آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۲۵۸۲

جنبش ایزدی عراق: هنوز ۲ هزار زن و کودک ما اسیر داعشند

جنبش ایزدی عراق برای اصلاح و پیشرفت با ضعیف ارزیابی کردن نحوه تعامل بغداد با ایزدی‌های ربوده شده به دست داعش، اعلام کرد که بیش از دو هزار زن و کودک ایزدی هنوز در اسارت داعش به سر می‌برند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «حجب کندور الشیخ» رئیس جنبش ایزدی برای اصلاح و پیشرفت، امروز (دوشنبه - ۳۱ آگوست) گفت که هنوز بیش از دو هزار و زن کودک ایزدی در اسارت داعش به سر می‌برند.

وی در گفتگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: هنوز بیش از دو هزار زن و کودک ما اسیر و همچون بمبی ساعتی در دست داعشند. تعامل دولت با پرونده ربوده‌شدگان ایزدی بسیار ضعیف است. دولت باید آزادی ربوده‌شدگان را مورد توجه قرار دهد. ما پیش‌تر نیز درباره سوء‌استفاده از کودکان ربوده شده و تبدیل کردن آن‌ها به بمب‌های زمان‌دار هشدار داده بودیم.

پیش‌تر «ریزان الشیخ» نماینده عراقی نیز طی بیانیه‌ای گفته بود: سرنوشت هزاران زن ایزدی از زمانی که به دست عناصر داعش در سال ۲۰۱۴ ربوده شدند، همچنان نامعلوم است. ایزدی‌ها از طوائف مهم در جامعه عراق به طور کل و در منطقه کردستان عراق به طور خاص هستند که هدف اصلی جنایات و اقدامات وحشیانه گروهک تروریستی داعش قرار گرفتند.

ایزدی‌ها اقلیت مذهبی کُردزبان هستند و شامل بیش از نیم میلیون نفری می‌شوند که بیشتر در نزدیکی مرز‌های سوریه و در شمال عراق سکونت دارند. در ماه ژوئن ۲۰۱۶ میلادی هم سازمان ملل متحد تاکید کرد که داعش علیه ایزدیان مرتکب نسل‌کشی شده و به دنبال نابودی کامل این دین و به‌اجبار مسلمان‌کردن ایزیدی‌ها است.

از ۶۴۱۷ ایزدی که در حمله ماه آگوست ۲۰۱۴ به سنجار توسط جنگجویان داعش ربوده شدند، حدود ۳۵۰۰ نفرشان توانستند در سال‌های اخیر با پرداخت مبالغی به قاچاقچیان بگریزند، اما از وضعیت بیش از ۲۹۰۰ ایزدی هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست که ۱۳۴۴ نفر آن‌ها زن و دختر هستند.

برخی پژوهشگرانی بر این باورند که اکثر آن‌ها کشته شده‌اند، اما این باور نیز وجود دارد که برخی از آن‌ها هنوز در مناطق تحت کنترل گروه‌های تروریستی در سوریه زندگی می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار