوم و فناوری، ساخته شده‌است. از ویژگی‌های اصلی این پوشش می‌توان به قیمت پایین، طبیعت بسیار شفاف و خاصیت فوق آبگریز (زاویه تماس بیش از ۱۱۰ درجه)، پایداری بالا در هوا و پایداری مکانیکی قابل توجه آن اشاره کرد.

سطح پنل‌های خورشیدی با داشتن این پوشش فوق آبگریز و ویژگی مشابه نیلوفر آبی می‌تواند همیشه پاکیزه بماند. این پوشش را می‌توان به راحتی در نیروگاه‌های خورشیدی استفاده کرد.

این پوشش مطابق با استاندارد‌های بین‌المللی اعتبارسنجی شده و تست‌های مورد نظر را با موفقیت در نیروگاه‌های خورشیدی زمینی و پشت‌بام پشت‌سر گذاشته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار