دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس گفت: آب لولهکشی بخش بیرم به دلیل وجود املاح بسیار زیاد، قابلیت شرب ندارد. مردم این منطقه از آب معدنی استفاده میکنند.
علی گرامی دوست، دبیر قرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: یکی از دستاوردهای بزرگ و مهم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایجاد عدالت و تعادل بین مناطق مختلف کشور است و طبعا این توقعی منطقی خواهد بود که این عدالت در همه زمینهها بسط و گسترش پیدا کند.
گرامی دوست تصریح کرد: بخش بیرم لارستان یکی از بخشهای جنوبی استان فارس است که در منطقهای گرم و خشک واقع شده و خشکسالی و کمبود آب یکی از بزرگترین مشکلات این منطقه است، هم اکنون این منطقه بشدت با کمبود آب مواجه و بسیاری از چاههای مورد استفاده آب شرب اهالی به علت پایین آمدن کیفیت از سرویس خارج شده است.
دبیرقرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس مطرح کرد: با شروع فصل گرما در استان فارس همانند سالهای گذشته مشکلات کم آبی مردم نیز افزایش یافت که متأسفانه تا به امروز شاهد هیچ اقدامی از سوی مسؤولان مربوطه نبودیم.
وی افزود: امروز مردم و جامعه به سمت مدرن و صنعتی شدن پیش میروند و با مشکلات جدید زندگی مدرن دست و پنجه نرم میکنند و دیگر دغدغه تهیه امکانات اولیه زندگی مانند آب، گاز و برق را ندارند، اما ما در میان این مدرن شدنها و پیچ و خم زندگی هنوز مناطق بیشماری در استان فارس وجود دارد که قهر طبیعت در کنار بی مهریها زندگی را بر دوش آنها سخت نگه داشته و مردم سخت کوش برخی شهرستانها و روستاهای استان فارس را از بهره گیری از امکانات اولیه محروم ساخته است.
گرامی دوست بیان کرد: معمولا مشکلات روستانشینان بیش از شهر نشینان است آن هم به این دلیل که از امکانات کمتری نسبت به مردم شهرنشین برخوردارند و مسئولان باید توجه ویژهای به این قشر که پایه پیشرفت کشور را تشکیل میدهند داشته باشند.
دبیرقرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس بیان کرد: حدود ۶ سال قبل مسئولان وقت استان فارس وعده دادند که با اجرای طرح آبرسانی از سد سلمان فارسی، مشکل آب شهرهای شرقی و جنوب فارس برای همیشه حل شده و شهروندان ساکن این نقاط از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شوند، اما این مهم همچنان در خم کوچههای تامین اعتبار مانده است.
آب لولهکشی بخش بیرم قابلیت شرب ندارد
این فعال دانشجویی در ادامه خاطرنشان کرد: در حالیکه براساس تائید شرکت آب و فاضلاب استان فارس، آب لولهکشی بخش بیرم شهرستان لارستان به دلیل وجود املاح بسیار زیاد، قابلیت شرب ندارد، اما آنقدر که وقوع زمینلرزهها «بیرم» را به صدر اخبار کشاند، بی آبی و تشنگی، پر رنگ نشده است.
وی گفت: ساکنان بخش بیرم شهرستان لارستان، اکنون و به دلیل نبود امکان تامین آب شرب سالم و بهداشتی از طریق منابعی نظیر آب شیرین کن دولتی، باید آب مورد نیاز خود را خریداری کنند، که این موضوع هزینه سنگینی را به آنان تحمیل کرده است.
گرامی دوست تاکید کرد: شهروندان ساکن بیرم عمده نیاز خود به آب شرب را با خرید آب معدنی بسته بندی تامین و رفع میکنند و این موضوع با توجه به هزینه بالای آن، برای برخی از ساکنان دشواریهایی را ایجاد کرده است.
مسئول بسیج دانشگاه استهبان یادآور شد: سفر استاندار فارس به بخش بیرم و انتشار اخباری مبنی بر پیشبینی تخصیص اعتبار ۵ هزار میلیارد ریالی برای اجرای پروژههای عمرانی خصوصا در بخش آبرسانی، شادی را به محفل ساکنان بخش بیرم آورد و این امید را ایجاد کرده بود که چشمانتظاریها رو به پایان است، اما مسئولان اعلام کردهاند که آب بیرم اگرچه یک اولویت مهم محسوب میشود، اما هنوز به صدر اولویتهای اجرایی نرسیده است.
وی افزود: طرح آبرسانی به شهر بیرم یک پروژه ملی است، اما تامین اعتبار آن از محل اعتبار ۵ هزار میلیارد ریالی، پیشبینی نشده است. این پروژه باید از طریق سازمان برنامه و بودجه پیگیری و اعتبارات اجرای آن از محل اعتبارات ملی تامین شود.
مشکل آب منطقه بیرم مربوط به امروز و دیروز نیست
گرامی دوست اظهار داشت: مشکلات مربوط به آب منطقه بیرم مربوط به امروز و دیروز نیست، سالهاست که مردم این منطقه از حیاتیترین نیازشان محروم هستند و حالا هم شیوع ویروس کرونا و وضعیت قرمز فارس مشکل کم آبی را در این منطقه تشدید بخشیده و فشار را بر مردم بیش از پیش کرده است. این مشکلات و عدم رسیدگی کافی مسئولان را میتوان دلیل اصلی نارضایتی مردم بیرم دانست.
دبیرقرارگاه مطالبه گری شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان فارس تاکید کرد: آب آشامیدنی بیشتر مناطق لارستان به خصوص بیرم قابل شرب نیست، نداشتن آب آشامیدنی و کشاورزی بخاطر خشکسالی در کنار نبود ساختار مناسب آبرسانی برای جلوگیری از هدر رفتن آب و انتقال مناسب آن، بخصوص در مناطق روستانشین مواردی است که در این دوره زمانی که کشور رو به مدرن شدن است اتفاقی نامبارک محسوب میشود.
این فعال دانشجویی بیان کرد: تامین آب آشامیدنی مناسب، مشکلی نیست که نتوان آن را برنامه ریزی و ساماندهی کرد بلکه در کنار مشکل خشکسالی در برخی مناطق میتوان با مدیریت صحیح و صرف مقداری بودجه رفاه نسبی را برای مردم ایجاد کرد.
گرامی دوست مطرح کرد: لازم است مسئولین مربوطه برنامههای خود را هرچه سریعتر در مورد این بحرانهای قابل پیشبینی توضیح داده و مردم را نسبت به اقدامات خود در جهت رفع این مشکلات آگاه سازند با توجه این که ۶/۴۱ درصد مساحت استان فارس تحت تاثیر خشکسالی بسیار شدید است نوع سیاستگذاریهای مختلفی که در سطح این حوزه ارائه میشود میتواند بسیار اثر بخش باشد.