کد خبر:۸۷۳۵۴
متن سخنراني دكتر زالي در ديدار اساتيد با رهبر انقلاب؛

گزارشي از پيشرفت‌هاي كشور در حوزه سلامت و پزشكي

ديروز در محضر رهبر انقلاب، گزارشي از پيشرفت‌هاي كشور در حوزه‌ سلامت و پزشكي توسط دكتر زالي، استاد جراحي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي قرائت شد.

به گزارش گروه علمي «شبکه خبر دانشجو» به نقل از پايگاه حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله خامنه اي، متن زير گزارشي است از پيشرفت‌هاي كشور در حوزه‌ سلامت و پزشكي كه ديروز در محضر رهبر انقلاب توسط دكتر زالي استاد جراحي مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي قرائت شد. رهبر انقلاب نيز ضمن تحسين حافظه دكتر زالي كه اين همه آمار را از حفظ شمرد، اشاره كردند كه: «يكى از آقايان - آقاى دكتر زالى - پيشرف‌تهاى افتخارآميز را در بخش پزشكى و درمان و سلامت و زيست‌فناورى ذكر كردند و آمارهاى بسيار جالبى دادند... اين پيشرف‌تها بايد مطرح شود، اينها بايد گفته شود تا مردم بدانند.»

بسيار مسرور و خوش‌وقت هستم كه در اين جلسه‌ فاخر توفيق حاصل شد كه بخشي از دستاوردهاي بزرگ و بسيط حوزه‌ي سلامت كشور را به عرض حضرت‌عالي برسانم. در آستانه‌ي بهار تحصيلي مهرماه خواهيم بود كه جامعه‌ي پزشكي كشور مشحون از اخبار غرورانگيز و مسرت‌بخش در رهيافت‌هاي علمي، تحقيقاتي و پژوهشي كشور است.

ارتقاء رتبه جهاني

به مدد 212 مركز تحقيقاتي كشور، يازده شبكه تحقيقاتي كشور و بلندهمتي اصحاب حرفه‌‌ي پزشكي 210هزار نفري كشور و اعضاي هيئت علمي دوازده هزار و پانصد نفري در ناوگان علوم پزشكي كشور، امروز اين توفيق حاصل شده است كه در يك بازه‌ي زماني ده‌ساله به صورت حيرت‌انگيز و برق‌آسا ميزان توليدات علمي و مقاله‌هاي پژوهشي در حوزه‌ي سلامت با ارتقاء به رتبه‌ي 26 جهاني دست پيدا كنيم.

رشد 1825 درصدي در نرخ رشد توليدات مقالات علمي كشور و ربايش اين امر از كره جنوبي و تركيه و تايوان و در زمره‌ي پنج كشور تراز اول در انتهاي سال 2009 ميلادي و رشد تقريباً دو برابري توليدات حوزه‌ي سلامت پزشكي كشور در دوسال اخير از رهيافت‌هايي است كه قابليت افتخار و ارزش طرح در خدمت حضرت‌عالي، دانشمندان عزيز و افاضل گرامي و مردم شريف و قدرشناس كشورمان را دارد.

امروزه استحصال سلول‌هاي بنيادي و كاربست آن در بيماري‌هاي سخت، توليد حيوانات شبيه‌سازي شده، ورود به عرصه‌ي خطير توليد حيوانات تراريخته و استحصال مواد پروتئيني و مواد گرانبهاي دارويي كشور و به‌خصوص برداشتن گام‌هاي استوار در زمينه‌ي مهندسي بافت، خوداتكايي و خودكفايي در زمينه‌ي نسوج مهندسي بافت كشور و همچنين خوداتكايي در زمينه‌ي ابداع روش‌هاي درماني كشور.

بومي‌گرايي در حوزه داروسازي

در هر سال 500 پيوند سخت كبد، 1800 تا 2000 پيوند كليه، فزون بر 43000 پيوند قرنيه در كشور انجام شده [است]. مرز پيوند مغز استخوان از 3500 گذشته، تعداد بيماران اعزامي در سال 88 براي دريافت خدمات درماني تكميلي در خارج از كشور كمتر از ده مورد بوده، 97 درصد داروهاي توليد كشور در كشور توليده شده‌اند، و 170 كارخانه و صنعت بومي‌گراي كشورمان در حوزه‌ي داروسازي، 1300 قلم دارو را توانسته‌اند فرمولاسيون بكنند، كليد هشت داروي جديد ضد سرطان در كشور خورده شده، ده قلم دارو با فناوري‌هاي زيستي نوين توليد شده، بالغ بر 80 درصد وسايل پزشكي يك‌بار مصرف در كشور توليد صنايع داخلي‌ست، 525 محصول سخت‌افزاري و نرم‌افزاري از صنايع تجهيزات پزشكي كشور توليده شده‌اند، براي اولين بار در حوزه‌ي مديترانه شرقي، كشور ايران اين شايستگي را پيدا كرده كه در زمينه‌ي صلاحيت توليد واكسن كه مي‌تواند مرجعي براي صادرات واكسن براي يونيسف و سازمان‌هاي جهاني باشد، براي اولين بار اين توفيق براي كشورمان حاصل شده است.

اين به مدد همكاران عزيز و جامعه‌ي بزرگ پزشكي كشور است. آن چيزي كه موجب مباهات است، اين است كه خوشبختانه امروز سكان‌دار ارشد بخش بهداشت و درمان كشور يكي از بانوان رشيده و عالي‌قدر كشورمان هستند كه تبريك مي‌گوييم به حضور گران‌قدر و گران‌سنگ بانوان متبحر كشورمان.

امروز با تعامل سازنده‌ي اين مديره‌ي ارزشمند كشورمان در حوزه‌ي بهداشت و درمان با حوزه‌هاي دانشگاهي و حوزه‌هاي علمي در زمينه‌ي ارتقاي دستاوردهاي حوزه‌ي سلامت بسيار توفيق داشتيم.
اگر اجازه بفرماييد من يك بحثي را هم راجع به آموزش پزشكي حضور حضرت‌عالي داشته باشم؛ چون هميشه بحث افزايش كيفيت آموزش دل‌مشغولي حضرت‌عالي بوده [است].

ما بايد تلاش بكنيم كه مراكز آموزش پزشكي كشورمان تبديل به منابع توليدي‌اي بشوند كه خروجي آن افراد كارآمد، توانمند، خلاق و متلخق به اخلاق حرفه اي و كوشا در بحث توانمندسازي باشند. امروز نياز هست كه محيط‌هاي دانشگاهي علوم پزشكي كشور تبديل به محيط‌هاي چندظرفيتي و چندوجهي در عرصه‌ي پزشكي كشور بشوند. لازم هست كه در بحث علوم ترجماني و امتزاج رشته‌هاي حوزه‌ي باليني و پايه در حوزه‌ي سلامت و همچنين تلفيق فناوري اطلاعات با حوزه‌هاي علم پزشكي و حوزه‌هاي علمي در عرصه‌ي سلامت كشور گام‌هاي بلند و استواري برداشته شود.

سامانه‌ي آموزشي پزشكي كشور بايد حتماً از انعطاف لازم برخوردار باشد. در همين زمينه پذيرش دانشجوهاي پزشكي به دليل سياق خاص اين رشته لازم است كه دچار تحول قرار گيرد. از آن طرف ارزشيابي دانش‌آموختگان گروه‌هاي پزشكي هم بايد معطوف به توانمدي‌هاي حرفه‌اي و محوري آنها قرار بگيرد. جا دارد احراز جايگاه مرجعيت علمي آموزشي پزشكي كشور را در اين منطقه پيدا كنيم. اين شدني‌ست.
ما بايد تلاش بكنيم كه مراكز آموزش پزشكي كشورمان تبديل به منابع توليدي‌اي بشوند كه خروجي آن افراد كارآمد، توانمند، خلاق و متلخق به اخلاق حرفه اي و كوشا در بحث توانمندسازي باشند.

بحث توريسم آموزشي و تبديل صنعت آموزش پزشكي كشور به يك صنعت‌ تجاري‌سازي‌ست كه با توجه به توان دانشگاهاي علوم پزشكي كشور حتماً قابل تحقق است.

ما علي‌رغم همه بضاعت‌هاي فراوان حوزه‌ي‌ آموزش پزشكي كشور، تنها 650 دانشجو از كشورهاي خارجي را توانستيم در مدار آموزش پزشكي كشور جذب بكنيم.

در بحث سلامت كه باز هم از دل‌مشغولي‌هاي حضرت‌عالي هست. در فرمايشاتي كه حضرت‌عالي قبل از انشاي برنامه‌ي توسعه‌ي پنجم ارائه فرموديد، يازده درصد از مواردي كه حضرت‌عالي امر فرموديد به صورت مستقيم و هشتاد درصد از نكاتي كه حضرت‌عالي واجب و افتراض فرموديد براي تقرير و انشاي برنامه توسعه پنجم كشور در حوزه‌ي سلامت بوده [است].

لازم هست كه در حوزه‌ي سلامت شبكه‌ي مراقبت‌هاي بهداشتي سطح كشور باز مهندسي بشود، با مدخليت مؤلفه‌هاي اجتماعي مؤثر در حوزه‌ي سلامت، توجه و تحقق و رصد و ديدباني تحقق عدالت عمودي و عدالت افقي در بحث سلامت كشور، افزايش تسهيم به نسبت از منابع عمومي كشور براي حوزه‌ي سلامت.

نگاه سلامت ‌نگر به بيمه

نقطه‌ي آرماني و مطلوب اين هست كه حداقل 12 درصد تا 50 درصد از منابع عمومي كشور در حوزه‌ي اعتبارات در صندوق سلامت گسيل بشود و ابتكار عمل به اين شكل باشد كه ما اهتمام بكنيم به مباني پيش‌پرداختي در بيمه‌هاي اجتماعي، تبديل بيمه‌هاي پايه‌ي اجتماعي از درمان‌نگر به سلامت‌نگر، فراهم‌سازي سرانه‌ي پلكاني و مبتني بر درآمد، تجميع و تغييرات ساختار بيمه‌هاي سلامت كشور، و بالاخره روان‌سازي و چابك‌سازي بيمه‌هاي كشور، و استفاده از ظرفيت اقتصادي هدفمندسازي يارانه‌ها، گسيل داشتن استحصال ناشي از هدفمندسازي يارانه‌ها در بحث افزايش بضاعت بيمه‌هاي پايه و حركت به سوي مرجعيت حوزه‌ي سلامت و تشكيل ستاد ملي داده‌هاي سلامت در كشور از مواردي‌ست كه إن‌شالله با فرمايشات حضرت‌عالي به دستگاه‌هاي اجرايي محقق خواهد شد.

من اطمينان خاطر دارم و رجاء واثق دارم با جهد جديد جامعه‌ي فرهيخته‌ي پزشكي كشور به قله‌هاي افتخار پزشكي جهاني ما دست پيدا خواهيم كرد. اين هم شدني‌ست، هم دست يافتي‌ست./انتهاي پيام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار