بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در نامهای از مجلس، خواست تا در خصوص نحوه انتصاب رئیس دیوان محاسبات با توجه به ابهامات مطرح شده توضیح دهد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرو انتصاب آقای مهرداد بذرپاش به سمت ریاست دیوان محاسبات، شائبههایی از احتساب سابقه فعالیت ایشان در بسیج دانشجویی به گوش رسید که بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی خواجه نصیر را به پیگیری موضوع واداشت.
مطابق تبصره ۲ بند ۴ ماده ۵۱ آیین نامه داخلی مجلس، از شرایط تصدی ریاست دیوان محاسبات داشتن ۲۰ سال سابقه کار است. در ابتدا شنیده میشد که سابقه حضور ایشان در بسیج دانشجویی به عنوان سابقه کار مطرح شده است. مشخص است که خدمت در بسیج دانشجویی امریست مجاهدانه و استفاده از آن به عنوان «سابقه کار» واکنش شدیدی از طرف بسیجهای دانشجویی در پی داشت. با پیگیریهای انجام شده و اعلام آقای بذرپاش در حساب توییتریشان مشخص شد که نه حضور ایشان در بسیج دانشجویی، که در پژوهشکده شهید رضایی (متعلق به دانشگاه شریف) به عنوان سابقه کارشان حساب شده است.
همچنین مطابق اظهارات آقای علیرضا شهبازی، رئیس کمیته دیوان محاسبات و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تعریفی که از «سابقه کار» مندرج در متن آییننامه ارائه شد، متفاوت از سابقه بیمه یا استخدام رسمی در دستگاههای اجرایی بوده است.
اما همچنان سوالات و ابهاماتی مطرح است که لازم بود کمیته دیوان محاسبات و نمایندگان مربوطه هر چه سریعتر ابعاد آن را برای عموم مردم روشن میکرد. از جمله آنکه:
۱. تعریف «سابقه کار» که کمیته مربوطه بر مبنای آن کاندیدای مورد نظر را ارزیابی کرده است مشخصا چه بوده؟ تعاریف تایید نشدهای که به اطلاع بسیج دانشگاه خواجه نصیر رسیده است، آنقدر سطحی و حداقلیست که شائبه آن را ایجاد میکند که کمیته مذکور قصد احتساب ۲۰ سال سابقه کار برای آقای بذرپاش به هر قیمتی را داشتهاست. چگونه حضور حداقلی ایشان در پژوهشکده، حتی در سالی که ایشان در بسیج دانشجویی مسئولیت داشتهاند میتواند به عنوان سابقه کار، برای تصدی بر مسئولیت خطیری، چون دیوان محاسبات باشد؟ واضح است که تعریف کار باید چیزی مطابق عرف جامعه و حکمرانی کشور باشد حال آنکه به نظر میرسد مفهوم کار نیز طبقاتی شده است.
۲. آنچه به عنوان گواهی اشتغال آقای مهرداد بذرپاش در پژوهشکده شهید رضایی توسط خانم الهام اکبری منتشر شده است، بیشتر از آنکه پاسخگوی ابهامات باشد خود ابهامزا بوده است. برای مثال عدم تطابق تاریخ گواهی و سربرگ آن و شبهاتی دیگر مربوط به این گواهی که لازم است هر چه سریعتر برای اذهان عمومی توضیح داده شود.
۳. در کنار همه اینها سابقه علمی و دانشگاهی ایشان و سابقه مدیریتیشان در مسئولیتهای پیشین نیز خود محل بحث و بررسیست. خصوصا آنکه مسئولیت ایشان، تکهای کلیدی و حیاتی پازل حکمرانی کشور است.
مشخص است که انقلابیگری مجلس به همان اندازه است، که برای افکار عمومی اهمیت قائل شود و آن را در تصمیمات خود به رسمیت بشناسد. اما به نظر میرسد تصمیم اخیر مجلس و سکوت معنادارشان رنگوبویی جناحی دارد. از همین جهت بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر اعلام میدارد، نحوه انتصاب آقای بذرپاش به سمت ریاست دیوان محاسبات را انتصابی فاصله دار از ارزشهای انقلابی و سکوت نمایندگان کمیته مذکور را شکست در امتحان عملکرد فراجناحی میداند، و خواستار توضیح مجلس در این خصوص است.