دفاتر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای فارس در نامهای از اعضای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب خواستند به کنشگری نسبت به مسائل روز، به خصوص مشکلات عدیده مردم بپردازند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دفاتر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاههای استان فارس در نامهای به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) ضمن انتقاد از برخی رویههای موجود در این شورا نوشتند: لازم است به کنش گری نسبت به مسائل روز، به خصوص مشکلات عدیده مردم بپردازید تا حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را حفظ کنید.
متن بیانیه به شرح زیر است:
در انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی، اکثر نامزدهای فهرست اعلامی شورای موسوم به ائتلاف نیروهای انقلاب (شانا) در شهر شیراز، استان فارس و حتی کشور با اکثریت آرا نسبت به سایر رقبا به مجلس راه پیدا کردند. با این که کمتر از نصف واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند، رأی اکثریت رأی دهندگان به فهرستهای اعلامی شانا نشان دهنده مقبولیت این شورا در بین مردم دوست دار انقلاب است. لکن این مقبولیت به معنی بی عیب و نقص بودن عملکرد این شورا نیست و تحلیل گران مختلف انتقاداتی را نسبت به این شورا وارد میدانند.
اخیراً نیز سخنگوی شورا در مصاحبهای به بیان راهبردها و مواضع شورا پرداخته است.انجمنهای اسلامی مستقل دانشگاههای فارس لازم میدارند نکات، انتقادات و دغدغههای خود را نسبت به اظهارات سخنگوی محترم و اقدامات شورا بیان دارند.
این نکات و انتقادات از سر دلسوزی برای انقلاب و مردم، دلخوری از سیاسی کاریها و کجرویهای بعضی مسئولین و سیاست مداران و امید به تحول و اصلاح مسیر برای نیل به اهداف مقدس انقلاب ارائه میگردد؛ چرا که گرفتاریهای مختلف امروز مردم، عمدتاً ناشی از روی کار آمدن افراد ناشایست و ناصادق است.
ضمن تلاشهای خوب این شورا در راه انقلاب، با بررسی عقبه و عملکرد این مجموعه، موارد ناصحیح و ناخوشایند نیز مشاهده میشود.
متأسفانه عمده ظهور و بروز شورا در نزدیکی انتخابات و سپس غیبت و انفعال نسبت به مسائل منتخبین و همچنین سایر مسائل جامعه تا نزدیکی انتخابات بعدی است که عیبی بر عملکرد این مجموعه است. در همان مقوله انتخابات نیز با اختلاف و انشقاق سایر گروه ها، کار ناکارآمد رسانهای و ارتباط ضعیف با بدنه مردمی و به خصوص جوانان، موجبات تضعیف و شکست آراء را فراهم آورد. یک مسئله اساسی، رویه قیّم مآبانه و عدم استفاده از مشارکت بسیاری افراد و گروههای سیاسی دیگر به خصوص جوانان در مشورت و تصمیم گیریها است.
گاهی نیز برخی افراد معرفی شده و منتخب در دورههای پیشین، که الفاظ انقلابی و ارزشی برای بعضی از آنها خرج شده بود، کارنامه ضعیفی داشتند. این موارد از عوامل شکاف نسلی نیروهای انقلابی است و میبایست مورد آسیب شناسی و اصلاح ساختار و رویه قرار گیرد.
در صحبتهای اخیر سخنگوی شورا به نقش کمرنگ جوانان و دانشجویان در سپهر سیاسی کشور اشاره شد. واضح است که شکاف نسلی مذکور، یکی از دلایل نقش کمرنگ جوانان است. از دلایل دیگر میتوان به، ضعف توجه به کنشگری جوانان و دانشجویان، دلزدگی از سیاسی کاری ها، اختلافات و منازعات، حزب گرایی، شعار زدگی، قبیله گرایی و بعضا فسادهای رخ داده و همچنین استقلال عموم دانشجویان از احزاب و مقامات نام برد.
راه تقویت آنها از طرف سیاست مداران نیز، تنها توجه به انتقادات، مطالبات و تصمیم سازیهای این بدنه فعال از جامعه است.
در انتخابات اخیر، متأسفانه ساز و کار انتخاب نامزدهای لیست برای عموم مردم دارای ابهام و عدم شفافیت بود. ابتدائاً اعلام شد که فراخوانی به نامزدهای نام نویسی کرده ارائه شده است؛ و سپس با بررسی سوابق و دیدگاهها و مصاحبه با آنها حدود بیست نفر انتخاب میشود. اما برای انتخاب نهایی لیست، مسیر مبهم و مناقشه برانگیزی همچون سفارش گیری، سهمیه بندی و سنجش رأی آوری پی گرفته شد که شائبه ظاهرسازی و بررسی سوری توانمندی نامزدها را تقویت میکرد. این رویه غلط باعث زیر سوال رفتن انتخاب برخی افراد انقلابی هم میشد.
باید توجه شود که الگوی سهمیه بندی لیست، در تضاد با شایسته سالاری میباشد؛ عواملی نظیر قومیت، جنسیت و صنف گرایی را در تصمیم گیری دخالت میدهد که باعث کنار آمدن با عیب و نقصها و بعضاً ابهامات فساد نامزدها به بهانه رأی آوری آنها میشود.
این رویه اشتباه موجب شد بسیاری از افراد و گروههای سیاسی به خصوص جوانان که منتقد رویه شورا بودند، در حمایت از بعضی نامزدهای شایسته دیگر و البته کمتر شناخته شده نیز گام بردارند.
در این دوره ظرفیتهای خوب و شایسته انقلابی ظهور و بروز داشتند؛ هر چند که به دلایل مختلف از راهیابی به مجلس باز ماندند.
با همه این احوال نامزدهای لیست معرفی شده شورا رأی آوردند؛ اما وظیفه شورا را نباید تمام شده دانست. در خصوص تعامل با نمایندگان فعلی لازم است که اولاً نسبت به نمایندههای منتخب لیست خود مسئولیت بپذیرید. این مسئولیت میبایست موجب هدایت، همگرایی، تصمیم سازی (و البته نه تصمیم گیری)، مطالبه گری و بعضا موضع گیری نسبت به آنها شود.
همچنین وعدههای داده شده نمایندهها را، چه پیش و چه پس از انتخابات پیگیری نمایید؛ همچون وعده شفافیت که عدهای اجرا، برخی بی تفاوت و حتی بعضی آشکارا نفی میکنند و هنوز هم با وجود انتقادات بیان شده، به افکار عمومی پاسخ نداده اند!
غیر از مسئله نمایندگان، لازم است به کنش گری نسبت به مسائل روز، به خصوص مشکلات عدیده مردم بپردازید تا حیات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خود را حفظ کنید.
با تمام این اوصاف نیاز است برای مسائل و همچنین انتخابات آینده، از تجربههای گذشته و انتقادات دلسوزان رهنمود بگیرید؛ علی الخصوص به شایسته سالاری پرداخته و به این مهم توجه تام داشته باشید و نه سهمیه بندی، قومیت گرایی، سفارش گیری، خاندان سالاری، لابی گری و غیره. همچنین نسبت به سوابق ناشایست و شبهات افراد هیچ گونه اغماضی نباشد.
به علاوه، از عموم گروههای انقلابی شهر و استان در تصمیم گیریها مشورت گرفته و در تصمیمات مشارکت دهید. البته لازمه آن، تلاش برای گسترش دایره شناخت و ارتباط با افراد شایسته به خصوص جوانان انقلابی است.
امید است که با اصلاح رویهها و ساختار ها، این شورا به معنای واقعی کلمه به ائتلاف نیروهای انقلاب نزدیکتر شود.
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه صنعتی شیراز انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علوم پزشکی فسا