خوابگاههای متاهلی طی قانونی که در بودجه مصوب شده و بر اساس گزارش صندوق رفاه افزایش ظرفیت آن از سوی دانشگاهها آغاز شده است و ۳۰ پروژه در مراحل ابتدایی کار هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، زهرا مهدی، قانون بودجه سال ۹۹ دانشگاهها تغییراتی نسبت به سالهای گذشته داشت در بودجه امسال ساخت خوابگاه متاهلی به عنوان اولویت عمرانی دانشگاهها در نظر گرفته شد و با تصویب این قانون کمی دغدغه دانشجویان متاهل کاهش یافت.
همین قانون بودجه باعث شد در گزارشهایی به بررسی وضعیت خوابگاههای متاهلی بپردازیم که در این مسیر سراغ سازمانها و دانشگاهها و مراکز متولی این امر رفتیم که مشکلات زیادی را در ساخت این خوابگاهها مشاهده شد از مشکلات بودجهای تا کمبود فضای فیزیکی و یا نبود دغدغه میان مسئولان دانشگاهی از جمله این مسائل است.
صندوق رفاه دانشجویان تسهیلات خوابگاه متاهلی را چگونه ارائه میکند
صندوق رفاه دانشجویان متولی اصلی ساخت خوابگاههای دانشجویی در دانشگاهها است که از تسهیلات رفاهی گرفته تا وامهایی که بانکها ارائه میدهند حمایتهای ویژهای را در این مسیر از دانشگاهها دارد.
ناصر مطیعی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص نحوه پراخت تسهیلات ساخت خوابگاه متاهلی از سوی این صندوق و اقدامات دانشگاهها با اشاره در تبصره ۹ قانون بودجه آمده است اگر دانشگاهی اقدام به ساخت خوابگاه کند با اولویت خوابگاه متاهلی و برای ساخت این خوابگاهها تسهیلات از بانک دریافت کند، مابه التفاوت پرداخت اقساط آن را صندوق رفاه به عنوان یارانه پرداخت میکند.
وی افزود: اگر با بانک قرارداد داشته باشند ۶۰ درصد سود اقساط وام توسط صندوق رفاه پرداخت میشود. در حال حاضر بیش از ۳۰ پروژه داریم که در خواست داده اند و شرایط آنها بررسی شده مرحله اول پرداخت تسهیلات آنها انجام شده است و در مراحل مختلف کار هستند.
اما در پرس و جویی که از دانشگاهها داشتیم نسبت به دریافت تسهیلات بانکی برای ساخت خوابگاههای متاهلی چندان امیدوار نبودند و گرفتن این تسهیلات یکی از سختترین راههایی میدانند که مجلس برای آنها تعیین کرده است، یکی از شرایطی که برای این تسهیلات در نظر گرفته شده این است که دانشگاه نباید بدهی قبلی به بانک داشته باشند اگر بدهی در پرونده دانشگاهها باشد نمیتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند. به عنوان مثال دانشگاه امیرکبیر از جمله دانشگاههایی هستند که به دلیل تسهیلاتی که از سالهای قبل گرفته اند و میزان بدهی بالایی دارند نمیتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.
بدهی به صندوق رفاه مانع دریافت تسهیلات برای دانشگاهها نیست
اما رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص این قانون و بدهی دانشگاهها که مانع دریافت تسهیلات میشود، گفت: کسی نگفته است که اگر دانشگاه ها بدهکار باشند، نمیتوانند تسهیلات بگیرند؛ بلکه دانشگاهها در محدوده درآمد اختصاصی خود میتوانند تسهیلات دریافت کنند.
مطیعی یادآور شد: باید دانشگاه در حد توان خود از این تسهیلات استفاده کنند؛ چرا که بانکها وقتی وام پرداخت میکنند، اقساط باید به موقع پرداخت شود. بحث بدهکاری دانشگاهها نه صرفا به صندوق رفاه بلکه به بانکها است که امکان دریافت تسهیلات جدید را ندارند.
با این اظهار نظر رئیس صندوق رفاه، ساخت خوابگاههای متاهلی با تسهیلاتی که ارائه میشود، مسیر را برای دانشگاهها هموار کرده و میتوانند با ارسال درخواست خود ساخت پروژه خوابگاهی را آغاز کرده و بتوانند ظرفیت خوابگاهها را افزایش دهند.