کد خبر:۸۷۰۹۲۷
جان بابایی در نشست خبری:

ویزیت از راه دور برای بیماران در مناطق کم‌برخوردار فراهم شده / دچار بحران ماسک و مواد ضدعفونی نمی‌شویم

معاون درمان وزارت بهداشت، از آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم برای ایجاد پزشکی از راه دور در کشور و مناطق کم برخوردار خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،حامد سلیمی- قاسم جان بابایی، روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، به ارائه دستاورد‌های حوزه درمان کشور پرداخت.

وی با اشاره به اقدامات خوبی که در زمینه دسترسی مردم به خدمات درمانی در کشور فراهم شده است، گفت: بعد از گذشت ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور، به رغم تلخی‌هایی که در از دست دادن بیماران و کادر درمان داشته‌ایم، اما توانسته‌ایم زیرساخت‌های لازم برای ارتقا خدمات به مردم را فراهم کنیم.

جان بابایی با اعلام اینکه با همکاری شرکت‌های دانش بنیان توانسته‌ایم در مدت ۶ ماه کرونایی ۱۵۰۰ تخت ویژه با تجهیزات ونتیلاتور راه اندازی کنیم، افزود: در این مدت توانسته‌ایم سایر خدمات تشخیصی را توسعه دهیم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در روز اول فقط یک آزمایشگاه پاستور کار تشخیص کرونا را انجام می‌دهد که در حال حاضر در ۱۹۰ آزمایشگاه کار تشخیص کرونا انجام می‌شود.

جان بابایی با اشاره به فراهم شدن خدمات تله مدیسین در کشور، گفت: زیرساخت‌های پزشکی از راه دور یا همان تله مدیسین در کشور فراهم شده و مجوز‌های قانونی نیز از ستاد ملی کرونا دریافت گردیده است که بیمه‌ها بتوانند خرید خدمت انجام دهند.

معاون درمان وزارت بهداشت با اعلام اینکه تا کنون در ۲۰ نقطه کشور امکان ارائه خدمات تله مدیسین فراهم است، افزود: امیدواریم تا پایان سال، تمام نقاط کشور امکان دسترسی به خدمات تله مدیسین را داشته باشند.

وی با اشاره به همکاری ستاد اجرایی فرمان امام در راه اندازی خدمات کلینیک‌های مجازی در کشور، گفت: امکان ویزیت از راه دور برای بیماران در مناطق کم برخوردار فراهم شده است. همچنین برای بعضی از مشاوره‌های تخصصی پزشکی و درمانی در بیمارستان‌های کوچک، این امکان به صورت از راه دور فراهم شده است.

جان بابایی افزود: پاسخ دهی سریع به خدمات رادیولوژی، سی تی اسکن و ام آر آی، برای مناطق محروم، از دیگر اقدامات راه اندازی تله مدیسین است.

وی گفت: در گام بعدی، به دنبال تجویز دارو از راه دور هستیم.

جان بابایی در ارتباط با وضعیت کرونا در ماه‌های پیش رو، افزود: یکی از نگرانی‌ها مربوط به فصل پاییز و شیوع همزمان ویروس کرونا و آنفلوانزا است که تلاش می‌کنیم با افزایش ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و…، تا پایان سال، خدمات لازم را فراهم کنیم.
 
معاون درمان وزیر بهداشت بیان داشت: در خصوص داروی رمدسیویر هیچ مطالعه‌ای در دنیا وجود ندارد که این دارو مرگ و میر کرونا را کاهش می‌دهد و تا زمانی که این اثر بخشی مشخص نشود در پروتکل درمانی کشوری گذارده نمی‌شود و تنها دارویی که در دنیا ثابت شده میزان مرگ و میر را کاهش می‌دهد کورتن است و در کنار آن نیز دارو‌های ضد التهابی و ضد انعقادی نیز موثر است.

جان بابایی با اشاره به اینکه هزینه ایجاد یک تخت بیمارستانی حدود یک میلیارد تومان است، افزود: هزینه تخت ویژه ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر بوده و بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد تومان هزینه در بر دارد.
 
جان بابایی با اشاره به هزینه درمان بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها، خاطرنشان کرد: متوسط بین ۲.۵ میلیون تومان هزینه بیمار در بخش کروناست و اگر به بخش آی سی یو برود هزینه ۴.۵ میلیون تومان می‌رسد، اما بر اساس مصوبه ۵ تا ۱۰ درصد هزینه را بیماران پرداخت می‌کنند؛ به طوری که اگر بیمار از طریق سیستم ارجاع برود ۵ درصد و غیر از آن ۱۰ درصد کل هزینه را پرداخت می‌کند.

وی متذکر شد: بیمارانی که توان مالی برای پرداخت همین مقدار هزینه را هم نداشته باشند با تشخیص واحد مددکاری بیمارستان به صورت رایگان درمان می‌شوند. همچنین باید گفت درآمد بیمارستان‌ها پایین آمده و به طور متوسط ۵۰ درصد کاهش داشته است.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اثر بخشی داروی کورتن در درمان بیماران کرونایی، توضیح داد: اولا بیمار باید بستری باشد و در حالت سرپایی یا پیشگیری از ابتلا این دارو هیچ تاثیری ندارد. در کنار آن اینترفون و ضد لخته هم موثر است. همچنین دارو‌های کلرکین و ناپروسکن و مسکن و نیز دی هیدرامین در درمان بیماران سرپایی نیز موثر است و علائم را کم می‌کند.

جان بابایی متذکر شد: آماری که وزارت بهداشت اعلام می‌کند دقیقا افراد مبتلا، بهبود یافته و فوتی روزانه است که شفاف اعلام می‌کنیم. همچنین زایشگاه‌ها آلوده نیست و جای نگرانی وجود ندارد و ایمن است؛ البته مواردی داشتیم که مادران باردار با آلودگی به ویرس به زایشگاه رفته اند، اما بارداری آن‌ها نیز ختم شده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار