وزیر خارجه روسیه گفت در صورت آمادگی ایران و آمریکا، مسکو آماده است به مذاکرات مستقیم میان دو طرف کمک و شرایط برگزاری آن را ایجاد کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه امروز سه شنبه در یک سخنرانی بر آمادگی مسکو برای میانجیگری بین واشنگتن و تهران تاکید کرد.
وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود برای دانشجویان و اساتید «بنیاد دولتی روابط بینالملل مسکو» وابسته به وزارت خارجه این کشور درباره تنشها بین آمریکا و ایران اظهارنظر کرد.
به گزارش الجزیره، لاوروف در این باره گفت: «ما همچنان آمادگی داریم که از مذاکرات مستقیم بین ایالات متحده و ایران حمایت کنیم و برای ایجاد شرایط برگزاری چنین مذاکراتی اگر هر دو طرف علاقه به آن داشته باشند، آمادگی داریم».
وزیر خارجه روسیه ادامه داد: «همیشه این موضوع بهتر است که مستقیما شکایتها مطرح و پاسخهای آنها هم مستقیما داده شود».
به گزارش «اردو پوینت»، این مقام ارشد روس درباره پیشنهاد اخیر ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه درباره برگزاری یک نشست با حضور ۵ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، آلمان و ایران هم صحبت کرد.
پیشتر و به دنبال عدم حمایت اعضای شورای امنیت سازمان ملل از قطعنامه ضد ایرانی آمریکا، کاخ کرملین در بیانیهای از خواسته پوتین برای برگزاری یک نشست آنلاین با حضور ۵ عضو دائم شورای امنیت، آلمان و ایران خبر داد.
رئیسجمهور روسیه اعلام کرد: «بحث درباره موضوع ایران در شورای امنیت سازمان ملل بسیار پرتنش شده است. تنشها همچنان رو به افزایش است. اتهامات بیاساسی علیه ایران مطرح میشود. پیشنویس قطعنامهها با هدف از بین بردن مصوبات متفقالقول پیشین شورای امنیت تهیه میشوند. روسیه کاملاً به توافقنامه هستهای ایران پایبند است. حصول این توافق در سال ۲۰۱۵ میلادی، یک دستاورد بزرگ سیاسی و دیپلماتیک بوده و امکان جلوگیری از درگیریهای مسلحانه را فراهم آورده و نظام منع گسترش تسلیحات هستهای را نیز تقویت میکند».
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا، اما در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا در نشست پیشنهادی رئیسجمهور روسیه درباره ایران مشارکت میکند، اظهار داشت: «احتمالا نه. به نظرم تا بعد از انتخابات صبر میکنیم».
لاوروف وزیر خارجه روسیه در سخنان امروز خود اعلام کرد، اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل به محض اینکه شرایط سیوع ویروس کرونا اجازه بدهد، یک نشست حضوری ترتیب خواهند داد.
وی تصریح کرد: «به نظر ما این موضوع برای اعضای دائم شورای امنیت حیاتی است که به تعهداتشان در قبال مقررات سازمان ملل پایبند باشند و در اولین فرصت یک نشست برگزار کنند، ابتکار رئیسجمهور پوتین فرصتی برای مرور و بررسی همه طرق موجود به منظور تقویت امنیت جهانی از طریق استفاده از ظرفیتهای این ۵کشور (عضو دائم شورای امنیت) خواهد بود».
وزیر خارجه روسیه افزود: «همه ۵ کشور عضو (دائم شورای امنیت سازمان ملل) پاسخ مثبتی به پیشنهاد رئیسجمهور پوتین دادهاند. من امیدوارم که این نشست به محض اینکه شرایط ویروس کرونا اجازه دهد، برگزار شود و من این موضوع را با شرکایم (وزرای خارجه دیگر کشورهای عضو دائم شورا) مطرح کردهام».