کد خبر:۸۶۹۵۹۰
جان بولتون:

زرنگ بازی آمریکا برای استفاده از مکانیسم ماشه علیه ایران، ارزش خطر کردن و تضعیف حق وتو را ندارد

سازوکار بازگشت تحریم‌های ایران ارزش خطر نداشته و می‌تواند حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل را که در راستای منافع آمریکا در سازمان ملل است، تضعیف کند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا  گفت: توافق شماره ۲ با ایران ممکن است در دولت بایدن یا حتی در دوره دوم ترامپ حاصل شود و ترامپ قاطعانه پیش بینی کرده که طی چهار هفته می‌تواند به یک توافق با ایران برسد.

توافق هسته‌ای با ایران که در سال ۲۰۱۵ حاصل شد اشتباهات سنگین زیادی داشته که پایان تحریم تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ یکی از این اشتباهات بوده است.

«هیچ دلیلی جز اشتیاق اوباما برای دستیابی به یک توافق نمی‌تواند چنین امتیازدهی را توجیه کند. روز جمعه نیز دولت ترامپ تلاش کرد تا تحریم شورای امنیت را تمدید کند، اما به طور ویرانگری شکست خورد. رای‌ها ۲-۲ با ۱۱ رای ممتنع بود. روسیه و چین رای منفی دادند. تایید این قطعنامه نیازمند ۹ رای مثبت بدون هیچگونه رای وتو بوده است.»

«دولت تهدید کرد در صورتی که تمدید شکست بخورد، مکانیزم بازگشت تحریم‌ها برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های تعلیق شده را رقم خواهد زد.»

دولت ترامپ قصد دارد با استناد به پاراگراف یازدهم قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند. «حامیان توافق استدلال کرده‌اند که واشنگتن از توافق خارج شده و نمی‌تواند از این بندر برای بازگرداندن تحریم‌ها استفاده کند. آن‌ها حق دارند. این خیلی زرنگ بازی است که ما بگوییم برای هدفی که ما می‌خواهیم به عنوان عضوی از توافق به شمار می‌آییم، اما برای چیز‌های دیگر، ما عضو آن نیستیم. این به تنهایی دلیل کافی است که نتوان روند بازگشت تحریم‌ها را کلید زد.»

تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن تحریم‌ها به کمک سازوکار مذکور باعث تضعیف حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل می‌شود و این آسیب دائمی خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار