قرارگاه احمدی روشن سیستان و بلوچستان در نامهای به استاندار نوشت: گفته شما در خصوص عدم استفاده مردم از هوتگها صحیح است، اما نه برای سیستان و بلوچستان بلکه برای خراسان.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، قرارگاه احمدی روشن استان سیستان و بلوچستان در نامهای به موهبتی، استاندار این استان ضمن یادآوری حوادث اخیر و کشته شدن چند کودک در هوتگها خواستار نظارت سریع این نهاد بر این معضل همیشگی در سیستان و بلوچستان شدند.
متن نامه به شرح زیر است:
جناب آقای موهبتی، استاندار محترم استان سیستان و بلوچستان؛ ضمن عرض سلام و خسته نباشید و تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین احتراما به استحضار میرساند اخیرا و روزهای گذشته موضوع هوتگها و شیوه آبرسانی در کل استان خبرساز شد که لازم است نکاتی خدمت شما عرض شود:
اولا باعث تاسف است که مسئولین اجرایی در استان هنوز از اخبار و اطلاعات نادرست و ناصحیح استفاده میکنند. اینکه شخص اول دولت در استان در نشست خبری با عصبانیت بگوید امروز هیچ کسی در استان از هوتگها آب نمیخورد ، باعث تعجب است.
چطور است که تنها در ده روز گذشته بیش از چهار کودک قربانی بی تدبیری شده اند و شما خم به ابرو نیاوردید و عصبانی نشدید؟ چطور است که گاندوها هنوز دست کودکانی همچون امسر، حمزه و... را قطع میکنند، اما جنابعالی نه تنها مسئولیت آن را بر عهده نمیگیرید بلکه دستگاهای متولی امر در امدادرسانی به گونهای عمل میکنند ک شبهه دار است و در نهایت مجبورند او و امثال او را به پاکستان انتقال دهند.
فاصله برخی از این روستاها با سد پیشین که یکی از پرآبترین سدهای سیستان است، کمتر از ۱۵ کیلومتر است، اما ظلم است که در این روزها آنان قربانی شوند و مسئولی در اتاق کاری خود بنشیند و بگوید هیچکس از هوتگها آب نمیخورد. کاش به جای گفتن چنین حرفهایی حداقل با بازدید میدانی از مناطق بخش دشتیاری، کمی از زخمهای آنان را التیام می بخشیدید و نمک بر زخم آنان نمیپاشیدید. یحمتل گفته شما در خصوص عدم استفاده مردم از هوتگها صحیح است، اما نه برای سیستان و بلوچستان بلکه برای خراسان.
دوما بیش از ۱۳۰۰ روستا با جمعیتی بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر در استان به صورت سقایی آبرسانی میشوند. این در حالی است که تانکرهای توزیع آب تعدادشان بسیار کم است و درنتیجه به جای آنکه هر نفر روزی ۱۵ لیتر از آب شرب استفاده کند در عمل کمتر از ۵ لیتر سهمش میشود و در نتیجه استفادهی از هوتگها نه از روی عادت بلکه از روی مجبوری است.
فی الحال امید است هرچه سریعتر نسبت به رفع این مسئله حیاتی تلاش شود و با حل مشکل توزیع آب دیگر شاهد قربانی شدن کودکان و رنج و درد مردم نباشیم. این قصهی پر درد آب و گاز و... که از شمال استان تا جنوب آن را با خود درگیر کرده ماحصل نبود مدیریت جهادی در همه این سالهایی است که هیچ گاه به آن توجهای نشد.
امید است در ماههای باقی مانده دولت دوازدهم به این شیوهی مدیریت به طور ویژه توجه شود و جنبش دانشجویی و دانشگاهیان استان نیز آماده ارائه راه حلهای منطقی و همیاری و همکاری با دولت محترم بوده اند و خواهند بود.