سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان سطح مبادلات ایران و جمهوری آذربایجان را ناچیز دانست و گفت: خطوط ترانزیتی ایران و جمهوری آذربایجان تسهیل میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، سیدعباس موسوی بعد از ظهر پنجشنبه در دیدار با امام جمعه ارومیه با تاکید بر ظرفیتهای استانهای مرزی در شمال غرب کشور و به ویژه آذربایجان غربی خواستار افزایش تبادلات اقتصادی، علمی و فرهنگی با جمهوری آذربایجان شد.
وی ادامه داد: متأسفانه حجم مبادلات تجاری فی ما بین جمهوری اسلامی ایران نسبت به روابط سیاسی و فرهنگی با این کشور در سطح پایینتری قرار دارد که امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای استانهای هم مرز حجم این مبادلات را در حوزه اقتصادی افزایش دهیم.
موسوی به اقدامات صورت گرفته در خصوص حل مشکلات راههای مواصلاتی و ترانزیتی با جمهوری آذربایجان نیز اشاره کرده و گفت امیدواریم با ایجاد تسهیل در خطوط ترانزیتی شاهد افزایش مبادلات کشاورزی و صنعتی در بین دو کشور باشیم و مشکلات و به وجود آمده در حوزه کشاورزی استان آذربایجان غربی از طریق صادرات محصولات به این کشورها رفع شده و موجب رونق اقتصاد در کشور شود.
نماینده، ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه نیز در این دیدار گفت: کشور جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران دارای ریشههای یکسان و اشتراکات فرهنگی و دینی متعددی هستند که لازم است در جهت تقویت و گسترش این اشتراکات تلاشهای زیادی صورت بگیرد.
حجت الاسلام سیدمهدی قریشی به استفاده از ظرفیتهای استانهای مرزی بویژه استان آذربایجان غربی در حوزههای اقتصادی و فرهنگی تأکید کرد و افزود: استان آذربایجان غربی با ویژگیهای مختلف و متنوع مرزی، تولیدات کشاورزی و کارخانجات صنعتی ظرفیت عظیمی برای گسترش مبادلات اقتصادی و صنعتی دارد که میتواند باعث رشد اشتغال و توان اقتصادی در استان شود فلذا توجه ویژه سفیر محترم برای تسهیل روابط تجاری در این حوزه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که امیدواریم در آینده شاهد این تحولات باشیم.
وی به ظرفیتهای علمی، دانشگاهی و حوزوی استان اشاره کرد و گفت: دانشگاهها و حوزههای علمیه در استان از سطح بسیار بالایی برخوردارند که میتوان با رایزنیهای علمی و دانشگاهی از سوی سفارت زمینه تبادل طلبه، دانشجو و اساتید را میان دو کشور تقویت کرد فلذا انتظار داریم یکی از اولویتهای سفارت جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان به این مسئله اختصاص یابد.
امام جمعه ارومیه اهمیت صادرات محصولات کشاورزی در استان نیز اشاره کرد و گفت: استان آذربایجان غربی به عنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی در کشور سالانه تولیدات کشاورزی فراوانی را برای مصارف داخلی و برای صادرات فراهم میکند که لازم است روند صادرات این محصولات به کشورهای همسایه بویژه جمهوری آذربایجان مورد توجه مسئولین قرار بگیرد چرا که زحمات کشاورزان برای این تولیدات در صورت صادر نشدن به هدر رفته و باعث از بین رفتن انگیزه کشاورزی در استان خواهد شد.
وی با اشاره به گرایشات مردم و جوانان جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران، اضافه کرد: تقویت گرایشات فرهنگی جوانان جمهوری آذربایجان در تثبیت روابط سیاسی، فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بسیار مهم است که امیدواریم سفارت جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان ضمن تقویت این گرایشات برای ارتباط بیشتر و ترغیب حضور جوانان در ایران نیز برنامههای لازم را اتخاذ کند.
آذربایجان غربی ۹۷۶ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور عراق، ترکیه و جمهوری آذربایجان دارد.