دبیر طرح همیار دانشجوی دانشگاه شیراز گفت: باتوجه به اهمیت انجام آموزش الکترونیکی دانشجویان، بهجای آموزش حضوری، طرح اولیه همیار دانشجو در دانشگاه شیراز ارائه شد.
علی حفیظی، دبیر طرح همیار دانشجوی دانشگاه شیراز در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و تغییر نوع فعالیت دانشگاه، باتوجه به اهمیت انجام آموزش الکترونیکی دانشجویان، بهجای آموزش حضوری، طرح اولیه همیار دانشجو در دانشگاه شیراز ارائه و در معاونت فرهنگی-اجتماعی دانشگاه شیراز اجرا شد.
حفیظی با اشاره به شکلگیری این طرح گفت: در راستای پشتیبانی آموزشی، پژوهشی، مالی، رفاهی، روانشناختی و فرهنگی واجتماعی دانشجویان، پس از ارائهیایده اولیه طرح همیار دانشجو ازسوی کارشناسان حوزه فرهنگی دانشگاه، این طرح با حضور گروههای فعال دانشجویی اعم از کانونها، تشکلهای اسلامی، شورای صنفی دانشجویان و همچنین مشاوره استادان دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، تکمیل شد و طرح اولیه با تصویب هیئت رئیسه دانشگاه به اجرا درآمد.
دبیر طرح همیار دانشجوی دانشگاه شیراز تصریح کرد: برای انجام این طرح، کمیتههای مختلف، اعم از کمیته آموزشی، مالی-رفاهی، روانشناختی، فرهنگی-اجتماعی، فنی و نظارت و ارزیابی تشکیل شد.
وی در ادامه افزود: بعد از تشکیل کمیتهها و برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی، حدود ۸۷نفر از کارشناسان و ۹۰نفر از استادان پشتیبان در دانشکدهها از طریق تماس تلفنی و برقراری ارتباط با دانشجویان، دانشجویانِ نیازمند در هر زمینه را پایش و به دبیرخانهی این طرح برای بررسی و رفع نیازهای آنان معرفی کردند.
حفیظی با اشاره به دیگر اقدامات کارگروه طرح همیار دانشجو نیز خاطرنشان کرد: در این طرح علاوهبر ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، مالی و رفاهی، پایش روانشناختی دانشجویان، برنامههای متنوع فرهنگی-اجتماعی نیز بهصورت دبیر طرح همیار دانشجوی دانشگاه شیراز گفت: این برنامهها بهصورت مجازی از طریق بسترهای آپارات، اینستاگرام، سایت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز و نرم افزار ADOBE CONNECT برگزار شد.
مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز، به برخی از اقدامات کارگروه طرح همیار دانشجو در زمینه رفع نیازهای مالی-رفاهی دانشجویان نیز اشاره و اظهار کرد: در این طرح بهمنظور رفع نیازهای مالی-رفاهی دانشجویان ازقبیل تأمین بسته اینترنتی، تلفن همراه هوشمند و لپ تاپ، از منابع مالی مختلف همچون تخصیص اعتبار مالی از طرف دانشگاه شیراز؛ مشارکت و حمایت مالی خیّرین بیرون از دانشگاه، گروه خودجوش بانوان هیئت علمی دانشگاه شیراز و بنیاد ملی نخبگان استان فارس نیز استفاده شد. همینطور به برخی از دانشجویان بومی، بهصورت امانی کامپیوتر و لپتاپ داده شد.
وی گفت: پیگیری مسائل آموزشی دانشجویان نابینا و بورسیه ۱۰نفر از دانشجویان متأهل دکتری توسط خیرین بهمدت یکسال نیز از دیگر برنامههای این طرح بود است.