بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف طی اطلاعیهای نسبت به شفافسازی سوابق کاری رئیس دیوان محاسبات که با حواشی همراه بود، واکنش نشان داد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف طی اطلاعیه ای نسبت به شفاف سازی سوابق کاری رئیس دیوان محاسبات که با حواشی همراه بود، واکنش نشان داد.
متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
حواشی یک سابقه کار ۲۰ ساله بسماللهالرحمنالرحیم حدود ۱۵ روز پیش، ماجرای نامزدی جناب آقای مهرداد بذرپاش جهت تصدی ریاست دیوان محاسبات و سابقه کاری ارائه شده از سوی ایشان ناظر به تبصره ۲ ماده ۵۱ قانون آییننامه داخلی مجلس، حواشی زیادی را در فضای رسانهای کشور ایجاد کرد. از اولین روزها، بسیج دانشجویی شریف، درصدد پیگیری ابعاد مختلف آن برآمد. نظر به نامه دکتر توکلی (۱) و صوت منتشره از دکتر محبی (۲)، صحبتهایی با برخی نمایندگان مجلس (دکتر ایزدخواه، دکتر خدابخشی (۳)) صورت گرفت.
تایید تلویحی ایشان، نشاندهنده آن بود که مهرداد بذرپاش، سابقه فعالیت در بسیج دانشجویی را به عنوان "سابقه کاری" به مجلس ارائه کرده است. اهمیت بالای این مسئله منجر به واکنش سریع بسیج دانشجویی شریف شد.
در ادامه و با توجه به پیچیدگی و اهمیت ماجرا، پیگیریهای خود پیرامون این قضیه را ادامه دادیم. اظهار نظر توئیتری جناب آقای بذرپاش در خصوص ارائه سابقه فعالیت در پژوهشکده شهید رضائی به مجلس و ایضا پیگیری از برخی نمایندگان مجلس و پاسخ دکتر میرتاج الدینی (۴) به نامه دکتر توکلی و بیانیه منتشره از سوی دکتر ارکانی (۵)، موید این بود که سابقه ارائه شده به مجلس، همین سابقه فعالیت در پژوهشکده شهید رضائی (و نه فعالیت در بسیج دانشجویی) از سال ۷۹ تا ۸۲ بوده است. از آنجا که تفسیر کمیته دیوان محاسبات در کمیسیون برنامه و بودجه از "سابقه کاری" با توجه به بیانیه منتشره از دکتر قادری (۶) بسیار حداقلی بوده است، این فعالیت میتوانسته به عنوان سابقه کاری پذیرفته شود.
در این بین گواهی اشتغال منتشره از سوی خانم اکبری و اشکالات متعدد وارد به آن، مانند عدم تطابق تاریخ و نشانی پژوهشکده و اشکالاتی پیرامون فونت و... سبب شد درباره صحت و سقم ادعای فعالیت دکتر بذرپاش در پژوهشکده و اعتبار گواهی منتشره پیگیریهایی صورت پذیرد، که پس از پیگیری از تعدادی از مسئولین وقت پژوهشکده و عطف به بیانیه اخیر منتشر شده از سوی این مجموعه، مشخص شد اصل فعالیت جناب آقای بذرپاش در سالهای ذکر شده در این پژوهشکده صحت داشته و گواهی مورخ سال ۸۳ در سربرگ جدید این مجموعه چاپ و این مسئله به امضای مسئول وقت پژوهشکده شهید رضایی نیز رسیده است.
با مجموعه پیگیریهای صورت گرفته، به نظر میرسد موضوع پیچیده این سابقه کاری، اکنون به شفافیت نسبتا کاملی رسیده و این پازل که هر یک از تکههای آن به تنهایی شبهات زیادی را ایجاد کرده بودند، اکنون به نظم قابل قبولی رسیده است. نهایتا شواهد موجود نشان میدهد در مجموعه اتفاقات رخداده پیرامون این مسئله به خصوص (سابقه کاری جناب آقای بذرپاش در حدفاصل ۷۹ تا ۸۲) سابقه کار ایشان در پژوهشکده شهید رضائی، شرایط مذکور در قانون را تامین میکند.
بدیهیاست نکات فوق، صرفا به بررسی صحت ادعای ذکر شده پرداخته است و موضوعاتی همچون شایستگی ایشان برای پذیرش این مسئولیت و دیگر مناصب ایشان، موضوع محل بحث این بیانیه نیست.
در انتها همچنان چند نکته و ابهام مهم باقیست:
۱. چطور این تفسیر به شدت حداقلی و سطحی از سابقه کار توسط کمیسیون مربوطه ارائه شده، تا جایی که فعالیت در مشاغل خصوصی با ساعت کاری و حتی ارتباط بسیار پایین عنوان سابقه کار با موضوع سمت، نیز در زمره این میزان سوابق، پذیرفته شده است؟ آیا در این باب استفساریهای از معاونت قوانین مجلس گرفته شده است؟
۲. اصل ارائه این سابقه کار حداقلی از سوی جناب آقای بذرپاش که حتی حین مسئولیت ایشان در بسیج نیز ادامه داشته، دون شان منصب ریاست دیوان محاسبات بوده و برای افکار عمومی اقناع کننده نیست.
۳. در حالی که اغلب نمایندگان مجلس و بسیاری از افراد دخیل در این موضوع همیشه از پاسخگویی به افکار عمومی سخن گفتهاند و گاه نسبت به مسائل کوچکتر از این نیز سریعا واکنش نشان میدهند، سکوت مجلس شورای اسلامی و بهخصوص جناب آقای بذرپاش در این بازه ۱۵ روزه، زمینهساز بسیاری از شبهات بوده و علاوه بر ایجاد ابهامات فراوان، به عنوان یک اتفاق نادرست قابل پذیرش نیست.
وَ العاقِبَهُ لِلمُتَّقین بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف
۱: رئیس دیدبان شفافیت و عدالت ۲: عضو کمیسیون برنامه و بودجه ۳: نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ۴: نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ۵: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ۶: رئیس کمیته دیوان محاسبات کمیسیون برنامه و بودجه