به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) طراحی را به تصویب رساندند که خواستار لغو دستور اجرایی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای محدود کردن ورود اتباع چند کشور عمدتاً مسلمان به آمریکا است.
این طرح که با عنوان « No Ban Act» (قانون لغو منع سفر) معرفی شده بود در مجلس نمایندگان که اکثریت کرسیهای آن در اختیار نمایندگان دموکرات است به تصویب رسید. اکثر نمایندههای جمهوریخواه با این طرح مخالفت کردند.
در خلاصه این طرح که روی وبسایت کنگره قرار گرفته آمده است: «این قانون، محدودیتهای را بر اختیارات رئیسجمهور جهت محدود کردن ورود اتباع بیگانه به ایالات متحده اعمال میکند.»
طرح مذکور همچنین آنطور که در خلاصه آن ادعا شده خواستار «ممنوع کردن تبعیض مذهبی در تصمیمگیریهای مرتبط با مسائل مهاجرتی است.»
سیاستمداران جمهوریخواه که با این طرح مخالفت کردند، قانونگذاران حزب دموکرات را به تلاش برای جلوگیری از توانایی رئیسجمهور آمریکا در ایمن نگاه داشتن این کشور متهم کردند.
تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا به معنای تبدیل شدن آن به قانون نیست. قانونی شدن هر طرح قانونی در آمریکا مستلزم تصویب آن در هر دو مجلس کنگره (مجلس سنا و مجلس نمایندگان) و سپس تأیید آن با امضای رئیسجمهور آمریکا است.
در حال حاضر نمایندههای جمهوریخواه در مجلس سنا اکثریت مجلس را در اختیار دارند و بعید است که نسخه موازی این طرح در آن مجلس به تصویب برسد.
دستور اجرایی ترامپ
دونالد ترامپ پس از ورود به کاخ سفید با امضای یک فرمان اجرایی (فرمان ۱۳۷۶۹) وورد اتباع ۷ کشور عمدتاً مسلمان شامل ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن به خاک آمریکا را ممنوع کرد.
این دستور به دلیل وعدههایی که ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی درباره جلوگیری از ورود مسلمانها به خاک آمریکا داده بود به «فرمان ممنوعیت سفر علیه مسلمانها» معروف شد.
صدور این فرمان به هرج و مرج در فرودگاههای آمریکا منجر شد و اعتراضهای گسترده بینالمللی را به همراه داشت تا اینکه ترامپ مجبور شد چند روز بعد آن را لغو کند.
ترامپ چند ماه بعد این فرمان را لغو و فرمان اجرایی جدید ۱۳۷۸۰ را صادر کرد. در این فرمان فهرست کشورها دچار تغییراتی شدند و برای ورود اتباع کشورهای ایران، لیبی، سومالی، چاد، کره شمالی، ونزوئلا، سوریه و یمن به خاک آمریکا محدودیتهایی در نظر گرفته شد.